.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

Αναδημοσίευση από το aek-watch.gr

Δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή στην οποία περιέχονται πληροφορίες σχετικά με την εκκαθάρισης της πρώην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., αλλά και τον ρόλο κάποιων συντακτών των ΑΕΚτζήδικων μέσων. Τα συμπεράσματα όπως πάντα δικά σας.

ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

Προειδοποίηση:

Η ανοικτή αυτή επιστολή δεν είναι «απολογία» και με το κείμενο αυτό δεν «δίνω εξηγήσεις», αφού δεν τις οφείλω σε κανέναν. Διευκρινίζω κάποια ζητήματα που μ’ αφορούν και δημοσιεύω τα σχετικά έγγραφα, για να βγάλει καθένας τα συμπεράσματα του. Επίσης δεν ευθύνομαι αν κάποιοι παρεξηγήσουν τα παραπάνω είτε σκόπιμα (π.χ. «ΩΡΑ», ΑΕΚ365, τα οποία θα πανηγυρίζουν γιατί έτσι δήθεν επιβεβαιώνονται), είτε λόγω της κακής τους σχέσης με την νέα ελληνική γλώσσα, είτε εξαιτίας και των δύο προηγουμένων λόγων.

Συμπληρώθηκε στις 23 Οκτώβρη 2014 ένας χρόνος από την ημέρα που με την ιδιότητα του μετόχου της πρώην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. κατέθεσα στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, δύο αιτήσεις (τις οποίες και δημοσιεύω σήμερα μαζί με τις έως τώρα απαντήσεις τους) με τις οποίες ζητούσα συγκεκριμένες απαντήσεις για την διαδικασία, αλλά και για τις ενέργειες του Υπουργείου σχετικά με την εκκαθάριση της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (βλέπε συννημένα ΑΙΤΗΣΗ Α’ & ΑΙΤΗΣΗ Β’). 

Υπενθυμίζω ότι η Π.Α.Ε. είχε από 7 Ιουνίου 2013 τεθεί σε εκκθάριση και πως το Πρακτικό εκείνης της Γ.Σ. είχε ήδη διαβιβαστεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών στην Καλλιθέα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ.. Συνεπώς στίς δύο μου αιτήσεις τις οποίες και επισυνάπτω δεν περιλαμβανόταν τίποτα περισσότερο απ’ ότι ήδη είχε γνωστοποιηθεί αρμοδίως σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία. Θεώρησα ότι ακριβώς επειδή τα «παπαγαλάκια της ΑΕΚτζήδικης ενημέρωσης/εξημέρωσης» έγραφαν (ότι τους μετέφεραν;) χωρίς να γνωρίζουν το ζήτημα και επειδή η διαδικασία θ’ αργούσε να ολοκηρωθεί (ολοκληρώθηκε όπως-όπως στις 23 Μάη 2014) ήταν σκόπιμο να υπάρχει η θέση του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία και θα έβαζε οριστικά τα πράγματα στη θέση τους. Το σημαντικότερο όμως είναι πως η κατάθεση από μέρους μου αυτών των ερωτημάτων δεν δημιουργούσε κανένα ζήτημα στην πορεία της εκκαθάρισης, αφού δεν στρεφόμουνα δικαστικά εναντίον της διαδικασίας (εξαιτίας π.χ. ενός μόνο εκκαθαριστή κατά παράβαση του Καταστατικού) όπως έκαναν άλλοι, αλλά απλώς έθετα ερωτήματα και ζητούσα (επίσημες) απαντήσεις. Τις οποίες και σκόπευα να δημοσιοποιήσω αμέσως μόλις τις παρελάμβανα, προκειμένου όλοι να είναι έγκυρα ενημερωμένοι και όχι μέσω της «ΩΡΑΣ» και του ΑΕΚ365 το ρεπορτάζ των οποίων εκτός του ότι διαψευδόταν συνεχώς από την πραγματικότητα (κάποτε τελικά έπεσαν μέσα) δημιουργούσε περισσότερες απορίες απ’ όσες έλυνε.

Ως Λογιστής ήμουν (και συνεχίζω να είμαι) σε θέση να γνωρίζω περισσότερα σχετικά με το ζήτημα απ’ όσα οι δημοσιογράφοι (με και χωρίς εισαγωγικά). Συνεπώς γνώριζα ότι οι διαδικασίες που αφορούσαν στην διάρρηξη του άρθρου 44 και στην πραγματοποίηση των οριστικών φορολογικών ελέγχων για τα προηγούμενα χρόνια θα δρομολογούνταν «αυτόματα» μόλις η Φ.Α.Ε. Αθηνών παρελάμβανε το Πρακτικό της Γ.Σ. της 7ης Ιουνίου 2013. Δεν χρειαζόταν καμιά «καταγγελία» από κανέναν. Τα παραπάνω επιβεβαίωσα όταν, φέτος την Άνοιξη σε επίσκεψη μου στην Φ.Α.Ε. Αθηνών (γι’ άλλο λόγο), είχα διαφωτιστική συνομιλία με τον ελεγκτή ο οποίος είχε χρεωμένο τον φάκελο της Π.Α.Ε.. Ο εν λόγω ελεγκτής μου περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο «αυτομάτως» διαβίβασε αιτήματα για οριστικό φορολογικό έλεγχο στο πρώην Π.Ε.Κ. (Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο) και νυν Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου). Στη συνέχεια το Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. θα εξέδιδε (αν δεν είχε ήδη εκδώσει) Εντολή Ελέγχου για την Π.Α.Ε.. Απλά και μόνο για την ενημέρωση των ΑΕΚτζήδων ο έλεγχος στην Π.Α.Ε. -ακόμη και αν δεν υπήρχε διαβιβαστικό από την Φ.Α.Ε. Αθηνών- θα γινόταν κατά προτεραιότητα, διότι η Π.Α.Ε. ήταν υποχρεωμένη λόγω τζίρου να λαμβάνει από τον Ορκωτό Ελεγκτή και Φορολογικό Πιστοποιητικό κάτι το οποίο για λόγους κόστους δεν το έπραττε.

Αντίστοιχα μου απάντησε και το Δικαστικό Τμήμα της Φ.Α.Ε. Αθηνών, το οποίο είχε προ πολλού προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, χωρίς να χρειάζεται κάποια «καταγγελία» ή παρότρυνση ή ενόχληση από οποιονδήποτε για να κάνει την δουλειά του.

Μετά την κατάθεση των δύο έγγραφων ερωτημάτων μου στο Υπουργείο Οικονομικών ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή συγκεκριμένος υπάλληλος τα «χρεώθηκε» κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε αφ’ ενός να μου απαντήσει και αφ’ ετέρου να τα διαβιβάσει στην Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών, αν το έκρινε σκόπιμο. Πράγματι παρέλαβα τις δύο απαντήσεις που επισυνάπτω και με τις οποίες έλαβα τόσο γενικόλογες απαντήσεις οι οποίες ουσιαστικά αποτελούσαν ταυτολογίες των ερωτημάτων μου (βλέπε συνημμένα ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α’ & ΑΠΑΝΤΗΣΗ Β’). Ωστόσο η δεύτερη από τις απαντήσεις με την διατύπωση που διάλεξε ο συντάκτης της ήταν η αιτία μιάς απρόσμενης τηλεφωνικής συνομιλίας που έλαβε χώρα στις 21 Νοεμβρίου 2013 το απόγευμα. Η επίμαχη φράση την οποία ο συντάκτης της απάντησης χρησιμοποιεί είναι: «Σας διαβιβάζουμε την επιστολή-καταγγελία του...». Προφανώς όποιος έχει διαβάσει τα δύο πρωτοκολλημένα ερωτήματα και έχει επιφανειακή γνώση του τότε ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ. είναι σε θέση να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει καμιά καταγγελία. Όλα όσα περιέχονται στα δύο κείμενα ήταν ήδη γνωστά και στην Εφορία, αλλά πολύ περισσότερο σε όλους μας.

Το ενδιαφέρον αυτής της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει ένας (τυπικός ή άτυπος) μηχανισμός ο οποίος παρακολουθεί τα πάντα που λέγονται και γράφονται. Φυσικά η επιτυχία ενός τέτοιου μηχανισμού εξαρτάται από το πλήθος των ανθρώπων που διαθέτει, προκειμένου να είναι σε θέση να μαθαίνει τα πάντα και μάλιστα έγκαιρα. Απόδειξη του συγκεκριμένου είναι η δημοσίευση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (την οποία ούτε τότε διάβαζα, ούτε τώρα διαβάζω) στις 23 Οκτωβρίου 2013 (δηλαδή την ημέρα της πρωτοκόλλησης των ερωτημάτων μου στο Υπουργείο Οικονομικών) άρθρου του Τάσου Τσατάλη στο οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν η επικείμενη κατάθεση των ερωτημάτων. Αν το είχα διαβάσει τότε (ενώ δεν θ’ άλλαζε τίποτα σχετικά με την απόφαση μου να καταθέσω τα ερωτήματα) θα ήμουν σε θέση να εντοπίσω νωρίτερα το «βαθύ λαρύγγι».

Αυτά όμως είναι «ψιλά γράμματα» για τ’ ασπόνδυλα που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, αφού η κατοχή της ιδιότητας μέλους της επαγγελματικής τους ένωσης δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι γνωρίζουν από ήθος και δεοντολογία, όπως ακριβώς και σε κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα. Επίσης δεν ενδιαφέρονται ούτε για την υποτιθέμενη ενημέρωση του κοινού, αφού αν ήταν αυτός ο σκοπός τους θα μπορούσαν άνετα να με έχουν πάρει τηλέφωνο και να με ρωτήσουν σχετικά και θα μπορούσα να τους δώσω και τα υπόλοιπα έγγραφα που είχα στα χέρια μου και αποκαλύπτω σήμερα (η δεύτερη απάντηση έφθασε ταχυδρομικά στις 21 Νοεμβρίου 2013 όταν και δέχθηκα το εν λόγω τηλεφώνημα). Το τηλέφωνο μου ήταν γνωστό τουλάχιστον σε δύο συντάκτες της «ΩΡΑΣ» οι οποίοι κατά το προηγούμενο διάστημα διατηρούσαν επαφή μαζί μου. Το μόνο που σκέφτηκαν όταν ξετρύπωσαν αυτό το έγγραφο (αλήθεια έχουν και τ’ άλλα;) ήταν να πουλήσουν εκδούλευση αποδεικνύοντας πόσο άξια λαγωνικά είναι και γι’ αυτό το πήγαν (κατευθείαν;) στον «Τίγρη».

Τι συζητήθηκε τηλεφωνικά μεταξύ εμένα και αυτού που με πήρε δεν είναι του παρόντος. Στο κάτω-κάτω δεν έχει ακόμη φτάσει και η επέτειος αυτού του τηλεφωνήματος (21/11/2013). Το αναφέρω απλά και μόνο γιατί μετά το τηλεφώνημα και τα όσα ειπώθηκαν θεώρησα ότι έδωσα ότι εξηγήσεις-διευκρινήσεις ήταν απαραίτητες και το θέμα για μένα έκλεισε εκεί, εν αναμονή και των υπολοίπων απαντήσεων από πλευράς Εφορίας και Υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Υπουργείου Ανάπτυξης (αν και εφόσον φιλοτιμηθούν). 

Συνεπώς το πρωτοσέλιδο της «ΩΡΑΣ» την επόμενη μέρα (22/11/2014) ήταν μια μικρή έκπληξη (αν και αναμενόμενη) γιατί αποδείκνυε την πρόθεση των «ασπόνδυλων» να χρησιμοποιήσουν την οποιαδήποτε αφορμή για να πετύχουν (όχι μόνο την δική μου) τρομοκράτηση και σιωπή. Σ’ εκείνη την φάση θέλησα με την μη υποβολή μήνυσης (τους έστειλα μόνο απαντητική επιστολή) να διερευνήσω κατά πόσο θα το συνέχιζαν. Τώρα όμως τους δηλώνω ότι δεν θα κάνω πάλι το ίδιο αν κάνουν ξανά τα ίδια στην προσπάθεια τους να κατασκευάσουν αρχικά και μετά ν’ «αποκαλύψουν» την δραστηριότητα των «εχθρών της Α.Ε.Κ.». 

Πρέπει να παραδεχτώ ωστόσο ότι οι ΑΕΚτζήδες είναι εξυπνότεροι από όσο τους θεωρούν αυτοί που τους «ενημερώνουν» και έτσι η μόνη αντίδραση (που έφτασε στ’ αυτιά μου τουλάχιστο) ήταν η επιθυμία κάποιων να μ’ επισκεφθούν για να τους δώσω εξηγήσεις. Η επίσκεψη αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, γιατί κάποιος που έτυχε να μ’ έχει γνωρίσει την περίοδο της «Κατάληψης των Σπάτων» ήταν σε θέση να τους διαφωτίσει σχετικά με το άτομο μου και την πιθανότητα να έχω προβεί σε «καταγγελίες» ή όχι. 

Συμπερασματικά και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και στις πραγματικές τους διαστάσεις μιά και καλή, δηλώνω ότι προσωπικά δεν μ’ ενδιαφέρει ιδιαίτερα η τύχη των πρώην Διευθυνόντων Συμβούλων και τα όσα θα υποστούν από την Εφορία σχετικά με τα χρέη της πρώην Π.Α.Ε. τόσο γι’ αυτά που είναι ήδη προσδιορισμένα, αλλά και για όσα προκύψουν από τους οριστικούς ελέγχους που θα ξεκινήσουν σε λίγο (αν δεν έχουν ξεκινήσει ήδη). Αντιθέτως θα μ’ ενδιέφεραν τα ευρήματα του ελέγχου, τα οποία δυστυχώς θα παραμείνουν εμπιστευτικά και μακρυά από τα μάτια του κόσμου της Α.Ε.Κ.. 

Από την άποψη αυτή δεν είχα καμία όρεξη να κάνω τη δουλειά των Φορολογικών Αρχών και να καταγγείλω οτιδήποτε (το οποίο αν το επιθυμούσα θα μπορούσα να το πράξω και ανωνύμως). Ωστόσο γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έχοντας συγκεκριμένες πληροφορίες για κάποια ζητήματα, ενδέχεται να έχουν προχωρήσει σε όποιες ενέργειες θεώρησαν σκόπιμες και απαραίτητες. Δεδομένου ότι αυτά τα άτομα κινούνται από την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική εκκαθάριση των εγκλημάτων (οικονομικών και όχι μόνο) αλλά και τιμωρία των υπευθύνων, είναι αυτονόητο (τουλάχιστον για εμένα) ότι ακόμη και αν δεν συμπράττω μαζί τους είμαι τουλάχιστον αλληλέγγυος σε αυτούς. 

Είναι προφανές ότι καθώς «τελειώνουν τα ψέματα» και φτάνει η ώρα που θα πρέπει (αν όλα εξελιχτούν σύμφωνα με το πλάνο) να ξεκινήσει η κατασκευή του γηπέδου, η ανυπομονησία θ’ αυξάνεται. Στην περίπτωση όμως που οτιδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο «στραβώσει», τα «τσακάλια της ΑΕΚτζήδικης ενημέρωσης/εξημέρωσης» έχουν έτοιμη τη λύση. Είναι έτοιμα ν’ «αποκαλύψουν και να ξεσκεπάσουν τις προδοτικές ενέργειες κάποιων μέσω επίσημων εγγράφων (με σφραγίδες και εθνόσημα)». Μέσω «μπηχτών» σε κείμενα τους (κατά τ’ άλλα λίαν διασκεδαστικά) διαρρέουν αυτή τους την πρόθεση θεωρώντας (με το φτωχό τους μυαλό) ότι θα «σπείρουν τον τρόμο στις καρδιές των εχθρών της Α.Ε.Κ.». Να ήθεραν πόσο έξω πέφτουν στους υπολογισμούς τους! Θα φανεί άλλωστε αυτό και στην πορεία.

Είναι προφανές ότι θα πρόκειται για ένα ακόμη «κυνήγι μαγισσών». Στην αρχή τους έφταιγα εγώ και οι λοιποί με τους οποίους συνέπλεα και κατ’ αυτούς συνέπραττα. Μετά τον ρόλο του κακού μοιράστηκαν εξ αδιαιρέτου οι «6». Τώρα σκοπεύουν να μας βάλουν όλους όσους δεν «καθήσαμε καλά» στο μίξερ και να μας «ξεσκεπάσουν τους προδότες».

Όσο αφορά εμένα προσωπικά δηλώνω ότι δεν αναγνωρίζω σε κανέναν (αν όντως υπάρχει τέτοιος) το δικαίωμα να δίνει άφεση αμαρτιών ή να καλύπτει κάποιους οι οποίοι σχετίζονται με την πλέον δυσώδη και σκοτεινή περίοδο της Π.Α.Ε., η οποία και πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και να βγούν όλα στο φώς. Ακόμη περισσότερο δεν αναγνωρίζω σε δημοσιογράφους (με και χωρίς επαγγελματική πιστοποίηση) το δικαίωμα να λασπολογούν προκειμένου έμμεσα να υπερασπιστούν τα φιλαράκια τους (παληά και νέα) όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση ή μέσω του κλίματος που δημιουργούν προσπαθούν να κρύψουν «κάτω από το χαλί» τα υπόλοιπα ζητήματα. Ακόμη και αν ο σκοπός τους είναι μέσω της «θυσίας» κάποιων να συσπειρώσουν τον κόσμο (απέναντι στην επίθεση που δέχεται ή υποτίθεται ότι δέχεται η Α.Ε.Κ.), ο τρόπος και μόνο που το επιδιώκουν είναι καταδικαστέος.      

Κλείνοντας, υπευθύνως δηλώνω τα εξής:
  • Δεν κρύφτηκα και δεν κρύβομαι από κανέναν. Θα συνεχίσω να πηγαίνω με τον γιό μου στο γήπεδο (μέχρι κάποτε να γιατρευτώ από την αρρώστια της Α.Ε.Κ.).
  • Ενδιαφέρομαι για την σωστή και διαφανή λειτουργία όλων των τμημάτων της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» κάτι που σημαίνει ότι αγωνίζομαι για τον μεγαλύτερο δυνατό (θεσμικό) έλεγχο, που όμως ξεβολεύει κάποιους «πονηρούς».
  • Από δω και πέρα για οτιδήποτε γραφτεί σχετικά με το άτομο μου (και για το οποίο ο γράφων δεν παρέχει τις απαραίτητες αποδείξεις) θα θεωρώ υπεύθυνο είτε το γράφοντα είτε σε περίπτωση ανώνυμου κειμένου «τον υπεύθυνο σύμφωνα με τον νόμο» του μέσου ή/και την ιδιοκτησία του. Καθόσον δεν σκοπεύω είτε να προσφέρω τον εαυτό μου ως «εξιλαστήριο θύμα» είτε ως «μάρτυρα», θέλω από τώρα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου για να μην παρεξηγηθώ αργότερα. Επίσης δεν ενδιαφέρομαι να μπώ στην διαδικασία «διαλόγου» με κανένα μέσο ενημέρωσης/εξημέρωσης ή/και με δημοσιογράφο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε περίπτωση που θα γραφτεί οτιδήποτε που δεν αποδεικνύεται από ντοκουμέντα δεν θα κινηθώ δικαστικά εναντίον του μέσου και του γράφοντα. Θα ήταν ωστόσο άδικο να στερηθώ και εγώ και οι γνωστοί και φίλοι μου την χαρά που μας δίνουν τ’ ανώνυμα σχόλια (σε «ΩΡΑ» και ΑΕΚ365) όπως επίσης και οι μπηχτές του Κ.Κ. στα «σφηνάκια» που με περιγράφουν μεν, αλλά δεν με κατονομάζουν δε (λόγω προφύλαξης από μηνύσεις; Ή γιατί όπως και κάθε μεγάλο κακό δεν πρέπει να γράφεται τ’ όνομα μου;). Συνεπώς μπορείτε να συνεχίσετε (με προσοχή όμως) στο ίδιο μήκος κύματος.  
  • Δεν είμαι μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όπως θέλουν σώνει και καλά (επειδή τους βολεύει) να γράφουν ή να υπαινίσσονται κάποιοι. Έχω φίλους και γνωστούς απ’ όλο το πολιτικό φάσμα που εκτείνεται από το Κ.Κ.Ε. μέχρι τον ΛΑ.Ο.Σ. (εκτός Χρυσής Αυγής απ’ όσο γνωρίζω τουλάχιστον). Κομματικά ανήκω σ’ ένα από τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» το οποίο και ψήφισε χωρίς αντίρρηση την ρύθμιση για την «Αγιά Σοφιά». Την τελευταία φορά που το κοίταξα ήμουν γραμμένος ακόμη εκεί. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα ήταν για όλους μας καλύτερο να σταματήσουν οι χαζομάρες για το θέμα αυτό, όπως επίσης και για τα κίνητρα των πράξεων μου.

Υ.Γ.1. Αν δεν πίστευα στη σημασία της ανέγερσης του γηπέδου μας στη Ν. Φιλαδέλφεια δεν θα έδινα 500 Ευρώ (που στέρησα από την οικογένεια μου) για μετοχές της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Η διαφορά μου ωστόσο με την πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας μας (τουλάχιστον αυτής που εκδηλώνεται) είναι ότι εγώ θέλω πρώτα και κύρια να έχουν στέγη όλα τα τμήματα του Σωματείου μας στον ίδιο χώρο. 

Υ.Γ.2. Ζητώ συγγνώμη για την μεγάλη έκταση της επιστολής, αλλά αυτό ήταν απαραίτητο επειδή δεν σκοπεύω να επανέλθω για τα ζητήματα αυτά, κυρίως επειδή πρέπει ως Λογιστής να προετοιμαστώ για τις αλλαγές στην φορολογική νομοθεσία που θα ισχύσουν από το 2015. Η συνεχής κατάρτιση χρειάζεται για να είμαι σε θέση να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε όποιον τις χρειάζεται, επειδή δεν είναι όλοι σε θέση να μισθώσουν Οικονομολόγο (όπως κάποιοι μεγαλοπιασμένοι δημοσιογράφοι) για να τους κάνει την προσωπική φορολογική τους δήλωση ή της εταιρείας τους. Επίσης και για να μαθαίνουν κάποιοι ο προσδιορισμός «βοηθός λογιστή» δεν είναι αντίστοιχος όπως στο παρελθόν για παράδειγμα ο αντίστοιχος του «υπομηχανικού». Έχει πλέον σχέση με την εσωτερική ιεραρχία σε μια επιχείρηση (και άρα και τις ευθύνες) και όχι με τα προσόντα ειδικά αν κάποιος είναι μέλος του Ο.Ε.Ε.. Συνεπώς η χρήση του δεν είναι υποτιμητική όπως λανθασμένα νομίζουν κάποιοι «δημοσιογράφοι».

Αθήνα 27/10/2014.

Κοτσώνης Κων/νος.
Λογιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου