.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Οργή και αγανάκτηση των περιοίκων της Σκρα, για το χρόνιο πρόβλημα της ΜΑΒΑ που πνίγει τη γειτονιά τους! (φωτογραφίες)



Πραγματοποιήθηκε χτες η προγραμματισμένη Συνέλευση των πλημμυροπαθών κατοίκων της Σκρα στην περιοχή της ΜΑΒΑ, που συγκάλεσε ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος ενημέρωσε για τις εξελίξεις, τις δυνατότητες, και τις προϋποθέσεις για να αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν ζημιές. Άκουσε τις ανησυχίες και την οργή των κατοίκων, για την επί δεκαετίες αδιαφορία επίλυσης του προβλήματος, αλλά και για τη ΜΑΒΑ που δημιούργησε τον τοίχο-φράγμα που πνίγει κάθε τόσο την περιοχή.  Παρουσίασε στους κατοίκους τα μέτρα που προτίθεται να πάρει ο Δήμος, για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Αλλά και τις άμεσες ενέργειες στις οποίες έχει σκοπό να προβεί, ώστε να προληφθεί αν είναι δυνατό η επανάληψη του φαινομένου.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ανανιάδης, ο οποίος ζήτησε από τους κατοίκους να μη πετάνε σκόρπια στους δρόμους κατεστραμμένα αντικείμενα, γιατί θα φέρει μεγάλους κάδους ώστε να τοποθετηθούν και απομακρυνθούν οργανωμένα.
Επίσης παρόντες ήσαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βαγγέλης Κουμαριανός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Καλαμπόκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Λάλος-Αναγνώστου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πάνος και οι Δημοτικοί Συμβουλοι Λάκης Γαβριηλίδης, Χριστίνα Ανδρέου, Χρήστος Αντωναρόπουλος.

Από την Αντιπολίτευση παρών ήταν ο επικεφαλής του «Ζούμε μαζί» Απόστολος Κόντος, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα την υποστήριξη του στις ενέργειες που έχει κάνει, κι εκείνες που προτίθεται να πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος. Ενώ κάλεσε τους κατοίκους να τον στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης παραβρέθηκαν η επικεφαλής του «Μπροστά» Βάσω Αγαγιώτου, και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Κοπελούσος

Πιο συγκεκριμένα για την οριστική λύση του προβλήματος, ο Δήμος αναλαμβάνει το κόστος για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών. Ωστόσο επειδή ο Δήμος δεν έχει χρήματα για να υλοποιήσει ένα έργο αυτού του μεγέθους, θα απαιτήσει μαζί με τους κατοίκους όπως δήλωσε, την ένταξη του στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, η οποία θα πρέπει και να το υλοποιήσει.
Ως τότε θα ζητηθεί εισαγγελική εντολή, ώστε ο Δήμος να μπει στην ιδιοκτησία και να την καθαρίσει, στέλνοντας στη συνέχεια το λογαριασμό στον ιδιοκτήτη.

Από τους κατοίκους τονίστηκαν οι κίνδυνοι που εγκυμονούν με το εγκαταλειμμένο οίκημα, για την υγεία και την ασφάλεια τους. Ανέφεραν πως είναι εστία βρωμιάς, σκουπιδιών και κουνουπιών. Ότι δημιουργούνται περίεργες καταστάσεις εντός του, όπως για παράδειγμα όταν άρπαξε ανεξήγητα… ξαφνικά φωτιά ένας όροφος του εγκαταλειμμένου κτιρίου! Από αρκετούς εκφράστηκε αγανάκτηση για το ύψος των αποζημιώσεων που ακούγεται ότι θα δοθούν. Είναι κοροϊδία είπαν, γιατί το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιουσία μας, είναι πολύ μεγαλύτερο.

Σε εκείνο που συμφώνησαν, ήταν η πρόθεση τους να οργανωθούν για να διεκδικήσουν το δίκιο τους!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου