.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ (ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΑΠΟΜΟΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ)

Τα ‘χουμε πει και τα ‘χουμε γράψει κατ’ επανάληψη. Το κακό στην Α.Ε.Κ. δεν είναι οι αντίθετες απόψεις (ακόμη και όταν εκφράζονται με «λάθος τρόπο» ή σε «λάθος χρόνο»). Το κακό στην Α.Ε.Κ. είναι όλοι οι παρατρεχάμενοι. Αυτοί που μιλούν ή γράφουν εξ’ ονόματος όσων διαχειρίζονται τις τύχες της πιο σημαντικής ομάδας στην Γή. Το πρόβλημα συντηρείται όσο οι ισχυροί (που διαχειρίζονται διαχρονικά τις τύχες της ομάδας) συνεχίζουν ν’ ανέχονται ή/και να συντηρούν όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους, όσο τους αφήνουν να μιλούν «αντ’ αυτών».

Όταν το σύστημα των παρατρεχάμενων παίρνει μπροστά χάνεται το μέτρο. Ο «ενθουσιασμός» τους (η προσπάθεια να δείξουν στους ισχυρούς πόσο αποτελεσματικοί είναι, πείθοντας τους για την χρησιμότητα τους και άρα την οικονομική τους ενίσχυση) τους οδηγεί στ’ άκρα. Κάπως έτσι αυτό το σύστημα παρατρεχάμενων (εμείς το αποκαλούμε Κ.Α.Τ.) «κατόρθωσε» την Άνοιξη να εκλέξει στην Περιφέρεια και στον Δήμο τους υποψήφιους που υποτίθεται ότι δεν «επιθυμούσε» η Α.Ε.Κ. 

Το τελευταίο τους «κατόρθωμα» (στο οποίο είχαν την βοήθεια όσων την «έπεσαν» στο Δημοτικό Συμβούλιο) ήταν η αναβολή (ή ίσως ματαίωση;) της συνάντησης που επρόκειτο να γίνει χθές και την οποία είχε προκαλέσει ο ίδιος ο Δήμος. Με όσα έγραψαν τόσο πρίν όσο και μετά το συμβάν έδωσαν στον Άρη Βασιλόπουλο τα «όπλα» (διάβαζε επιχειρήματα) που χρειαζόταν για να «κάνει το κομμάτι του» και να κρατά όμηρο όλη την Α.Ε.Κ.   

Απ’ όσα διαβάζουμε τις τελευταίες 15 μέρες φαίνεται ότι δεν έβαλαν μυαλό και συνεχίζουν στο ίδιο μονοπάτι. Έχουν καταφέρει να ανάγουν την κατασκευή του γηπέδου σε ζήτημα που περιορίζεται μεταξύ της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» και του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας ο οποίος στέκεται εμπόδιο. Είναι προφανές ότι «βρίσκουν και τα κάνουν», αφού όπως φαίνεται ο Άρης Βασιλόπουλος δεν διακρίνεται και από ιδιαίτερη εξυπνάδα μιάς και καταφέρνει από μόνος του να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον εαυτό του απ’ ότι οι «αντίπαλοι» του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Κ.Α.Τ. είναι άμοιρος ευθυνών, αφού το ύφος των δημοσιευμάτων του βασίζεται στην εκμετάλλευση του πόθου των ΑΕΚτζήδων να δουν το νέο γήπεδο στον ίδιο χώρο που ήταν και το «Ν. Γκούμας». Αυτός ο κόσμος που 12 χρόνια τώρα τον τρώει το μαράζι, γιατί να ξεσπιτώνεται για να δεί την αγαπημένη του ομάδα, είναι ο στόχος αυτών των δημοσιευμάτων.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη ανάγνωση την οποία προτείνουν κάποιοι (και την οποία εμείς δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε). Σύμφωνα με την ανάγνωση αυτή τα δημοσιεύματα του Κ.Α.Τ. «δημιουργούν κλίμα» για όσα κάποιο σκοτεινό κέντρο έχει ήδη αποφασίσει να συμβούν. Ο λόγος που εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτή την ανάγνωση είναι ότι στην περίπτωση που ισχύει η Α.Ε.Κ. εξομοιώνεται με συμμορία μαφιόζων, η δράση της οποίας μόνο κακό κάνει στον επιδιωκόμενο σκοπό (την κατασκευή του γηπέδου). Σύμφωνα με την ανάγνωση αυτή η αδιέξοδη αυτή τακτική έχει επιλεγεί για να δημιουργήσει τ’ αδιέξοδα τα οποία θα λειτουργήσουν ως άλλοθι για την μη κατασκευή του γηπέδου.

Το θέμα που επιθυμούμε να θέσουμε (ακόμα μια φορά) με αυτό μας το κείμενο είναι: «Πόσο ακόμα θ’ ανέχεται ο Μελισσανίδης όλα όσα γράφονται στον Κ.Α.Τ. τα οποία συντηρούν το νοσηρό κλίμα που υπάρχει και που δεν βοηθά τον τελικό μας σκοπό;». Θα πρέπει να έχει καταλάβει πως με τις εκ των υστέρων καταδικαστικές ανακοινώσεις «δουλειά δεν γίνεται». Θα πρέπει επίσης να έχει καταλάβει πως μετά από κάθε επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου το κλίμα υπέρ της κατασκευής του γηπέδου χειροτερεύει. Με τον τρόπο αυτό η κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» απομακρύνεται αντί να έρχεται πιο κοντά. Αυτό είναι σε θέση να το καταλάβουν μερικοί ή απλά δεν τους νοιάζει και θα συνεχίσουν έτσι κι αλλιώς να κάνουν αυτά που κάνουν ακόμα και αν φτάσουμε να θρηνήσουμε θύματα;        

Υ.Γ. Όπως το βλέπουμε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:
  • Είτε όλη η αντιμετώπιση από τον ΑΕΚτζήδικο τύπο είναι προϊόν κεντρικού σχεδιασμού.
  • Είτε δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός (παρά μόνο κάποιες κατευθύνσεις).
Στην πρώτη περίπτωση φρονούμε ότι πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή του κεντρικού σχεδιασμού, ενώ στην δεύτερη περίπτωση είναι απαραίτητη η υποταγή των «ημιεπίσημων Μ.Μ.Ε.» της Α.Ε.Κ. σ’ έναν κεντρικό σχεδιασμό από τον οποίο καλό θα ήταν να μην παρεκκλίνουν καθόλου.

(Σημείωση: Οι πιο κινηματογραφόφιλοι θ’ αναγνώρισαν την ομοιότητα του τίτλου τον οποίο για την περίσταση παραφράσαμε με την αμερικανικής παραγωγής ταινία του 2003 «HOW TO LOSE A GUY A GUY IN 10 DAYS» η οποία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τον τίτλο «ΠΩΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΤΕ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ». Βέβαια στην περίπτωση μας μάς πήρε περισσότερο και αυτό αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι ο χρόνος στο σινεμά κυλά πιο γρήγορα απ’ ότι στην πραγματική ζωή.            

31 Δεκέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου