.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Xριστίνα Ανδρέου: Ποιούς εξυπηρετεί το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλλουν στη πόλη μας;



Η τελευταία προκλητική επίθεση, που δέχτηκαν πολίτες και Δημοτική Αρχή, έγινε από τους ίδιους τραμπούκους, που έδρασαν και στις προηγούμενες επιθέσεις. Είναι ένα ακόμη επεισόδιο του σχεδίου, που στόχο έχει. τη δημιουργία φόβου, την τρομοκράτηση των κατοίκων της Πόλης μας, τη φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται, την κάμψη κάθε αντίδρασης στη δρομολογημένη καταστροφή του Άλσους της Φιλαδέλφειας και στη παράδοσή του στα επιχειρηματικά συμφέροντα.  Οι εκφραστές αυτών των συμφερόντων, “οι μεγάλοι” συνέλαβαν το σχέδιο και οι άλλοι, φασιστικής νοοτροπίας, συνειδητά ή ασυνείδητα το εκτελούν.



 Στην υπηρεσία τους έχουν και τη κυβέρνηση, που έχει επιδοθεί σ΄ ένα άνευ όρων και ορίων ξεπούλημα-χάρισμα της περιουσίας του ελληνικού λαού σ΄ αυτούς. Το Άλσος του λαού της Φιλαδέλφειας δεν αποτελεί εξαίρεση.

 Η Δύναμη Πολιτών (ΔΠ) επισήμανε έγκαιρα (προεκλογικά) πως το Νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας υλοποιεί με τις διατάξεις του αυτή τη σκοπιμότητα, και κατέδειξε τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για το Άλσος. Η Δ.Π δημοσιοποίησε, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, κατήγγειλε τον καταστροφικό Νόμο και δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά πως θα υπερασπιστεί το Δάσος με όλες της τις δυνάμεις. Δυστυχώς όμως οι άλλοι είτε αδιαφόρησαν, είτε υποβάθμισαν, είτε σκόπιμα  απέκρυψαν και ακόμα αποκρύπτουν τις καταστροφικές συνέπειες του Ρυθμιστικού. “Κάποιοι” δε, επιδόθηκαν στη δημιουργία διχαστικών διλημμάτων και σε ηθικούς εκβιασμούς των πολιτών. Προσπάθησαν και ακόμα προσπαθούν να συσκοτίσουν και να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να ταυτίσουν τον αγώνα για την προστασία του Άλσους με την άρνηση του δίκαιου αιτήματος της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Θέλουν να επιβάλλουν την άποψη ότι ή θα σωθεί το Άλσος ή θα γίνει το γήπεδο.

 Η Δ.Π και ο Άρης Βασιλόπουλος, ως Δημοτική Αρχή έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στη φροντίδα και προστασία του Άλσους. Πέτυχε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια με 750.000€ για να υλοποιηθεί επί τέλους η μελέτη “Προστασία διαχείρισης και Ανάπλασης Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας”, που υπάρχει από το 2008 και κόστισε στους δημότες πάνω από 100.000 €. Η εξέλιξη αυτή ανησύχησε και θορύβησε αυτούς που θέλουν να το σφετεριστούν, γιατί δυσκολεύει τα σχέδιά τους. Το συμφέρον τους είναι η απαξίωση και η εγκατάλειψή του. Και φρόντισαν γι΄ αυτό. Οι πολιτικοί τους φίλοι με τις πολιτικές τους, τις πράξεις και τις παραλήψεις τους έφεραν το Άλσος στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

 Στο τελευταίο Δ.Σ ήταν στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση «για την απόρριψη από την Γενική Διεύθυνση Δασών της χρηματοδότησης του δήμου για την ανάπλαση και συντήρηση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», συζήτηση που κάποιοι ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν. Ποιοί είναι αυτοί;

Είναι αυτοί που συστηματικά αποκρύπτουν και διαστρεβλώνουν την αλήθεια για το ρυθμιστικό και παραπλανούν τους πολίτες. Είναι αυτοί που δεν τολμούν να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους για το ρυθμιστικό. Γιατί;
Γιατί θα αποκαλύπτονταν ο ρόλος τους και τα συμφέροντα που υπηρετούν. Γιατί θα ακούγονταν αλήθειες, όπως ότι 24 στρέμματα από το άλσος πρόκειται να τσιμεντοποιηθούν για έργα "ανάπτυξης πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής μητροπολιτικής εμβέλειας"

Γιατί θα κατέρρεε περίτρανα ο έωλος ισχυρισμός ότι η Δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται για το άλσος.

Γιατί θα έπρεπε να απολογηθούν γιατί δεν θέλουν την ανάπλαση και τη φροντίδα του άλσους, τώρα που υπάρχει η χρηματοδότηση.

Γιατί θα έπρεπε να εξηγήσουν γιατί χαίρονται που αίρεται η κυριότητα του Δήμου στο άλσος και αυτό παραδίδεται σε ένα Ν.Π.Ι.Δ. Και γιατί αδιαφορούν στην προοπτική της οικοπεδοποίησης του δάσους.

Γιατί θα έπρεπε να πείσουν, πώς είναι δυνατόν σε μια Αθήνα, τέταρτη από το τέλος σε παγκόσμιο επίπεδο σε αναλογία πράσινου/κάτοικο, να υπάρχει δημόσιο συμφέρον που επιβάλλει την άρση του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα του δάσους και να  το κατονομάσουν.

Γιατί θα αναγκάζονταν να παραδεχτούν πως συμφωνούν, αποδέχονται και επικροτούν. τα όσα εγκληματικά προβλέπονται στο ρυθμιστικό.

Γιατί θα αποκαλύπτονταν ότι σκόπιμα αδιαφορούν για την υποβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, που πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για την υγεία και εν τέλει τη ζωή των κατοίκων. Αλήθεια σε μια περιοχή που πλημμυρίζει κάθε χρόνο, με τι θράσος θα υποστήριζαν πως δεν τρέχει και τίποτα να χαθούν 24 στρέμματα γης προς χάριν του τσιμέντου.

Γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να παραδεχτούν πως το Ρυθμιστικό, αυθαίρετα και αντισυνταγματικά αποχαρακτηρίζει το δάσος και προβλέπει και άλλες χρήσεις.

Γιατί δεν υπάρχει δημόσιο συμφέρον σε καιρό ειρήνης που μπαίνει πάνω από την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου.

Γιατί οι “ρυθμίσεις” που προβλέπονται στο Νόμο για το Άλσος συνιστούν έγκλημα και αυτό το έγκλημα κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι το συγκαλύπτουν και το επικροτούν. Και οι Σύμβουλοι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο.

Σε αυτούς σίγουρα περιλαμβάνεται ο Δημοτικός Σύμβουλος, που ζήτησε να συζητηθεί το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ προ ημερήσιας διάταξης, ενώ ήδη από την αρχή της Συνεδρίασης είχαν αρχίσει προπηλακισμοί και ύβρεις εναντίον πολιτών, από άτομα πού δήλωναν οπαδοί της ΑΕΚ και το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο. Η στάση του αυτή τον καθιστά συνυπεύθυνο και ηθικό αυτουργό της φασιστικού τύπου προσπάθειας φίμωσης, τρομοκράτησης και κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας. Ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση του 12ου θέματος γιατί θα αποδεικνύονταν περίτρανα δημοσίως ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί. Απ΄ ότι φάνηκε το είχε προσχεδιάσει γιατί είχε κανονίσει να αποχωρήσει στις 20.45. Αυτός ο “κύριος” που δεν τολμάει να δημοσιοποιήσει τη θέση της Παράταξής του για το Ρυθμιστικό με περίσσιο θράσος μας εγκαλεί για διγλωσσία, παλινωδίες και υπεκφυγές. Είναι λοιπόν ο ηθικός αυτουργός και το γνωρίζει πολύ καλά.

Καθήκον των κατοίκων της πόλης μας είναι να πάρουν έμπρακτα θέση για αυτά που συμβαίνουν στην Πόλη. Με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους μπορούν να αποτρέψουν την επικράτηση του φόβου και των μαφιόζικων πρακτικών. Αυτοί μπορούν να απομονώσουν. αυτούς που προσπαθούν να εμποδίσουν με όλα τα μέσα, με τραμπουκισμούς, απειλές, βανδαλισμούς, με άσκηση ωμής βίας, με ψέματα, συκοφαντίες, να ακουστεί η αλήθεια. Αυτοί μπορούν με τους αγώνες τους να προστατέψουν το δάσος,  όπως το έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο λαός της Φιλαδέλφειας δεν τρομοκρατείται, αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει παντού.

10 σχόλια:

  1. Ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας δεν είχε πει την επομένη των εκλογών ότι είναι έτοιμος να συζητήσει την παραχώρηση των 6 στρεμμάτων εάν η ΑΕΚ φυτεύσει δέντρα σε έξι στρέμματα μέσα στην πόλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 5% καταργήθηκε με το αρ. 36 του Ν.4280/2014 κα Ανδρέου, ενημερώσου γιατί είσαι και δημόσιο πρόσωπο και εκτίθεσαι. Δεν μπορούν να χαθούν πλέον 22 στρέμματα σταμάτα τις ανακρίβειες εναντίον της ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γενικά από αδιάβαστους είμαστε γεμάτοι. Δεν καταργήθηκε το 5%, καταργήθηκε το άρθρο 43. Κατά τ' άλλα, το άρθρο 36 προβλέπει ρητά το 5%, αν μάθεις να διαβάζεις λιγάκι πιο προσεκτικά.

      Διαγραφή
  3. Ωραία πες μας σελίδα και παραγραφο του Ν.4280/2014 εσυ που είσαι πιο προσεχτική να δω τι άλλο ψεμα θα συνεχισεις να λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άρθρο 58 (εντός του 36), εδάφιο 3, σελίδα 5063.

      http://tdm.tee.gr/wp-content/uploads/2014/09/%CE%9D.4280-14-%CE%A6%CE%95%CE%9A-159-A-8-8-14-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-54.pdf

      Διαγραφή
    2. Επίσης οτι είναι ένα άρθρο που ισχύει εδω και μόλις....12 χρόνια πλην ΑΛΣΩΝ ή ΠΑΡΚΩΝ, δηλαδή σε ακόμα πιο "ειδικές" περιοχές δεν σε προβληματίζει;Τόσο καιρό πως ζούσες με αυτό το βάρος στην οικολογική σου συνείδηση;Να σε προβληματίσω λίγο ακόμα;Η Δασική Νομοθεσία είναι γεμάτη "τρύπες" και νομικίστικες "ατέλειες" κυρίως για τουριστικές επιχειρήσεις;Εχεις ιδέα γιατί μιλάμε ή τώρα ανακαλύψατε την Αμερική;Το μόνο καλό με το Μελισσανίδη είναι οτι θα ενημερωθείτε και για άλλα θέματα πλητ του κομματικού σωλήνα, θα ανοίξει λίγο το μυαλό σας...

      Διαγραφή
  4. Ρε είστε καλά?Τρέλα πουλάτε?Ξέρετε να διαβάζετε?

    """8. Στο άρθρο 71 προστίθεται παράγραφος 6, που έχει ως εξής:
    «6. Τα δάση της περίπτωσης ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 69, που προορίζονται για αισθητική απόλαυση και αναψυχή, υπόκεινται σε διαχείριση ως δάση πάρκα και επιτρέπεται σε αυτά η κατασκευή έργων και η εκτέλεση εργασιών που συντηρούν και εμπλουτίζουν τη βλάστηση, βελτιώνουν την αισθητική του τοπίου, εξασφαλίζουν την άνετη και ασφαλή κίνηση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών και διευκολύνουν τη σωματική άσκηση και την πνευματική ανάταση του ανθρώπου. Η κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων, απαραίτητων για τη λειτουργία των πάρκων, επιτρέπεται μόνο στο αναγκαίο μέτρο και σε εκτάσεις που δεν έχουν δασική βλάστηση, η δε συνολικά καταλαμβανόμενη από τις ανωτέρω εγκαταστάσεις έκταση δεν μπορεί να υπερβεί το πέντε τοις εκατό (5%) της συνολικής έκτασης και κατ' ανώτατο όριο τα δέκα στρέμματα. Ο Υπουργός Γεωργίας με αποφάσεις του εξειδικεύει το είδος των έργων και των εργασιών που επιτρέπονται ως αναγκαία για την επίτευξη των ως άνω σκοπών.»""""

    ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ MALL Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ;
    1) συντηρούν και εμπλουτίζουν τη βλάστηση;
    2) βελτιώνουν την αισθητική του τοπίου;
    3) εξασφαλίζουν την άνετη και ασφαλή κίνηση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών;
    4) διευκολύνουν τη σωματική άσκηση και την πνευματική ανάταση του ανθρώπου;
    5) είναι μόνιμες κατασκευές με ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ;

    ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Η ΚΤΙΡΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΑΣΙΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΞΕΦΩΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ;

    ΤΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΞΥΛΙΝΑ ΚΙΟΣΚΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΓΚΑΖΟΖΕΣ;

    Συνεχίστε να ξεφτιλίζεστε μπορείτε ακόμα περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είχα μείνει με την εντύπωση ότι οι φίλοι της ΑΕΚ που νοιάζονται για την ανάπτυξη στη Φιλαδέλφεια έδιναν ως πρώτο και κύριο παράδειγμα ανάπτυξης τις δεκάδες καφετέριες που, λίγο-πολύ, γκαζόζες πουλάνε (τουλάχιστον πάνω απ' τον πάγκο).

      Διαγραφή
    2. Ετσι, όταν στερείσαι πλέον επιχειρημάτων και καταλαβαίνεις οτι δεν έχεις να κάνεις με ανενημέρωτους να το γυρνάς στο τσάμικο!Για τον κόσμο που έχει τέτοια μαγαζιά είναι πολύ κρίσιμο το γήπεδο όποιος το αγνοεί είναι δημαγωγός, το αν πιστεύεις οτι ο Μελισσανίδης θα κονομήσει απο μια καφετέρια στο άλσος δεν αξίζεις περαιτέρω σχολιασμού...Για τη μονταζιέρα της αριστεράς πιο πάνω κουβέντα όμως και για το γεγονός ότι ανακαλύφθηκε ένα άρθρο που ισχύει εδώ και....12 χρόνια!!!Χωρίς προφυγη τόσο καιρό πως αντέξατε?Πως σας το επέτρεψε η οικολογική σας συνείδηση?

      Διαγραφή
  5. Τελικά είναι ή δεν είναι κρίσιμες για τους "αριστερούς" οι θέσεις εργασίας των καφετεριών για μια πόλη εν μέσω κρίσης. Αλλά ας μας "απαντήσει" καλύτερα ο έγκριτος και επιφανής Δικηγόρος της προσφυγής του Δήμου, ο οποίος δήλωνε αυτολεξεί σε Δημοτικό Συμβούλιο επαρχιακής πόλης προσφάτως:

    "Οφείλουμε να εξασφαλίζουμε κοινωνική συνοχή. Περνάμε δραματικές στιγμές. Η Χώρα μας διέρχεται τη χειρότερη κρίση που γνωρίζω εγώ και φαντάζομαι και εσείς. Ακόμα και μια θέση εργασίας να χαθεί από επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι δραματικό. Δεν μπορείτε να το επιτρέψετε."

    Ρε για κοίτα να δεις κάτι πράγματα....Τι μπορεί να κάνει έστω και μια θέση εργασίας καφετέριας σε μια επαρχιακή πόλη...Φαντάσου δηλαδή τι μπορεί να προκαλέσει ενα έργο 70 εκατομμυριων ευρώ που θα προσελκύει στην πόλη 15000 άτομα τουλάχιστον ανα δεύτερη Κυριακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή