.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας: Ανακοίνωση για τα χτεσινά γεγονότα

Το Συντονιστικό Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών καταδικάζει και την τραμπούκικη διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, τον ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό δημοτικών συμβούλων από τους ίδιους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι εδώ και μήνες προβαίνουν ανεμπόδιστοι σε βίαιες επιθέσεις σε δημόσιες εκδηλώσεις της Πρωτοβουλίας Κατοίκων και του Συντονιστικού Κατοίκων, σε δημοτικά συμβούλια, στους 17 προσφεύγοντες στο ΣτΕ και σε κάθε περίπτωση που στην πόλη επιχειρείται να γίνει συζήτηση για τα αρπαχτικά σχέδια του Μελισσανίδη σε βάρος της πόλης και του άλσους της, με το μανδύα της ανέγερσης γηπέδου της ΑΕΚ.


Το χθεσινό περιστατικό είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί μέσα από τις γνωστές «υπαλληλικές» ιστοσελίδες. Ο ηθικός αυτουργός είναι γνωστός, όπως ήταν και στο παρελθόν. Πέραν αυτού, φάνηκε ακόμη πιο καθαρά ποιες πολιτικές δυνάμεις της πόλης στέκονται στο πλευρό των αρπακτικών, υποθάλποντας ή και υποκινώντας τις επιθέσεις των τραμπούκων, όπως ο Γιώργος Αράπογλου, αλλά και ποιες τις ανέχονται επικαλούμενες τη «λογική» και τις ίσες αποστάσεις. Επίσης, η αποτύπωση του περιστατικού στον τοπικό Τύπο δεν αφήνει περιθώρια παρεξηγήσεων για το ρόλο που παίζουν ορισμένα απ' τα τοπικά μέσα "ενημέρωσης".

Το Συντονιστικό εδώ και μήνες έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, χωρίς, δυστυχώς, να βρει επαρκή και έγκαιρη ανταπόκριση μέσα στα όρια της πόλης. Ήδη από τις 18 Ιουνίου γράφαμε, ενόψει της αντισυγκέντρωσης της Original που κατέληξε στο πογκρόμ της 20ης Ιουνίου κατά των ανθρώπων του Συντονιστικού και του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου της Στρούγκας: "Τι θα γίνει λοιπόν; Θα επιβληθούν οι όροι του δημοκρατικού διαλόγου ή θα επικρατήσει άνευ διαλόγου αυτός που φωνάζει δυνατότερα; Στη μια περίπτωση, θα ζούμε στη Νέα Φιλαδέλφεια με την παράδοση των δημοκρατικών αγώνων και της λαϊκής συμμετοχής. Στη δεύτερη, ίσως οι αρμόδιοι θα πρέπει να σκεφτούν να την μετονομάσουν σε Παλέρμο…".

Η ανοχή και το «κλίμα διαλόγου» αποθρασύνουν τα επιθετικά επιχειρηματικά συμφέροντα που δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μαφιόζικες μεθόδους για να πετύχουν τους στόχους τους. Αυτό έδειξαν και τα χθεσινά γεγονότα. Καθήκον των κατοίκων της πόλης είναι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αποτρέψουν την επικράτηση του φόβου και των μαφιόζικων πρακτικών. Κάθε ειλικρινής πρωτοβουλία σ' αυτή την κατεύθυνση θα μας βρει δίπλα της.

Και βέβαια, δεν αρκούν μόνον οι καταγγελίες. Χρειάζονται να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες για την υπεράσπιση της πόλης και του Άλσους της. Χρειάζεται να διασφαλιστεί έμπρακτα, ότι δε θα χαθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο άλσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου