.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

«νέο»: Ολιγωρία ή ανεπιτυχής προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης; - Υπέρ της άμεσης σύγκλησης του Δ.Σ.



Στις 23 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα, μια μαραθώνια, 4ωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) με κύριο θέμα την πρωτοφανή καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των παιδικών σταθμών του δήμου μας. Στη συνεδρίαση αυτή, η «διοίκηση Βασιλόπουλου» προσήλθε χωρίς ουσιαστικά να έχει συγκεκριμένη πρόταση - αφού η απαράδεκτη εισήγησή της για κάλυψη των κενών θέσεων εργαζομένων από εθελοντές, απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους αλλά και από το σύνολο της αντιπολίτευσης και τελικά αποσύρθηκε!

Η διοίκηση περιορίστηκε σε πρόταση για κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και σε αιτήματα προς τα μέλη της αντιπολίτευσης να υποβάλουν προτάσεις.

Η θέση της παράταξής μας ήταν η άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, τηρώντας τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις του νόμου. Αν δε η έγκριση των εργαζομένων για τους παιδικούς σταθμούς καθυστερήσει κι άλλο, ο επικεφαλής μας Γιώργος Αράπογλου πρότεινε την άμεση ενεργοποίηση - για την πληρωμή των απαραίτητων εργαζομένων -ενός έκτακτου αποθεματικού «για κοινωνικές δράσεις», κάτι αντίστοιχο με αυτό που ο ίδιος ο Αρ. Βασιλόπουλος είχε υποσχεθεί προεκλογικά και το οποίο θα συγκέντρωνε από τμήμα των αμοιβών των αιρετών (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κ.λπ.) της διοίκησης! Σε αυτό το «έκτακτο αποθεματικό» θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνεισφέρουν και άλλοι.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 24 Οκτωβρίου, ενημερωθήκαμε ότι η κάλυψη των θέσεων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς (των 14 από τις 15 που είχε ζητήσει ο δήμος μας) είχε εγκριθεί από το Υπουργείο, εκτός από μία θέση που θα έπρεπε να αφαιρεθεί. Η διοίκηση χρειαζόταν τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. για να επιλέξει ποια θέση θα αφαιρέσει και επέλεξε να λύσει το ζήτημα αυτό, «δια περιφοράς»μεταξύ των μελών του. 

Επειδή, όπως δήλωσε και ο επικεφαλής μας Γιώργος Αράπογλου στη σχετική συνεδρίαση, το θέμα των δημοτικών παιδικών σταθμών είναι σημαντικότατο, επείγον και απασχολεί εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας, η παράταξή μας απάντησε αμέσως στην τηλεφωνική κλήση του προέδρου του Δ.Σ. και υποσχεθήκαμε να συμπράξουμε σε ό, τι μπορεί να βοηθήσει στη λύση του φλέγοντος αυτού ζητήματος το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, δύο εξελίξεις ακολούθησαν:

1.   1.   Αποκαλύφθηκε ότι η έγκριση για την κάλυψη των θέσεων των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς είχε ήδη γίνει από τις 10 Οκτωβρίου, ενώ στις 22 Οκτωβρίου-μια ημέρα πριν από την επίμαχη μαραθώνια συνεδρίαση του Δ.Σ. – εκδόθηκε και επιστολή από το Υπουργείο η οποία ενημέρωνε το δήμο μας για την έγκριση και τον καλούσε να επιλέξει ποια θέση θα αφαιρέσει, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες!

2.     2.    Η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» διαφώνησε με τη «δια περιφοράς» απόφαση - κάτι που άλλωστε δεν μπορεί να ισχύσει αν δεν υπάρχει ομοφωνία - και ζήτησε κανονική σύγκλιση του Δ.Σ.

Μετά από όλα τα παραπάνω, η παράταξη μας συντάσσεται με το αίτημα να συγκληθεί το Δ.Σ. ΑΜΕΣΑ, προκειμένου η «διοίκηση Βασιλόπουλου»...


  • ·         ...να επιλέξει τη θέση που θα αφαιρέσει, να προχωρήσει τάχιστα στις απαραίτητες διαδικασίες και να δρομολογήσει την άμεση έναρξη της κανονικής λειτουργίας όλων των δημοτικών παιδικών σταθμών της πόλης μας.
  • ·         ...να διερευνήσει τη δυνατότητα και να βρει τρόπους αποδοχής όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων και παιδιών.
  • ·         ...να εξηγήσει επαρκώς γιατί δεν γνώριζε ή - αν γνώριζε - γιατί δεν ενημέρωσε το Δ.Σ. για την απόφαση έγκρισης και την ανάγκη αφαίρεσης μιας θέσης, κάτι που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε εκείνη τη συνεδρίαση, κερδίζοντας σημαντικό χρόνο.
  • ·         ...να απαντήσει στις εύλογες απορίες για το αν η απαράδεκτη αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος οφείλεται σε ολιγωρία κάποιων στελεχών της ή σε ανεπιτυχή προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισής του.
  • ·         ...να «απολογηθεί» για το αν ήταν απαραίτητη η «ταλαιπωρία» δημοτικών συμβούλων, υπαλλήλων και πολιτών σε μία συνεδρίαση 4 ωρών, στην οποία δεν εισηγήθηκε κάτι συγκεκριμένο, ούτε αυτό που έπρεπεην αφαίρεση της μιας θέσης), αντίθετα έφερε μια εισήγηση που τελικά - εν μέσω κατακραυγής από όλες τις πλευρές - απέσυρε!
  • ·         ...και πάνω απ´ όλα, να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν για τη συνέχιση της πρωτοφανούς «ταλαιπωρίας» γονιών και παιδιών που ενώ πέρυσι καλύπτονταν από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από την 1η Σεπτεμβρίου, φέτος τελειώνει και ο Οκτώβριος και ακόμα περιμένουν και αγωνιούν.


Από το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου