.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Υπερψηφίστηκε η καταγγελία της απόφασης για την απόρριψη ανάπλασης του Αλσους-Βασιλόπουλος: «Ιστορική μέρα»


Υπέρ  της καταγγελίας της απόρριψης ανάπλασης του Αλσους  και εξουσιοδότηση του δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες για την υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων του δήμου, η απόφαση κατά πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας. Για «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος στο Κόκκινο.  


 Της Αλέκας Ζουμή

Υπερψηφίστηκε η καταγγελία της απόφασης για την απόρριψη ανάπλασης του Αλσους και του νομικού σκεπτικού στο οποίο στηρίζεται αλλά και η εξουσιοδότηση του δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες για την υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων του δήμου, από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας που συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κεκλεισμένων των θυρών, μετά τους νέους τραμπουκισμούς από οπαδούς της ΑΕΚ και την εκκένωση της αίθουσας από τα ΜΑΤ.

Μετά την ομιλία του δημάρχου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Έβαλε σε ψηφοφορία τα παρακάτω:
«Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία. Εκφράζει την διαφωνία του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, με την απόρριψη της απόφασης της διεύθυνσης δασών για για την διαχείριση και ανάπλαση του Άλσους Ν.Φ. προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου. Ο δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του και εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου», το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 18 υπέρ και πέντε αποχές.

«Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη, νίκη ενάντια στο φόβο και νίκη της ίδιας της δημοκρατίας.  Η σημερινή απόφαση όχι μόνο δεν είναι εναντίον του κόσμου της ΑΕΚ και του δικαιώματος να χτίσει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά είναι μια απόφαση που υποστηρίζει αυτό το αίτημα και αυτό θα αποδειχτεί με έργα και με πράξεις το αμέσως επόμενο διάστημα», δήλωσε ο δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος στο Κόκκινο.

Το γνωστό «σκηνικό» σε αυτό το κακοστημένο «έργο» που βλέπουμε από το καλοκαίρι να παίζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, στήθηκε και απόψε το βράδυ, πριν και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ένα «έργο» που θέλει πρωταγωνιστές μερίδα οπαδών της ΑΕΚ που με τις γνωστές τραμπουκικές μεθόδους φάνηκαν και απόψε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να διεξαχθεί η συνεδρίαση που περιελάμβανε και το ζήτημα του Αλσους και κατ επέκταση του γηπέδου.

Αρκετή ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης, 150-200 οπαδοί της ΑΕΚ είχαν κατακλύσει το χώρο της αίθουσας «Μ.Κουντουράς», απειλώντας και επιτιθέμενοι φραστικά και με χυδαίο υβρεολόγιο κατά του δημάρχου της πόλης Αρη Βασιλόπουλου και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του γηπέδου και της ΑΕΚ και κατά του… Ολυμπιακού.

Το συμβούλιο ξεκίνησε με καθυστέρηση και έπειτα από επαναλαμβανόμενες διακοπές από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Πάνου και συστάσεις προς τους οπαδούς να σταματήσουν προκειμένου να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί… Όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Οι οπαδοί άκουσαν με προσοχή την αρχική τοποθέτηση του Λύσανδρου Γεωργαμλή αλλά ούτε και οι δικές του παραινέσεις για ηρεμία εισακούστηκαν… Και όταν το λόγο πήρε ο Αρης Βασιλόπουλος, επιτέθηκαν εκ νέου φραστικά και με ρίψη αντικειμένων προς το μέρος του. Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα έκρυθμη, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να διακοπεί και να διαταχθεί η εκκένωση της αίθουσας από την αστυνομία, κάτι που τελικά συνέβη με την επέμβαση των ΜΑΤ στην αίθουσα, εκεί όπου υπήρξαν και συμπλοκές ανάμεσα στους οπαδούς και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες δημότες.

Η διαδικασία του ΔΣ είχε αναβληθεί και στις 22/12, όταν δεκάδες άτομα που φέρονται ως οπαδοί της ΑΕΚ, εισέβαλαν στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου,  προκάλεσαν επεισόδια, προέβησαν σε ξυλοδαρμούς πολλών παριστάμενων και τραυμάτισαν δημοτικούς συμβούλους και συνδημότες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. 


πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου