.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΩΤΑΚΗ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η «ΠΟΥΤΑΝΑ» Η ΖΩΗ)

Λένε πως η ζωή μοιάζει με γυναίκα. Όμως στην πράξη είναι πολύ χειρότερη και από την πλέον άστατη γυναίκα. Γιˊ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί την ταυτίζουν με «πουτάνα» (εννοώντας προφανώς λανθασμένα ότι δεν έχει «μπέσα»). Κάποιοι άλλοι προσεγγίζουν τα πράγματα περισσότερο φιλοσοφικά και αποδίδουν όσα τους συμβαίνουν σε θεόσταλτες δοκιμασίες μέσω των οποίων πρέπει νˊ αποδείξουν την αξία τους. Και οι μεν και οι δε μέσω των διαφορετικών προσεγγίσεων τους προσπαθούν να ερμηνεύσουν το ίδιο πράγμα: την ευμεταβλητότητα της πραγματικότητας η οποία συχνά-πυκνά απαιτεί από εμάς νˊ αποδείξουμε ότι εννοούμε όσα λέμε. Δεν υπάρχει πιό παραστατικός τρόπος να ειπωθεί αυτό από την πασίγνωστη σˊ όλους μας παροιμία: «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πείς».

Ωστόσο μερικές φορές φαίνεται πράγματι σαν να είναι η ζωή πουτάνα, γιατί σε πολλές περιπτώσεις την σκληρότητα της και τα διλήμματα που αυτή θέτει τˊ αντιμετωπίζουν όχι όσοι φταίνε πραγματικά αλλά όσοι ανέλαβαν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Αφορμή -αλλά όχι αιτία- για το σημερινό κομμάτι αποτέλεσε μιά συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας και του Προεδρεύοντος Α. Ανατολιωτάκη, η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα περνούσε σχεδόν απαρατήρητη. Δεδομένης της εμπλοκής του Δήμου (αλλά και όσα έχουν ειπωθεί τους τελευταίους μήνες) θα θεωρούσε κάποιος (λανθασμένα) ότι η συνάντηση είχε αντικείμενο το ζήτημα του γηπέδου. Ωστόσο αυτή η σκέψη δεν είναι τελείως λανθασμένη. Η συνάντηση σχετιζόταν με το γηπεδικό πρόβλημα της Α.Ε.Κ. Όχι όμως για το γήπεδο που θα θέλαμε να φτιαχτεί, αλλά γιˊ αυτό που δεν υπάρχει. Η συνάντηση αφορούσε όχι το γηπεδικό πρόβλημα (κυρίως) του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά το γηπεδικό πρόβλημα της «άλλης Α.Ε.Κ.», της «Μάνας Α.Ε.Κ.», της Ερασιτεχνικής ντε!

Όταν υπήρχε το «Νίκος Γκούμας» ακόμα και αν δεν πληρούσε πολλές προϋποθέσεις (π.χ. δεν υπήρχαν τουαλέτες γυναικών, ενώ αυτές που υπήρχαν δεν είχαν φώς και εξαερισμό) για την άνετη παρακολούθηση των αγώνων, ήταν ωστόσο το σημείο αναφοράς όλης της Α.Ε.Κ. Με την κατεδάφιση του η Α.Ε.Κ. (όχι μόνο η Π.Α.Ε.) κυριολεκτικά ξεσπιτώθηκε. Έπεσε στην ανάγκη των Δημάρχων των όμορων (και όχι μόνο) περιοχών για την εξασφάλιση χώρων για τα τμήματα της. Χωρίς γήπεδο η κατά τ’ άλλα ιστορική Α.Ε.Κ. ξέπεσε στα μάτια των υπολοίπων, οι οποίοι μπορούσαν πλέον να της «κάνουν τους δύσκολους» κάνοντας παράλληλα το κομμάτι τους. Όπως κάθε ξεπεσμένος έτσι και η Α.Ε.Κ. έχει μεγαλύτερη ιδέα για τον εαυτό της απ’ ότι θα έπρεπε λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει. Έτσι κάθε άρνηση (ακόμα και σε φιλικό τόνο) αποτελεί μια ακόμη «μαχαιριά», μια ακόμη «απρέπεια» σε βάρος της. Από την άλλη κάθε θετική απάντηση αντιμετωπίζεται ως «υποχρέωση» τους απέναντι στην ιστορική Α.Ε.Κ. για την οποία και δεν τους οφείλεται τίποτα. 

Η συνάντηση αυτή ήταν ένδειξη του αδιεξόδου που θα συνεχίσει ν’ αντιμετωπίζει η Α.Ε.Κ. και μετά την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» ειδικά αν σ’ αυτή δεν μπορούν να στεγάζονται σε καθημερινή βάση όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής. Είναι προφανές ότι η Α.Ε.Κ. είναι της Ν. Φιλαδέλφειας και ότι η Ν. Φιλαδέλφεια χωρίς την Α.Ε.Κ. έχει μαραζώσει. Θυμίζει σιγά-σιγά εκείνες τις πόλεις της άγριας δύσης που γίνονταν πόλεις-φαντάσματα, μόλις τέλειωνε ο χρυσός και ξεκουβαλούσαν οι τυχοδιώκτες. Ωστόσο πρέπει να είναι προφανές ότι η Α.Ε.Κ. πρέπει από μόνη της να βρεί την καλύτερη δυνατή λύση για τη στέγαση των τμημάτων της, ακόμα και αν θα μπορούσε να βασιστεί στις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου. Ίσως να πρέπει οι συντελεστές του έργου της «Αγιά Σοφιάς» να πρέπει να δούνε από την αρχή τους χώρους και τις χρήσεις τους και πώς θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την στέγαση των τμημάτων (όλων αν είναι δυνατόν) του Σωματείου. Γιατί όπως λέει και μιά άλλη παροιμία: «Άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς...».   

Πάντως -μεταξύ σοβαρού, αλλά όχι και πολύ αστείου- ίσως θα έπρεπε να εξετάσουν στην Ερασιτεχνική την πιθανότητα ν’ αναθέσουν την προεδρία στον Δήμαρχο της Ν. Φιλαδέλφειας, ειδικά αν αυτός καταφέρει και στεγάσει όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. στην Ν. Φιλαδέλφεια και όχι μόνο το γυναικείο Βόλλεϋ και το Χάντμπολ όπως υποσχέθηκε (βλέπε εδώ).

Υ.Γ. Ειλικρινά ελπίζουμε κι’ ευχόμαστε την επόμενη φορά που θα συναντηθούν ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. και ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας (όποιοι κι’ αν είναι στις θέσεις αυτές) η συζήτηση να περιστραφεί στις λεπτομέρειες της τελετής εγκαινίων της «Αγιά Σοφιάς» (η οποία και θα στεγάζει όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ.) και να μην υπάρχει ανάγκη να επαναληφθεί η συζήτηση για τη στέγαση των τμημάτων της Ερασιτεχνικής. Κάποιοι λένε ότι ονειρευόμαστε και μάλιστα ξεσκέπαστοι. Εμείς πάλι είμαστε σίγουροι πως όχι (δεν ονειρευόμαστε). Ο καιρός θα δείξει ποιός έχει δίκιο...

23 Δεκέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου