.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

META: Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου ανοίγει το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων.



Με την εκλογή του στην προεδρεία της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης και χωρίς να χάσει χρόνο, κάνει ξεκάθαρη την νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπηρετεί και στηρίζει, επιχειρώντας να δώσει στα εργολαβικά συμφέροντα οργανωμένες υπηρεσίες του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευθυγραμμισμένος με την μνημονιακή πολιτική των ιδεολογικά ομογάλακτων του στην κυβέρνηση, που υπήρξε και ο «εκλεκτός» τους για την προεδρία της ΚΕΔΕ και εναρμονισμένος πλήρως με την γερμανική καθοδήγηση του Φούχτελ, επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει την οδοσάρωση, την καθαριότητα εσωτερικών χώρων και την φύλαξη κτιρίων.
Για την ενέργεια αυτή του προέδρου της ΚΕΔΕ βέβαια, που σηματοδοτεί απολύσεις εργαζομένων και την άλωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα συστημικά ΜΜΕ δεν έχουν πει κουβέντα και όταν χρειαστεί να πουν θα χρησιμοποιήσουν κατά την πάγια τακτική τους  τον κοινωνικό αυτοματισμό για τους «διεφθαρμένους» και «πλαστούς» δημόσιους υπαλλήλους.
Ο νέος πρόεδρος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και τους υπόλοιπους αιρετούς αντί να συνταχθούν στον αγώνα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να αποτραπούν οι νέες απολύσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσω της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου των συμβάσεων, να αποτραπεί η διάλυση και κατάργηση των υπηρεσιών, να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων, να γυρίσουν πίσω όλοι οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – απόλυση από την κατάργηση των υπηρεσιών τους, να διεκδικήσει τους χαμένους πόρους και την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Τ.Α, γίνεται δεκανίκι και στηρίζει την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης προκειμένου να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει υποσχεθεί στους τοκογλύφους δανειστές.   
Δεν είναι τυχαίο ότι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ αποτελεί μαζί με τους δημάρχους της Αθήνας κ. Καμίνη και της Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη αλλά και με άλλους πρόθυμους αιρετούς, τους  κύριους συνομιλητές των Φούχτελ και Ράιχενμπαχ, που επιχειρούν να καταργήσουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο οι υπηρεσίες να γίνουν βορά στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, με αυξημένο κόστος και αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ καταγγέλλει τον δήμαρχο Αμαρουσίου και νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την επιχειρούμενη ανάθεση εργασιών καθαριότητας και φύλαξης σε εργολάβους και τον καλεί να αποσύρει από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Πέμπτης 30 Οκτώβρη 2014 του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου τα εν λόγω θέματα. Επίσης καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου να διασφαλίσει τον πραγματικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να υπερασπίσει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της.
Τέλος η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ, επειδή στήνεται όπως όλα δείχνουν μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων σε πολλούς Δήμους (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και το πρόβλημα αφορά όλους τους εργαζόμενους της Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους του λεκανοπεδίου Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και να δώσουν το παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30 Οκτώβρη 2014 στις 7.00 το απόγευμα.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !
28/10/2014 ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου