.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Άρης Βασιλόπουλος: Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο και νόμιμο μέσο για να μην παραχωρηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο του 'Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας για την κατασκευή του γηπέδου.


Βασιλόπουλος: «Ο φάκελος για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι ελλιπής»

Βασιλόπουλος: «Ο φάκελος για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι ελλιπής»
 
Το gazzetta.gr μίλησε με τον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας Αρη Βασιλόπουλο, λίγο μετά την επίθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναφέρθηκε στους ηθικούς αυτουργούς, επιμένει στις θέσεις του για το γήπεδο και πιστεύει ότι δύσκολα θα βγει η άδεια κατασκευής του.

Οπως δηλώνει ο Αρης Βασιλόπουλος ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο και νόμιμο μέσο για να μην παραχωρηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο του 'Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας για την κατασκευή του γηπέδου. Διαβάστε όσα λέει στο gazzetta.gr για την επίθεση στους δημοτικούς συμβούλους και το θέμα του γηπέδου.

Πείτε μας τι έγινε το βράδυ της Δευτέρας;
«Είχαμε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι ενώ έχει ξεκινήσει ένας σύμβουλος ζητά να μπει θέμα συζήτησης για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Ξαφνικά άνθρωποι που είχαν πάρει θέση στο ακροατήριο, αλλά και άλλοι όρμησαν μέσα και άρχισαν να χτυπούν ανθρώπους και να ρίχνουν ηχεία και ότι έβρισκαν μπροστά τους. Πέντε άτομα τραυματίστηκαν, ενώ δύο από αυτούς έχουν ακόμα πρόβλημα.»

Εσάς, σας απείλησαν;
«Ηταν σκηνές βίας από αυτές που βλέπουμε στα γήπεδα. Βία χωρίς όρια για να τρομάξουμε καθώς αυτός ήταν ο στόχος τους. Με σχέδιο χτύπησαν συγκεκριμένα άτομα, ενώ άλλους δεν τους πείραξαν. Δεν πείραξαν ούτε εμένα αλλά με πλησίασαν και μου είπαν: "Εσένα δεν θα σε χτυπήσουμε, αλλά πρόσεχε, συμβαίνουν και ατυχήματα". Πάντως θέλω να ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά να φιμωθούμε και να παρεκκλίνουμε από τις θέσεις μας για το Αλσος και το γήπεδο της ΑΕΚ».

Γνωρίζετε αυτούς που σας επιτέθηκαν;
«Δεν γνωρίζουμε τα ονόματα τους, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι πρόσωπα που έχουν προκαλέσει ξανά επεισόδια και το έκαναν και το καλοκαίρι, άτομα που συμμετέχουν στο οπαδικό κίνημα. Οι ηθικοί αυτουργοί πάντως είναι πολλοί. Είναι ο επιχειρηματίας που βρίσκεται στο τιμόνι της ΑΕΚ και καλλιεργεί έχθρα στοχοποιώντας πρόσωπα, είναι η κυβέρνηση που έχει νομοθετήσει έναν αντισυνταγματικό νόμο και έχει εκχωρήσει το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και ταυτόχρονα αίρει έξι στρέμματα από το Αλσος μας, ενώ ηθικός αυτουργός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ο Αράπογλου, ο οποίος σε συνεργασία κα συνεννόηση με αυτούς που μπήκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γήπεδο της ΑΕΚ».

Ποια είναι η θέση σας για το γήπεδο της ΑΕΚ;
«Καταρχήν να θυμίσω σε αυτούς που μιλάνε για αλλαγή θέσης, ότι εμείς προεκλογικά είχαμε θέσεις προυποθέσεις για το γήπεδο και γραπτά και προφορικά. Λέγαμε και λέμε ότι πιστεύουμε στον ενιαίο και αδιαίρετο διοικητικά χαρακτήρα του Αλσους και δεν θα επιτρέψουμε τη διαχείριση του από άλλο φορέα. Θέλαμε και θέλουμε την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη μας και επιστροφή της ομάδας στην γειτονιά μας, καθώς εδώ είναι η θέση της, αλλά να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον και το Σύνταγμα. Υπάρχει συγκεκριμένο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ 26,5 στρεμμάτων και πρέπει να γίνει εκεί το γήπεδο, με συντελεστή δόμησης που να σεβαστεί τον γειτονικό προσφυγικό καταυλισμό. Να θυμίσω ότι το προηγούμενο γήπεδο είχε ύψος 15 μέτρα, ενώ τα σχέδια για το νέο αναφέρουν 30, γεγονός που θα πνίγει την περιοχή αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν τεχνικές λύσεις. Και επίσης, να ληφθούν κυκλοφοριακά μέτρα ώστε να λειτουργεί η πόλη όταν γίνονται αγώνες».

Βάσει όσων μας λέτε δηλαδή, δεν έχετε αλλάξει την θέση σας;
«Αυτά λέγαμε πάντα και κυνηγηθήκαμε για αυτό και λοιδωρηθήκαμε, με κορυφαίο γεγονός ότι τρεις ημέρες πριν από τις πρώτες εκλογές, την συγκέντρωση οπαδών που έγινε, την ίδια ώρα που είχαμε και εμείς προεκλογική συγκέντρωση, με αποτέλεσμα χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ να μας περικυκλώσουν με απειλητικό τρόπο. Αρα, όσοι λένε ότι άλλα λέγαμε πριν και άλλα μετά, λένε ψέμματα. Εμείς λέμε ναι στην κατασκευή του γηπέδου, αλλά να μην παραχωρηθεί ούτε ένα μέτρο του Αλσους που είναι το στολίδι της πόλης μας, το οποίο βέβαια οι προηγούμενες διοικήσεις παραμέλησαν, χωρίς αυτό να θεωρείται επιχείρημα για την άλλη πλευρά. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την κακή εικόνα και να γίνει ένας πνεύμονας πρασίνου για τους κατοίκους».

Τι πιστεύετε ότι θα γίνει με την οικονομική άδεια του γηπέδου;
«Δεν γνωρίζω εάν η ΑΕΚ έχει όλα τα στοιχεία για την οικοδομική άδεια που εκδίδει το ΥΠΕΚΑ. Πρέπει να υπάρχει μια σειρά αδειών και μέσα σε αυτήν είναι η οικοδομική. Εχουμε ζητήσει από το Υπουργείο όλα τα στοιχεία του φακέλου της ΑΕΚ προκειμένου να έχουμε εικόνα που βρίσκεται το έργο και το ΥΠΕΚΑ μας απάντησε ότι δεν δίνει τα έγγραφα γιατί δεν έχει εκδοθεί διοικητική πράξη. Το μυαλό μας πάει το ότι ο φάκελος είναι ελλιπής. Η εικόνα που έχω είναι ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν για την υψομετρική μελέτη στον Δήμο, είναι ίδια με αυτά που είχαμε ήδη στα χέρια μας. Αρα ο φάκελος είναι ελλιπής και τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζήτησε η υπηρεσία δεν έχουν κατατεθεί.»

Γνωρίζατε ότι κάποιοι κάτοικοι θα κάνουν προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για το γήπεδο της ΑΕΚ; Πως σχολιάζετε την κίνηση τους;
«Ακούστε, υπάρχει ένα καθεστώς τρομοκρατίας που προσπαθεί να απαγορέψει στους πολίτες να ασκήσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα, σε αυτό θα μας βρουν απέναντι και δεν θα αφήσουμε τους πολίτες εκτεθειμένους. Ως Δήμος διαφωνούμε με τον νόμο και θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα. Ετσι δεν έχει νόημα εάν γνωρίζαμε ή όχι , παρότι δεν γνωρίζαμε για την προσφυγή. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Άλσους και της πόλης. Εμείς εξετάζουμε το θέμα και θα κάνουμε όλες τις νομικές κινήσεις ώστε να ακυρωθεί η να τροποποιηθεί ο νόμος για το γήπεδο.»

Με τους ανθρώπους της ΑΕΚ έχετε μιλήσει; Θα συναντηθείτε μαζί τους;
«Εμείς έχουμε ζητήσει συνάντηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΑΕΚ. Δεν γνωρίζω εάν ο Δημήτρης Μελισσανίδης εάν είναι θεσμικός εκπρόσωπος κι αν συμμετέχει στην ΠΑΕ ή στην Ερασιτεχνική. Απ' όσα γνωρίζω δεν είναι. Εμείς περιμένουμε τους εκπροσώπους της ΑΕΚ να μας παρουσιάσουν το πλάνο τους και εμείς τις θέσεις μας. Η διαφωνία μας εστιάζεται στον αποχαρακτηρισμό της δασικής έκτασης ο οποίος είναι κερκόπορτα της κατάλυσης του Αλσους. Πιστεύω ότι μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο μπορούν να βρεθούν λύσεις, αλλά δεν πιστεύουμε ότι χωρίς τα έξι στρέμματα δεν γίνεται γήπεδο.»

Γιατί επιμένετε τόσο πολύ στο θέμα του Αλσους;
«Στην Αθήνα λείπει το πράσινο, αντιστοιχεί σε λιγότερα από τρία τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο, το λιγότερο από κάθε άλλη πόλη, άρα ακόμα κι ένα δέντρο να κοπεί δεν είναι αστείο. Με το νόμο του καλοκαιριού για το γήπεδο, το 'Αλσος έφυγε από το Δήμο και έχει περάσει σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Το πρόβλημα είναι ότι η ΑΕΚ που είναι μια ιστορική ομάδα, με δημοκρατικό κόσμο και παραδόσεις συνέδεσε το όνομα της με την κυβέρνηση και έναν νόμο που πέρασε νύχτα. Δεν αξίζει αυτό στην ΑΕΚ. Πρέπει να βρεθεί λύση για να γίνει το γήπεδο στην θέση που ήταν.»

Τελικά με τους οπαδούς της ΑΕΚ συναντηθήκατε;
«Δεν ήταν επίσημη συνάντηση. Με προσέγγισαν 4-5 οπαδοί της ΑΕΚ και μιλήσαμε. Για να συναντηθούμε πρέπει να υπάρχει καταδίκη της επίθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν γίνει αυτό, τότε θα συναντηθούμε και θα τους ενημερώσουμε για τις προθέσεις μας.»

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου