.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν κυβερνήσει θα δούμε για τα γήπεδα

του Κώστα Καίσαρη

ΛΕΓΑΜΕ χθες για το γήπεδο της ΑΕΚ. Να μπλέξουμε σήμερα και το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Τα μερεμέτια δηλαδή στη Λεωφόρο για να σουλουπωθεί το γήπεδο αλλά και για να μεγαλώσει. Να φτάσει η χωρητικότητά του στις είκοσι χιλιάδες. Με δεδομένο ότι σε ό,τι έχει να κάνει με το οικονομικό, ο Παναθηναϊκός είναι μέσα σόλο κάσα, σόλο καπίκια, το θέμα εξαρτάται αποκλειστικά από τα επτά εκατομμύρια γιούρο της Περιφέρειας. Αλλα λεφτά δεν υπάρχουν.

Και χωρίς αυτά τα λεφτά δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Ακόμα και για να βάψουνε τα κάγκελα θα ξαναφωνάξουνε τον Αντζελο τον Φιλιππίδη. Κι έρχεται, λοιπόν, το Ελεγκτικό Συνέδριο και λέει γιοκ. Με τον Παναθηναϊκό να έχει δικαίωμα προσφυγής. Ολα αυτά μέχρι εδώ είναι γνωστά. Να πούμε ακόμα ότι η επόμενη συνεδρίαση του ΣΤ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου. Κι αν στο μεταξύ έχει καταθέσει την προσφυγή ο Παναθηναϊκός, η απόφαση θα εκδοθεί μέσα σ' έναν μήνα. Στο πατ κιουτ δηλαδή. Και πάμε τώρα στο διά ταύτα: Στο ζουμί. Ο Παναθηναϊκός σ' αυτήν την ιστορία δεν είναι μόνος του. Υπάρχει και η Περιφέρεια Αττικής. Τα εφτά εκατομμύρια που είχε εγκρίνει ο Σγουρός δεν τα είχε φέρει από το σπίτι του. Δεν ήταν δικά του. Από το ταμείο της Περιφέρειας θα βγούνε. Αν βγούνε. Στην Περιφέρεια πλέον είναι η Ρένα Δούρου. Αυτή επέλεξε ο λαός της Αττικής.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι έχει να κάνει με την κεντρική πολιτική σκηνή, είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Στην Περιφέρεια Αττικής είναι κυβέρνηση με πρωθυπουργό τη Ρένα. Που χτυπάει το χέρι στο τραπέζι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και λέει «εγώ αρνούμαι να εφαρμόσω την αξιολόγηση». Και με αφορμή το όνομα Μητσοτάκη, να υπενθυμίσουμε ότι η Ρένα είναι η Ντόρα του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μην έχει καταγωγή από πολιτικό τζάκι σαν την κανονική την Ντόρα, αλλά ο στόχος της είναι να γίνει πρόεδρος όλων των συνιστωσών. Οποιος έχει μάτια, βλέπει. Τι θα κάνει, λοιπόν, ως πρωθυπουργός της Περιφέρειας η Δούρου; Για δικά της λεφτά τσακώνεται ο Παναθηναϊκός με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Να επαναλάβουμε εδώ τι είχαμε γράψει σχετικά με το εικοσάρικο της ΑΕΚ. Τη θέση της Δούρου, δηλαδή, πριν από δύο μήνες ότι πρώτα θα αναλάβει, πρώτα θα ενημερωθεί για τα οικονομικά της Περιφέρειας κι ύστερα θα τοποθετηθεί επί του θέματος. Εχει ακόμα τράτο δηλαδή. Στο θέμα της Λεωφόρου, όμως, στη βράση πλέον κολλάει το σίδερο: Οι δρόμοι της Δούρου κάνοντας την προσφυγή ο Παναθηναϊκός είναι τρεις: Να κάνει παρέμβαση υπέρ της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οτι εμείς δηλαδή «είμαστε αριστεροί, είμαστε με τον λαό και δεν δίνουμε ούτε σέντζι από τα λεφτά της Περιφέρειας στους καπιταλιστές. Αν θέλει να φτιάξει τη Λεωφόρο ο Αλαφούζος, να πληρώσει από την τσέπη του. Και στο φινάλε, αν ήθελε ο λαός της Αττικής να δοθούνε τα 7 στον Αλαφούζο και τα 20 στον Μελισσανίδη, θα είχε ψηφίσει τον Σγουρό».

Η δεύτερη επιλογή είναι να κάνει υπέρβαση υπέρ του Παναθηναϊκού. Και η τρίτη να το παίξει Ελβετία. Πόντιος Πιλάτος. Νίπτουμε τας χείρας μας και περιμένουμε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στο ένα, δύο, χι, λοιπόν, το να ποντάρει η Δούρου στην ισοπαλία είναι το πλέον πιθανό. Θα το δούμε. Θα είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα δηλαδή, πώς ξηγιέται η Αριστερά όταν τελειώνουνε τα ψέματα και είναι στην εξουσία. Οτι κάνουνε δηλαδή την πάπια και περιμένουνε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτά.

Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ο Αδωνις δεν αποσύρει τις καταθέσεις του.
-Observer

Ο δημοσιογράφος γράφει αυτά που θέλει να διαβάσει ο αναγνώστης

ΔΗΛΑΔΗ αν η ΑΕΚ που έφερε ζέρο-ζέρο με τον Πανθρακικό είναι έτοιμη για να κάνει του χρόνου πρωταθλητισμό στη Σούπερ Λιγκ, η Καλαμαριά που κέρδισε τον ΠΑΟΚ είναι για Τσάμπιονς Λιγκ; Το διαβάσαμε κι αυτό: Οτι η ΑΕΚ στην Κομοτηνή απέδειξε ότι έχει μια μαγιά πέντε έξι παικτών που θα είναι ο σκελετός της ομάδας την επόμενη σεζόν. Ετσι, με τις προσθήκες που θα γίνουν με τις μεταγραφές, θα μπορέσει να κάνει με τη μία πρωταθλητισμό. Τόσο απλά και εύκολα. Κι όλα αυτά τα συμπεράσματα από ένα και μόνο παιχνίδι για το Κύπελλο με τον Πανθρακικό.
Αν δηλαδή η ΑΕΚ είχε κάνει διπλό, όπως κάνανε τα Χανιά στο Αγρίνιο, τι θα γράφανε; Οτι έγινε Μπαρτσελόνα και ο Δέλλας, Λουίς Ενρίκε; Σίγουρα η ΑΕΚ έχει φτιάξει μια ομάδα με κάποια προοπτική. Το είπαμε αυτό από το πρώτο φιλικό. Οτι η ΑΕΚ ήταν ομάδα Σούπερ Λιγκ και η Νίκη Βόλου ομάδα Βήτα Εθνικής. Αλλο αυτό όμως κι άλλο ενώ ακόμα δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα της Βήτα Εθνικής να βγαίνουν συμπεράσματα για του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ. Ετσι πάει όμως. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Και στο ποδόσφαιρο. Ο δημοσιογράφος δεν γράφει αυτά που βλέπει. Γράφει αυτά που θέλει να διαβάσει ο αναγνώστης.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν φροντιστήρια. Μόνο στην Ελλάδα

ΘΥΜΑΜΑΙ τι έγραφα όταν ο Σημίτης μίλαγε για την ισχυρή Ελλάδα. Ενα απ' αυτά ήταν αν εκεί που πάει στην Ευρώπη υπάρχει στην πρωτεύουσα της κάθε χώρας πλατεία Κάνιγγος. Υπάρχει δηλαδή πλατεία Κάνιγγος στη Ρώμη; Υπάρχει στο Παρίσι; Υπάρχει στη Γενεύη; Η απάντηση ήταν προφανής: Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν φροντιστήρια. Μόνο στην Ελλάδα. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει η δημόσια και η ιδιωτική παιδεία. Τίποτε άλλο. Το κράτος που εισπράττει φόρους έχει την υποχρέωση μιας κανονικής παιδείας. Μόνο στην Ελλάδα είναι απαραίτητο το φροντιστήριο. Και στην ανίσχυρη Ελλάδα προ Σημίτη και στην ισχυρή Ελλάδα επί Σημίτη και σήμερα και αύριο. Χωρίς φροντιστήριο δεν μπαίνεις στο πανεπιστήμιο.

Ο Μπαϊράμι κάποια στιγμή μπορεί να μπει στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και να παίξει. Στο πανεπιστήμιο, αν δεν κάνεις ιδιαίτερα, δεν μπαίνεις. Μέχρι που ήρθε το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη (φωτό) να τα σαρώσει όλα: Το πρωί οι καθηγητές να κάνουν τα κανονικά μαθήματα και το απόγευμα το φροντιστήριο. Οπως οι γιατροί στο ΕΣΥ. Πιο έξυπνο κι από το αυγό του Κολόμβου.
Και τι θα αλλάξει δηλαδή; Πάλι ο κάθε γονιός θα πληρώνει δύο φορές. Μία φορά τον μισθό του καθηγητή μέσω των φόρων κι άλλη μία σε μετρητά για κάθε ώρα φροντιστηρίου το απόγευμα. Κι ο καθηγητής πού θα δώσει βάση και θα αποδώσει; Το πρωί που ο μισθός θα πέφτει βρέξει χιονίσει ή το απόγευμα στα εξτραδάκια; Και οι άνεργοι εκπαιδευτικοί, τι θα κάνουνε; Θα γίνουνε γκαρσόνια;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν ο Τραϊανός με το 0-0 στην Κομοτηνή είναι προπονηταράς, ο Σούλης με το 1-0 στο Αγρίνιο τι είναι;

πηγή:  sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου