.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας: Αντιλαϊκά – αντεργατικά διαπιστευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμο και Περιφέρεια



  
Αντιλαϊκά – αντεργατικά διαπιστευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμο και Περιφέρεια
 


Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένη, στους γονείς και στους εργαζόμενους του δήμου μας, από την επιλογή της να βάλει σε συζήτηση και να υπερασπιστεί στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Οκτώβρη την πρόσληψη «εθελοντών-ακτιβιστών», όπως τους χαρακτήρισε, στους παιδικούς σταθμούς, ενώ γνώριζε ότι την προηγούμενη μέρα είχαν εγκριθεί 14 θέσεις συμβασιούχων για τους παιδικούς σταθμούς.
Με αυτή την προσπάθεια επιχειρεί να προωθήσει μια από τις πιο αντιδραστικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. και της κυβέρνησης: τον εργασιακό «εθελοντισμό».
Όλοι οι εκπρόσωποι της διοίκησης, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, υπεραμύνθηκαν της θέσης αυτής, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να παρουσιάσουν τον εργασιακό εθελοντισμό ως….μορφή  πάλης και πίεσης!!

Ο «εργασιακός εθελοντισμός» είναι πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, συνειδητή  επιλογή. Αποτελεί μαζί με τις ΚΟΙΝΣΕΠ σημαντικούς πυλώνες της λεγόμενης «κοινωνικής οικονομίας» που ευαγγελίζονται. Ο «εθελοντισμός» είναι βασική κατεύθυνση της ΕΕ εδώ και δεκαετίες που ενσωμάτωσε και θεσμοθέτησε στη χώρα μας η κυβέρνηση Σημίτη το 1998, με στόχο τη συρρίκνωση της κρατικής πρόνοιας, την προώθηση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική διοίκηση πρωτοστατούν στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων

§ Το στέλεχος του ΣΥΝ και δήμαρχος Λιβαδειάς κ.Παλαιολόγος ήταν ο πρώτος που προώθησε τη μερική απασχόληση και εισήγαγε το απαράδεκτο καθεστώς των stage στους δήμους
§ Ο πρώτος που κατάργησε την ΕΓΣΣΕ (Εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας) μέσω των τοπικών συμφώνων απασχόλησης ήταν ο Νομάρχης Μαγνησίας του ΣΥΝ κ. Σκοτιώτης.
§ Μεταξύ των πρωτοπόρων δημάρχων στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας (ανοικτά καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο) ήταν ο δήμαρχος Σαρωνικού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φιλίππου
§ Από τους πρώτους δήμαρχους που συνεργάστηκαν με ΜΚΟ στους δήμους, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας  του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκότση

Στην ίδια λογική κινείται και η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια
Η «αριστερή διοίκηση» ψήφισε αγκαλιά με τον «μνημονιακό» Σγουρό, τον «δεξιό» Μαντούβαλο και τον «νεοφιλελεύθερο» Τζήμερο ένα αντιλαϊκό προϋπολογισμό που μοιράζει απλόχερα δεκάδες εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους τη στιγμή που δίνει ψίχουλα για αντιπλημμυρικά έργα και αναγκαίες υποδομές. Χρηματοδοτούν αδρά έργα που προεκλογικά κατήγγειλαν, ενώ αρνήθηκαν να εντάξουν στον προϋπολογισμό την κατασκευή του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τους γονείς, τους εργαζόμενους στους  παιδικούς σταθμούς και στο δήμο που δεν αποδέχθηκαν τον εμπαιγμό και απέρριψαν  τις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής για την προώθηση της «εθελοντικής εργασίας».

Καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να βγάλουν συμπεράσματα.
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από πολιτικές δυνάμεις που έχουν την ΕΕ κορώνα στο κεφάλι και πίνουν νερό στο όνομα της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. 

Χρειάζεται να υπάρξει οργάνωση και δράση τώρα

§  Αν τα προηγούμενα χρόνια στο Δήμο μας πάρθηκαν πίσω τα τροφεία και διασφαλίστηκαν στοιχειώδεις όροι λειτουργίας των παιδικών σταθμών αυτό έγινε χάρη στον αγώνα των γονιών, των εργαζομένων.
§  Αν σήμερα μπήκε φραγμός σε μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη αυτό έγινε χάρη στις αντιδράσεις εργαζομένων – γονιών.
§  Αν θέλουμε να γίνουν βήματα αύριο προς τα μπρος είναι ανάγκη να αποδυναμωθεί η λογική του συμβιβασμού και των περιορισμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Λαϊκή Συσπείρωση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου