.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Εβδομάδα Παραδοσιακού Βενεζουελάνικου Χορού από 31/10 ως 9/11/14

Εβδομάδα Παραδοσιακών Βενεζουελάνικων Χορών
στο πλαίσιο της 2ης Ετήσιας Πολιτιστικής Εκδήλωσης
«Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα»
31 Οκτωβρίου με 09 Νοεμβρίου 2014 Αθήνα

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία φέρνει για το 2014, την Εβδομάδα Παραδοσιακού Βενεζουελάνικου Χορού στα πλαίσια της 2ης Ετήσιας Πολιτιστικής Εκδήλωσης «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα», με στόχο τη συνέχιση της ενδυνάμωσης των αδελφικών δεσμών που ενώνουν τους δύο λαούς και τη συνέχιση της προώθησης των πολιτιστικών ανταλλαγών, σε συνεργασία με διάφορους δήμους, συλλόγους και άλλους οργανισμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η Πολιτιστική Εκδήλωση «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα», φέτος θα είναι επικεντρωμένη σε παρουσιάσεις θεάτρου και παραδοσιακού βενεζουελάνικου χορού. Σχετικά με τις χορευτικές επιδείξεις, αυτές θα πραγματοποιηθούν με το αναγνωρισμένο γκρουπ «Venezuela y Danza», που προωθεί εδώ και μια δεκαετία την κουλτούρα και την εξέλιξη των παραδοσιακών χορών τόσο στη Βενεζουέλα όσο και σε διεθνή φεστιβάλ, και θα παρευρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 09 Νοεμβρίου, για τη πραγματοποίηση δέκα (10) παραστάσεων στους Δήμους Χαϊδαρίου, Καλαμάτας, Λουτρακίου, Αιγάλεω, Νέας Ιωνίας, Κερατσινίου, Βύρωνα, Ζωγράφου, Πετρούπολης και Καισαριανής.

 
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας επίδειξης Παραδοσιακού Βενεζουελάνικου Χορού, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Βενεζουέλα μέσα από τους παραδοσιακούς της χορούς, που θα τον προσκαλέσουν να εξερευνήσει τον θερμό ήλιο του χορού Καλίψο (calipso), της περιοχής Καγιάο (Callao), όπως και τον χορό Χορόπο (joropo), χαρακτηριστικό του βενεζουελάνικου κάμπου, για να φτάσει αργότερα στην ακτή της Καραϊβικής και να παραδοθεί στο ρυθμό των κρουστών της. Την ίδια στιγμή, στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται ελληνικές ομάδες παραδοσιακών χορών σε μια απόπειρα ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στους δυο λαούς, που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
 
Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, στις 20:00, η Εβδομάδα Παραδοσιακού Βενεζουελάνικου Χορού εγκαινιάζεται σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, όπου θα συναντηθούν οι ρυθμοί της Βενεζουέλας με τοπική ομάδα ελληνικού παραδοσιακού χορού. Με τον ίδιο τρόπο, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, στις 20:00, η ομάδα «Venezuela y Danza», μεταφέρεται στο Δήμο Καλαμάτας για να μεταδώσει στην Πελοπόννησο το ρυθμό του παραδοσιακού χορού της Βενεζουέλας, στο Αμφιθέατρο Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, στις 19:00, η χορευτική ομάδα θα παρουσιάσει τους χορούς στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, στο 0,5 χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ισθμού – Λουτρακίου. Επιστρέφοντας στην Αττική, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στις 19:30, η χορευτική ομάδα «Venezuela y Danza» θα παρουσιάσει το χορευτικό πρόγραμμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι», στο Δήμο Αιγάλεω, μαζί με τοπική ομάδα παραδοσιακών ελληνικών χορών. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα υποδεχθεί την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, στις 19:30, την πολιτιστική βενεζουελάνικη ομάδα, όπου μαζί με ομάδα ελληνικών παραδοσιακών χορών της περιοχής θα διασκεδάσουν το κοινό στο Δημοτικό Θέατρο «Γιάννης Δομνάκης». Παρομοίως, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα ανοίξει τις πόρτες του Πολιτιστικού Κέντρου «Αντώνης Σαμαράκης» την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014, στις 19:30, στην ομάδα «Venezuela y Danza», που θα μοιραστεί τη σκηνή με τοπική ομάδα παραδοσιακών χορών. Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, στις 20:00, οι πολίτες του Δήμου Βύρωνα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πολιτισμική βραδιά, με ανάμικτους βενεζουελάνικους και ελληνικούς ρυθμούς στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία». Μετά από επίπονη εβδομάδα παρουσιάσεων, η ομάδα «Venezuela y Danza» φτάνει στην Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένιας) του Δήμου Ζωγράφου, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, στις 18:30, σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου. Η ομάδα θα έχει την τιμή να πραγματοποιήσει την παρουσίαση σε συνεργασία με τοπική ομάδα χορών του Δήμου. Το σαββατοκύριακο, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς» του Δήμου Πετρούπολης, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, στις 20:00, για να απολαύσει τους πλούσιους χορούς που παρουσιάζει η ομάδα «Venezuela y Danza». Επίσης, οι αρχές του Δήμου έχουν οργανώσει την ενίσχυση της Δημοτικής Αποθήκης Τροφίμων έτσι ώστε το κοινό που θα παρευρεθεί να έχει την ευκαιρία να στηρίξει εκείνους που έχουν ανάγκη. Τα τρόφιμα θα συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τέλος, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, στις 19:00, η χορευτική ομάδα «Venezuela y Danza» θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Ελλάδα στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καισαριανής όπου θα πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή αποχαιρετιστήρια παράσταση μαζί με τοπικό χορευτικό σύλλογο.


Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων ήταν εφικτή χάρη στους υπάρχοντες στενούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και στις αρχές των Δήμων Χαϊδαρίου, Καλαμάτας, Λουτρακίου, Αιγάλεω, Νέας Ιωνίας, Κερατσινίου, Βύρωνα, Ζωγράφου, Πετρούπολης και Καισαριανής, με τον «Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων», με το Φεστιβάλ ΛΕΑ και το Περιοδικό «Sol Latino». Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες οι εκδηλώσεις θα παρίστανται οι δημοτικές αρχές και το διπλωματικό σώμα της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία, με τιμή προσκαλεί όλη την βενεζουελάνικη, τη λατινοαμερικάνικη και την ελληνική κοινότητα και όλο το κοινό να παρακολουθήσει αυτή την εβδομάδα εκδηλώσεων, με στόχο την γνωριμία και την επαφή με τις πολιτιστικές πτυχές των δύο λαών.

Η είσοδος στης εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

πηγή: juanitalaquejica.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου