.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ν. Φιλαδέλφεια: Σαμαράς, παρακράτος και η απάντηση μας




Βαγγέλης Γαβριηλίδης
Βαγγέλης Γαβριηλίδης 

H διάλυση του δημοτικού συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας από «οπαδούς » της ΑΕΚ που λειτούργησαν σαν παρακρατικοί τραμπούκοι και ο τραυματισμός τριών δημοτικών συμβούλων και δυο μελών της Δύναμης πολιτών, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως οι ολιγάρχες του πλούτου και η σκληρή δεξιά, που τους εκπροσωπεί σε μεγάλο βαθμό πολιτικά είναι σφιχτά δεμένοι με το παρακράτος και συνεργαζόμενοι με συνέπεια και συνέχεια. 


Ο βρώμικος ρόλος της κυβέρνησης 
Για να καταλάβει κανείς τον βρώμικο ρόλο  της κυβέρνησης  Σαμαρά στην όλη ιστορία αρκεί να αναφερθούν  τα  γεγονότα στη  Ν. Φιλαδέλφεια  του τελευταίου ενάμιση χρόνου ,  με το σχόλιο ότι  η αστυνομία ,  δεν προχώρησε ούτε  σε μια προσαγωγή. Για σύλληψη ούτε λόγος .

- Επίθεση την  Πρωτομαγιά του 2013 στο περίπτερο του Σύριζα 

- Προπηλακισμός μελών του ΚΚΕ και της Δύναμης Πολιτών  στο δημοτικό συμβούλιο το  φθινόπωρο ,με τον γνωστό πλέον σε όλους (και τότε μέλος της Ν.Δ) Χάρη Τομπούλογλου  να υποκινεί  την επίθεση, ενώ  δοξαζόταν από  τους τραμπούκους  με το σύνθημα «NΑΤΟΣ ,ΝΑΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ»   

- Γκαζάκια στο περίπτερο της Δύναμης Πολιτών το φετινό Πάσχα

- Δολοφονική –παραλίγο- επίθεση  στην κατάληψη της Στρούγκας και στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί για να συζητήσουν για το Νέο Ρυθμιστικό ,την  Παρασκευή 20 Ιουνίου με πολλούς τραυματίες 

- Επίθεση σε συζήτηση για το ίδιο θέμα που διοργάνωναν από κοινού  η «Δύναμη Πολιτών» (Βασιλόπουλος) και η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» (Γκότσης, δήμαρχος Ν.Ιωνίας) την Τρίτη 24 Ιούνη 

- Δημοσιοποίηση των 17 που προσέφυγαν στο ΣΤΕ από την επίσημη ΑΕΚ , απειλητικά μηνύματα και η  τελικά επίθεση με μολότοφ στο σπίτι ενός εξ αυτών 

- Η πρόσφατη διάλυση του δημοτικού συμβουλίου και ο  ξυλοδαρμός  5 δημοτικών συμβούλων  με τον Αράπογλου (δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης  με σχέσεις με τον Μελισσανίδη και κυβερνητικούς κύκλους , επάξιος διάδοχος του  Τομπούλογλου) σε  ρόλο υποκινητή .Την επομένη μέρα «οπαδοί» απειλούν τον  δήμαρχο  ότι θα δολοφονηθεί και μάλιστα του λένε τον τρόπο :θα έρθουν οι φονιάδες από μακριά, ώστε να μην είναι ύποπτοι , από Ορεστιάδα η Αλεξανδρούπολη. 

 Ο Σαμαράς δεν κάνει τα στραβά μάτια (τόσο στραβά που  πιθανά θα τον καλέσουν για πρωταγωνιστή στον επόμενο Εξορκιστή) χωρίς λόγο και αιτία. . Αντίθετα,  η ανοχή σε όλα αυτά στέλνει πολλαπλά μηνύματα. 

1) Κάντε ό,τι γουστάρετε
Η επίδειξη  εύνοιας  προς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα έχει μεγάλη σημασία μιας και πλησιάζουν  εκλογές  και  ,εκτός  της παραδοσιακής εκπροσώπησής τους από τη δεξιά, η οικονομική, πολιτική και ιδεολογική   υποστήριξή τους  είναι ζωτικής σημασίας. Μπορεί , στη συγκεκριμένη περίπτωση να ευνοείται ο Μελισσανίδης (με τον οποίο ο Σαμαράς  έχει εξαιρετικές σχέσεις), αλλά είναι φανερό πως  το μήνυμα «θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά σας, ακόμα κι αν είστε κακά παιδιά»  στέλνεται σε όλους τους καπιταλιστές. 

2) Θα κάνετε ό,τι γουστάρουν οι ισχυροί  
Ενόψει  κυβέρνησης Σύριζα ,  ένα σαφές  μήνυμα τρομοκράτησης του Σύριζα μα και  της  Αριστεράς ,του  αντιεξουσιαστικού  χώρου και των  καταπιεσμένων  συνολικά   «αν επιχειρήσετε  να συγκρουστείτε με τα συμφέροντά  μας ,δεν θα σεβαστούμε ούτε δημοτικά συμβούλια  και συμβούλους , ούτε βουλή και βουλευτές. Η δεξιά, οι φασίστες,  το παρακράτος θα σας  πολεμήσουμε λυσσασμένα .Θα τραυματίσουμε και θα δολοφονήσουμε αν χρειαστεί»

3) ΝΔ = Αγια  Σοφία 
«Ψηφίστε με ,παιδιά της ΑΕΚ .Σας έκοψαν μισθούς, σας έδειραν στις διαδηλώσεις τα Ματ, είστε άρρωστοι και δεν έχετε φάρμακα;  Χαλάλι !Θα σας βοηθήσω να κάνετε γηπεδάρα ! Αν δεν σας πείθω εγώ ,τουλάχιστον  μην ψηφίσετε τους «κακούς αριστερούς» γιατί δεν θέλουν γήπεδο» φωνάζει ο Αντώνης. Η κυβέρνηση και ο Σαμαράς φαίνεται καθαρά πως η πολιτική που ακολουθούν  εξυπηρετεί τα άμεσα συμφέροντα των ισχυρών. Εμείς για τι αγωνιζόμαστε;

Αγώνας για Γη...
Αφού μας στέρησαν το αγαθό της δημόσιας  υγείας, παιδείας, της δουλειάς , ήρθε η ώρα να  μας στερήσουν -  με το νέο Ρυθμιστικό-και το  δικαίωμα στη γη, στους δημόσιους  χώρους.. Θες να  πας για μπάνιο σε μια ωραία παραλία. Ξεκινάς χαρούμενος με το μαγιό σου  και τις ρακέτες σου, παρκάρεις το αμάξι σου και τι να δεις . Η παραλία έχει περίφραξη , έχει είσοδο, έχει γίνει ιδιωτική. 

Ακολουθώντας την τακτική «άστο παρατημένο για να πλασάρουμε  σαν σωτήρια λύση την ιδιωτικοποίηση», μια σειρά δημόσιων αγαθών ξεπουλιούνται. Το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας  είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση αφού με το νέο Ρυθμιστικό

-το άλσος  χάνει τον δασικό  χαρακτήρα του 

-αφαιρείται  από τα χέρια του δήμου και των πολιτών

- ανοίγει ο δρόμος για τη τσιμεντοποίηση έως και του 5%   της  έκτασής του. 

Σαν φυσικό επόμενο, η  Διεύθυνση Δασών( ελεγχόμενη από την κυβέρνηση) απέρριψε   τη μελέτη για την προστασία , διαχείριση και ανάπλαση του άλσους   που κατέθεσε ο Δήμος. 

Τα δημόσια αγαθά  που αρπάζονται από τους εργαζόμενους ,την νεολαία τους απλούς πολίτες « πασάρονται»   στους  ισχυρούς .Οπότε, η υπεράσπιση του   Άλσους  σημαίνει την υπεράσπιση των  δημόσιων χώρων,  προς όφελος των πολλών.

...και ελευθερία
Είναι  κομβικό να αποδειχτεί πως  κάθε προοδευτική- και ριζοσπαστική δύναμη όχι μόνο στην πόλη αλλά σε όλη την κοινωνία δεν θα ανεχτούν έναν νεοφασισμό. Όχι μόνο με λόγια καταδίκης αλλά και με την έμπρακτη αλληλεγγύη   στην δημοτική  αρχή , στις όποιες συλλογικές δυνάμεις  ή στους  πολίτες που αντιστέκονται. 

Ένα σχόλιο για το γήπεδο της ΑΕΚ
Ενώ γίνεται μια λυσσαλέα προσπάθεια να παρουσιαστεί η δημοτική αρχή ως ο  εχθρός των οπαδών της ΑΕΚ  και του γηπέδου, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η θέση της δημοτικής αρχής για γήπεδο στο χώρο του οικοπέδου της ΑΕΚ με σεβασμό στο περιβάλλον και το σύνταγμα είναι η μόνη  θέση που εξασφαλίζει πως το γήπεδο θα γίνει στην πόλη  χωρίς κανένα συνταγματικό κώλυμα και καθυστερήσεις. 

Η προσπάθεια κυβέρνησης-Μελισσανίδη  να συνδυαστεί η κατασκευή του γηπέδου με την άλωση του Άλσους(ακόμα και το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να γίνει γήπεδο διεθνών προδιαγραφών στο χώρο του οικοπέδου πολύ πιθανά να μην ισχύει) , είναι αυτή που βάζει σε κίνδυνο την κατασκευή .

Άλλωστε,  δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην μπορεί  ο Μελισσανίδης να χτίσει το γήπεδο ( ελλείψει χρημάτων, συνταγματικά κωλύματα  κτλ)  ή και να μην θέλει, λόγω της πιθανότητας, Σύριζα σε δήμο-περιφέρεια και  κυβέρνηση. Έτσι, χωρίς τις ισχυρές πλάτες   και την δυνατότητα ασυδοσίας  , ίσως να μην θέλει να «βάλει χρήμα» . Γιατί λοιπόν , αν ισχύει κάτι τέτοιο, να μη ρίξει το μπαλάκι στο Σύριζα και τον «κακό»  Bασιλόπουλο;

Η εικόνα από το παρελθόν να μην γίνει η εικόνα του μέλλοντος
Δεκαετία του 50. Ο εμφύλιος  έχει μόλις τελειώσει , η δεξιά και οι φασίστες ,δοσίλογοι των γερμανών, έχουν μόλις νικήσει  τον πόλεμο ενάντια στον   « κομμουνιστικό κίνδυνο». Συμμορίες παρακρατικών φασιστών προσπαθούν με λύσσα να κλείσουν κάθε φωνή ενάντια στους εκμεταλλευτές και στα πολιτικά τσιράκια τους.   Τραμπουκισμοί, διάλυση συγκεντρώσεων , απειλές, δολοφονίες.   Καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης» που μετατρέπει την  αστική δημοκρατία   σε μια κοινοβουλευτική δικτατορία  και  ενισχύει τον  αυταρχισμό του κράτους.  Η αριστερά  δεν  απάντησε αποφασιστικά  μα δίστασε. Λίγα χρόνια  μετά, η Χούντα είχε κυριαρχήσει. 

Μην αφήσουμε την ιστορία να επαναληφτεί…

Πηγή: rproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου