.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

O Δήμος για τη συνέλευση των κατοίκων της οδού Σκρά και των γύρω οδών



27 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την 26/10/2014 γενική συνέλευση των κατοίκων της οδού Σκρά και των γύρω οδών σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση της 24/10/2014.

Από τη διοίκηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Από την μεριά της αντιπολίτευσης παραβρέθηκαν ο κ. Κόντος, η κ. Αγαγιώτου, ο κ. Σιώρης και ο κ. Κοπελούσος.

Στην παραπάνω συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο σχετικά με τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια οι οποίες αναλυτικά είναι:

1.     Άμεση καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες, ΙΧ και επαγγελματικούς χώρους, συλλογή αιτήσεων των πληγέντων.

2.     Δημιουργία επιτροπής καταγραφής των ζημιών και προώθηση των πορισμάτων στην κεντρική διοίκηση για αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων.

3.     Επίσπευση της ολοκλήρωσης των υπολειπόμενων αντιπλημμυρικών μελετών που απαιτούνται από τον Δήμο σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

4.      Επιτάχυνση της διαδικασίας δημοπράτησης και κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια. 

Στη συνέχεια έγινε μια πρώτη ποσοτική καταγραφή των νοικοκυριών και επαγγελματικών χώρων που υπέστησαν ζημιές και σήμερα στάλθηκε στην Περιφέρεια.  Η εν λόγω καταγραφή θα συνοδεύει τους χάρτες και τις τεχνικές εκθέσεις που θα στείλει η Περιφέρεια στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, για την απόφαση οριοθέτησης πληγεισών περιοχών, ως εκτίμηση κόστους για την δέσμευση πιστώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου