.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΕΚ τα θεωρεί σοβαρά ή αστεία όλα αυτά;

του  Κώστα Καίσαρη

Τι χαμπάρια μάστορα σχετικά με το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγία Σοφία»; Να το πούμε απλά, με το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η τελευταία ενημέρωση έχει να κάνει με την κατάθεση του φακέλου για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Μετά βαΐων και κλάδων.

Ντάλα καλοκαίρι δηλαδή, στις 13 Αυγούστου, για να μη χαθεί ούτε μια μέρα. Στο συγκεκριμένο θέμα ωστόσο η ΑΕΚ δεν είναι μόνη της. Εχουνε μπει στη μέση πολλοί μουστερήδες: Η Περιφέρεια με τη Δούρου (φωτό) για το ένα δεκάρικο εκατομμύρια.



Ο Δήμος με τον Χάρη Βασιλόπουλο, που λέει τα δικά του. Είναι κι αυτοί που πάνε κόντρα: Αριστεροί, κομμουνιστές, αναρχικοί της περιοχής, που έχουν σταθεί απέναντι και δεν γουστάρουν με τίποτα να γίνει αυτό το γήπεδο. Με τον τρόπο δηλαδή που πάει να γίνει. Που δεν κάνουνε μόνο συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, αλλά τρέχουνε δεξιά κι αριστερά σαν τα μαμούνια. Στέλνουνε έγγραφα στα υπουργεία και παλεύουνε τη δουλειά με κάθε τρόπο. Επί του πρακτέου, λοιπόν, οι «αντιφρονούντες», ας τους ονομάσουμε έτσι για την οικονομία της συζήτησης, βάζουν στο τραπέζι τα παρακάτω θέματα:

-Ο δήθεν φάκελος που λέει η ΑΕΚ ότι κατέθεσε είναι πεπέ. Πρόκειται για μία αίτηση μίας και μόνο σελίδας. Μόνο και μόνο για να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου.

-Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, στις 29 Αυγούστου, η διεύθυνση Πολεοδομίας του Υπουργείου Ενέργειας κ.λπ., στέλνει στη Δικέφαλος ΑΕ, που θα χτίσει το γήπεδο, το παρακάτω έγγραφο:

«Με την παραπάνω σχετική αίτησή σας, κατατέθηκε φάκελος που αφορά στη χορήγηση Εγκρισης και Αδειας δόμησης για την κατασκευή του “Κέντρου Αθλητισμού” κλπ., στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας. Προκειμένου η υπηρεσία μας να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο, σας γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προσκομισθούν τα δικαιολογητικά με τα οποία τεκμηριώνεται το δικαίωμα υποβολής της παραπάνω σχετικής αίτησης».

-Οι «αντιφρονούντες» αναφέρουν ακόμα ότι στα «απαραίτητα έγγραφα», με τα οποία αποδεικνύεται η νομιμοποίηση της Δικέφαλος να καταθέσει την αίτηση, συμπεριλαμβάνεται το παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στη Δικέφαλος. Παραχωρητήριο, ωστόσο, δεν υπάρχει, γιατί δεν έχει συγκληθεί καν η γενική συνέλευση που θα το αποφασίσει.

-Τέλος, οι «αντιφρονούντες» υποστηρίζουν ότι με βάση τη σχετική νομοθεσία γήπεδο δεν είναι δυνατόν να χτιστεί (δεν είναι δυνατόν δηλαδή να εκδοθεί άδεια) και γι' αυτό ετοιμάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει τι λέει επ' αυτών η ΑΕΚ. Τα θεωρεί σοβαρά; Τα θεωρεί αστεία; Επί της ουσίας, επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί. Πέρα από κάτι γενικά και αόριστα που έχει πει ο Νίκος Στράτος. Απλές απαντήσεις σε απλά ερωτήματα: Αν είναι πλήρης ο φάκελος κι όχι μία σελίδα, τι περιλαμβάνει;

Ποια είναι η απάντηση της Δικέφαλος στο έγγραφο της Πολεοδομίας πριν από έναν μήνα; Γιατί δεν έχει συγκληθεί η γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής για το παραχωρητήριο; Κι εν πάση περιπτώσει, αφού όλη η φασαρία γίνεται για τα έξι στρέμματα δάσους, από τα οποία ούτε τα μισά δεν είναι «καθαρά» για το γήπεδο, για ποιον λόγο όλο αυτό το μπέρδεμα; Αν η ΑΕΚ έχτιζε δηλαδή στα δικά της 26,6 στρέμματα, πόσες λιγότερες θέσεις θα είχε η «Αγια-Σοφιά»; Αυτά.

Αν δεν έχουνε λεφτά, θα περιμένουνε μέχρι τις επόμενες εκλογές της Περιφέρειας να ψηφίσουνε τον Σγουρό

ΔΕΝ είναι μόνον η ΑΕΚ που τραβάει ζόρια με τη Νέα Φιλαδέλφεια. Οριστικό και επίσημο είναι πλέον το μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Λεωφόρο. Οτι ακυρώνονται δηλαδή τα επτά εκατομμύρια που είχε βγάλει ο Σγουρός. Με το μπαλάκι πλέον, καταπώς λέει το ρεπορτάζ, να περνάει στα χέρια της Δούρου. Αλλο που δεν ήθελε, δηλαδή, το Ρενάκι: Δώσ' της κόντρα και νταηλίκι και πάρ' της την ψυχή. Αλλο που δεν ήθελε, δηλαδή, για να πει ένα μεγαλοπρεπές «όχι» και να διαφυλάξει το δημόσιο χρήμα που ο Σγουρός ήθελε να κάνει πάσα στα μεγάλα συμφέροντα.

Επί της ουσίας, βέβαια, κανένας δεν εμποδίζει τον Παναθηναϊκό στην ανάπλαση της Λεωφόρου. Στα λεφτά της Περιφέρειας έκανε μπλόκο το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αν θέλουνε στον Παναθηναϊκό, αν γουστάρουνε τόσο πολύ να φτιάξουνε το γήπεδό τους και να το μεγαλώσουνε, κανένας δεν μπορεί να τους εμποδίσει. Εχουνε κάθε δικαίωμα. Με μία μικρή προϋπόθεση: Να διαθέτουν τα λεφτά. Απαξ και υπάρχουν τα λεφτά, νο πρόμπλεμ. Κανένα μπλόκο δεν έγινε στη Λεωφόρο. Δικό τους είναι το οικόπεδο, δικό τους είναι το γήπεδο, αν έχουνε τα λεφτά, το φτιάχνουνε. Αν δεν έχουνε, θα περιμένουνε μέχρι τις επόμενες εκλογές της Περιφέρειας να ψηφίσουνε τον Σγουρό για να βρει τρόπο να τους τα δώσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ο επόμενος πρόεδρος θα έχει διατελέσει πρόεδρος;

Με Γεωργιάδη - Γιακουμάτο οι Ελληνες θα κάνουν καινούργιο συκώτι

ΣΤΑ δικά μας παιδικά χρόνια διασκεδάζαμε με το Θέατρο Σκιών. Τον Καραγκιόζη. Τον Χατζηαβάτη. Τον μπαρμπα-Γιώργο. Τον Εβραίο Πεπόνια. Τον σιορ Διονύσιο ή Νιόνιο. Τον Σταύρακα. Τον Μορφονιό. Τον Δερβέναγα. Τον Πασά. Την Αγλαΐα, τη γυναίκα του Καραγκιόζη. Τα παιδιά του Καραγκιόζη. Το Κολλητήρι, τον Κοπρίτη, τον Πιτσικόκο. Σήμερα πλέον τα παιδιά διασκεδάζουν με άλλα πράματα. Από νήπια είναι μέσα στην τεχνολογία. Δεν είναι μόνο η τηλεόραση. Είναι και τα ipad.
Ο Καραγκιόζης σ' ένα παιδί δεν λέει τίποτα. Οι μεγάλοι, αντίθετα, έχουν τις καλύτερες των αναμνήσεων. Τη σήμερον ημέρα, ωστόσο, το γέλιο, τη διασκέδαση, δεν είναι κάτι που μπορείς να βρεις εύκολα. Πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχει η σχετική διάθεση. Με τόσα προβλήματα να κυνηγάνε τον κοσμάκη, πού να βρει την όρεξη να το ρίξει έξω; Το «έξω», μάλιστα, στην κυριολεξία του, σαν κινηματογράφος δηλαδή ή σαν θέατρο, κοστίζει.

Μένει, λοιπόν, η τηλεόραση που είναι στο τσάμπα. Καραγκιόζης σπάνια μεταδίδεται, αλλά υπάρχει ο Λαζόπουλος. Υπάρχει ο Σεφερλής. Οι κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ρίζος (φωτό), Σταυρίδης, Αυλωνίτης. Υπάρχουν οι πολιτικοί: Λίγος είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης; Λίγος είναι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος; Τη μία μέρα ο Αδωνις λέει ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι θα πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες. Την άλλη μέρα ο Γιακουμάτος ότι όποιος βγάζει τα λεφτά του έξω, διαπράττει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Η κυβέρνηση έχει βρει τον καλύτερο τρόπο για να ξεχνάει ο κοσμάκης τα βάσανά του. Με Γεωργιάδη - Γιακουμάτο σε καθημερινή βάση στην τηλεόραση, οι Ελληνες θα κάνουν καινούργιο συκώτι.

Ζευγάρια χωρίζουνε. Ο Γιάχος με τον Ζωγράφο, ποτέ. -Observer

πηγή:  sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου