.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ο Dr Σωκράτης Σκλάβος με... εντελώς επιστημονικό τρόπο σκιαγραφεί το προφίλ την αντιδρώντων στην κατασκευή του γηπέδου!

Ο Dr Σκλάβος στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό "Ζούμε μαζί" του Απόστολου Κόντου. Ανάμεσα σε περισσότερους από 500 υποψήφιους όλων των συνδυασμών, κατετάγη τελευταίος στη σειρά των ψήφων και κατέγραψε το ιστορικά χειρότερο αποτέλεσμα υποψηφίου  τουλάχιστον Φιλαδέλφειας αφού συγκέντρωσε μόλις 4 ψήφους.

Πιθανότατα ασχολιόταν με την... έρευνα που δημοσίευσε στο aek-live.gr από το οποίο αναδημοσιεύω τη στατιστική του ανάλυση...

Το προφίλ των αντιδρώντων στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ

Μία ενδιαφέρουσα στατιστική ανάλυση για τους ανθρώπους που αντιδρούν στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το ζήτημα της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ζωτικό για την ΑΕΚ. Χωρίς το σπίτι της, στη φυσική της έδρα, η Ένωση κινδυνεύει! Είδαμε τα τελευταία δέκα χρόνια, ότι η ομάδα του Δικέφαλου είχε μία φθίνουσα πορεία με προδιαγεγραμμένο τέλος, αυτό του υποβιβασμού. Συνεπώς η ανέγερση της “Αγιά Σοφιάς” είναι αναγκαία.

Παρότι ο κόσμος της Φιλαδέλφειας είναι υπέρ του γηπέδου αποδεδειγμένα, έχουν εμφανιστεί κάποιοι πού αντιδρούν στην κατασκευή του γηπέδου και χωρίς επιχειρήματα προσπαθούν να εμποδίσουν την υλοποίηση του έργου. Ποιοί είναι όμως αυτοί οι γνωστοί… άγνωστοι. Το 2003 όταν στο σχέδιο Γρανίτσα σταμάτησε στο ΣτΕ, ήταν οι 131. Ποιοί είναι αυτοί που τώρα θέλουν να σταματήσουν την ανοικοδόμηση του ΝΑΟΥ και να ανακόψουν την ανάπτυξη της ομάδας;

Ο Μαθηματικός και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διδάκτων των Νευροεπιστημών, Σωκράτης Σκλάβος και φανατικός αναγνώστης του AEK LIVE, έκανε μία ενδιαφέρουσα στατιστική ανάλυση πάνω στους αντιδρώντες για την κατασκευή του γηπέδου της Ένωσης. Σε σημείωμα που μας έστειλε εξηγεί ότι συγκέντρωσε ένα δείγμα 30 ατόμων που είναι αρνητική στο project της “Αγιά Σοφιάς”. Αν και το δείγμα ανθρώπων είναι μικρό, τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα και αξίζουν προσοχής.

Διαβάστε την έρευνα και την προσέγγιση στου Σωκράτη Σκλάβου, ο οποίος στο τέλος παραθέτει και το email του για περισσότερες πληροφορίες:

Αξιότιμοι,

Πολλά χρόνια τώρα (από το 1994) ασχολούμε ερευνητικά ως Καθηγητής και Ερευνητής στις Νευροεπιστήμες (με Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό για να προλάβω όσους λένε ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις ) με τον τρόπο που λειτουργεί ο νους του ανθρώπινου είδους το οποίο ανήκει ασφαλώς στα πρωτεύοντα θηλαστικά. Η διαδικασία ανάπτυξης του εγκεφάλου είναι ταχύτατη και οι «προτιμήσεις» μελλοντικά θα μπορούσαν να ερμηνευθούν με βάση τη Θεωρία Παιγνίων. Εδώ, θα παραθέσω και κάποια στατιστικά αποτελέσματα (με την ειδικότητα του Μαθηματικού με Πτυχίο, βλ. Παραπάνω).
Στο μακρόν αυτό διάστημα λοιπόν μελετώντας χαρακτήρες – για να μην πολυλογώ – σκιαγράφησα το μέσο προφίλ ατόμου το οποίο μετά μανίας είναι εναντίον του έργου κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.
Κατέγραψα έτσι 30 άτομα σε διάστημα 6 μηνών.
 
Πρόκειται για οπαδούς του ΟΣΦΠ (24/30), ανήκουν στην ανώτερη οικονομική τάξη (26/30), παλινδρομούν ανάμεσα σε αριστερές παρατάξεις (22/30), τα παιδιά τους δεν απορρίπτουν αντιεξουσιαστικές πράξεις (18/30), έχουν 2 αυτοκίνητα (20/30), δεν κάνουν συστηματική άθληση (22/30), εργάζονται εκτός ορίων του δήμου (21/30) και επισκέφτηκαν το Άλσος πριν από 3 χρόνια (28/30).

Δεν έχω σκοπό να παραθέσω περαιτέρω ανάλυση, αλλά να παρουσιάσω μόνο τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία ως ενδείξεις ασφαλώς, εφόσον πρόκειται για δείγμα. Ο καθείς αναγνώστης μπορεί να προβεί σε συσχετίσεις κατόπιν.

Γνωρίζω ασφαλώς ότι αν και εφόσον κάποιοι από τους ανήκοντες (ή μη) στο στατιστικό δείγμα διαβάσουν το κείμενο αυτό θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν ή και να απολογηθούν. Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε για λόγο και αντίλογο, αλλά παρακαλώ πολύ, με σοβαρά επιχειρήματα, όχι όπως αυτά του Α. Βασιλόπουλου που αρκετές φορές με κάνουν να αναρωτιέμαι αν πράγματι έχει πάρει το Πτυχίο του.

Με τιμή

Δρ. Σωκράτης Σκλάβος
Μαθηματικός, Διπλ. & Διδάκτωρ Νευροεπιστημών,
Καθηγητής ΠΔ 407/80 Παν. Αθηνών
sok.sklavos@gmail.com

4 σχόλια:

  1. Αν ένας σπουδαστής στον εκπαιδευτικό όμιλο ΒΙΤΑΛΗ παρουσίαζε στατιστική ανάλυση που θα αφορούσε σοβαρότατο θέμα με δείγμα 30 ατόμων χωρίς να αναφέρει τον τρόπο επιλογής τους, την τεκμηρίωση επάρκειας του μεγέθους του δείγματος, την μέθοδο επεξεργασίας των μετρήσεων κλπ θα παρέμενε σπουδαστής για αρκετά χρόνια η πρόκειται για λάθος συλλογισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσεις κυριε διαχειριστα του μπλογκ που ανηκετε? Στους 24 ή στους υπολοιπους 6?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφετε 3 σχόλια σε 3 διαφορετικά θέματα. Στο πρώτο κάνετε μια προσπάθεια να με ειρωνευτείτε, με προκαλείτε να δημοσιεύσω κάτι το οποίο έχω αναδημοσιεύσει, και είναι σε γνώση σας αφού και σε αυτό σχολιάζετε.

      Στο δεύτερο λέτε μια σαχλαμάρα ότι και καλά έχω πρόβλημα μη πάρει ο Μελισσανίδης πρωτάθλημα!

      Στο τρίτο εδώ, με καλείτε να δηλώσω αν ανήκω στους 24 του ΟΣΦΠ ή στους 6 της ΑΕΚ. Δικαίωμα σας είναι να παίρνετε σοβαρά αστεία πράγματα, αλλά και ενδεικτικό άλλων ζητημάτων…

      Στην ουσία της ερώτησης σας να επαναλάβω. Γεννήθηκα Νέα Φιλαδέλφεια, μεγάλωσα στον αριθμό 3 της Καππαδοκίας που είναι απέναντι από το 2 που βρισκόταν το γήπεδο της ΑΕΚ, υπήρξα αθλητής της, και φυσικά πάντα ήμουν φίλαθλος και οπαδός της ΑΕΚ. Της ΑΕΚ όμως, όχι του κάθε επιτήδειου που γίνεται πρόεδρος σε μια ομάδα για να κονομήσει, και να χρησιμοποιήσει τους οπαδούς για να κάνει τις μπίζνες του!

      Το κάθε γήπεδο για μένα δεν είναι ναός ούτε μεταφορικά. Η κάθε ομάδα δεν είναι θρησκεία, όπως ίσως για σας. Δε λατρεύω τα αφεντικά των ομάδων ως δεσποτάδες γιατί δεν είμαι αφελής, ή τόσο πολύ αφελής. Υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα για να ασχοληθεί, να αγαπήσει ή να λατρέψει κανείς στη ζωή του, από ένα πρόεδρο, μια ομάδα, ένα γήπεδο. Βεβαίως η μοναξιά ή η μοναχικότητα πολλές φορές για αρκετό κόσμο, δεν παλεύεται. Η ανάγκη επίσης να ανήκει κάπου κανείς, να έχει κάτι που να του κινητοποιεί το συναίσθημα, να του δίνει τη δύναμη να κάνει κάτι ακραίο όταν βρίσκεται μέσα στην ομάδα (δεν εννοώ την ΑΕΚ), που δεν έχει το κουράγιο να το κάνει μόνος του, μπορεί να δημιουργεί λάθος ταυτίσεις…

      Μια ματιά στο παρελθόν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα αυτό της ΑΕΚ, θα επαληθεύσει αυτά που σας λέω. Αν δεν έχετε πάρει χαμπάρι ποιος πούλησε την ΑΕΚ στον Τροχανά κι από τότε πήρε την κάτω βόλτα, αν δεν έχετε πάρει χαμπάρι ποιος μεθόδευσε την πορεία για την γ΄ εθνική, γαύροι θα πιστεύετε πως είναι όσοι έχουν διαφορετική γνώμη από του Μελισσανίδη.

      Διαγραφή
  3. δηλαδη εχει διδακτορικο και γραφει 'ασχολουμε' ? ΕΛΕΟΟΟΟΟΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή