.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

«Αγιά Σοφιά»: Τα μόνα που έχουν ολοκληρωθεί, είναι οι μακέτες, τα βίντεο, οι φιέστες… Λείπουν τα λεφτά, τα δικαιολογητικά, η οικοδομική άδεια κλπ.

Ανδριόπουλος στην «Εφημερίδα Συντακτών»:

«Η διαδικασία της έκδοσης οικοδομικής άδειας έχει σταματήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου γιατί τότε προκηρύχθηκαν οι εκλογές... Αφού τελειώσουν οι εκλογές και έχουμε κυβέρνηση, υπουργούς και γενικούς γραμματείς, θα συνεχιστεί η διαδικασία»!

«Μέσα στα 152 πράγματα που προβλέπει ο νόμος υπάρχει και η υψομετρική μελέτη. Να μην ανησυχεί γι’ αυτήν ο κόσμος».
 
Βεβαίως κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει, ισχυρίζεται πως η βάσιμα φημολογούμενη πρόταση του Δήμαρχου Άρη Βασιλόπουλου, αφορά τροποποίηση του σχεδίου Μελισσανίδη. Η πραγματικότητα όμως είναι, πως πρόκειται για μια άλλη πρόταση από μηδενική βάση!

Το ερώτημα παραμένει. Γιατί στρέφουν τους οπαδούς εναντίον των κατοίκων, των 17 που προσέφυγαν στο ΣτΕ, του Δήμαρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας;
Υπάρχει άνθρωπος με απίστευτη αφοσίωση στην ΑΕΚ, που τους έχει πιστέψει, κι αυτή τη στιγμή κάνει απεργία πείνας παίζοντας τη ζωή του κορόνα γράμματα, ενάντια στο Δήμαρχο!

 

Ακολουθεί η αναδημοσίευση από το efsyn.gr

Τον άκουσαν... με κρύα καρδιά


Οσα είπε προχθές ο Μελισσανίδης στη συνάντησή του με τους οργανωμένους οπαδούς για το θέμα του γηπέδου, δεν ενθουσίασαν το ακροατήριο της Original. Αλλοι τα εξέλαβαν ως διάθεση υποχωρητικότητας, άλλοι ακόμη και ως άδειασμα, άλλοι προβληματίστηκαν για το μέλλον της υπόθεσης του γηπέδου στη βάση τού... «αν περιμένουμε πρώτα να συνεννοηθούμε με αυτούς που λένε όσα λένε και μετά να προχωρήσουμε, τη βάψαμε»!

Κάποιοι μάλιστα του είπαν ορθά κοφτά πως δεν τους ενδιαφέρει η άποψή του, αφού έχουν τις δικές τους εκτιμήσεις για το ζήτημα. Και απείλησαν ότι αν διαπιστώσουν στο μέλλον πως και η δική του στάση δεν συμβάλλει πλέον θετικά στον στόχο της κατασκευής του γηπέδου, θα βρεθούν απέναντί του.

Εδώ ο Μελισσανίδης σχολίασε πως μπορούν να υιοθετήσουν όποια στάση θεωρούν σωστή σε σχέση με τον ίδιο. Επέμεινε όμως ότι η υπόθεση του γηπέδου δεν κερδίζει τίποτα αν βρεθεί η ΑΕΚ σε κόντρα μ’ ένα συγκεκριμένο κόμμα, πόσο μάλλον αυτό που πάει για να κερδίσει τις εκλογές.

Πάντως πρέπει να σημειώσουμε ότι ο «Τίγρης» δεν περιορίστηκε σε αόριστες εκτιμήσεις του στιλ... «να πάμε με τα νερά τους και να δούμε». Αντίθετα, εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τηρήσει αυτά που ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ και θα βρεθεί λύση με βάση το σημερινό σχέδιο κατασκευής του γηπέδου. «Μετά τις εκλογές θα πάρουμε την άδεια» είπε χαρακτηριστικά. Αλλά συμπλήρωσε πως με το που θα πάρει την άδεια δεν σκέφτεται να προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις.

Αντίθετα, θέλοντας να δείξει πως η πλευρά της ΑΕΚ για μια άλλη φορά είναι διατεθειμένη να κάτσει στο τραπέζι και να προχωρήσει συναινετικά, δήλωσε αποφασισμένος να απευθυνθεί στον δήμο και στη νέα κυβέρνηση με την άδεια στα χέρια για να γίνει αυτό που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Τσίπρας - εφόσον βέβαια είναι ο νέος πρωθυπουργός.

Ποιος είναι ο στόχος; Να κάτσουν μαζί και να συμφωνήσουν σε μια γραμμή πάνω-κάτω ανάλογη με αυτή στην οποία είχε γίνει το καλοκαίρι η αρχική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί το τελευταίο όριο υποχώρησης που μπορεί να κάνει η ΑΕΚ με βάση το σημερινό σχέδιο.

Υπάρχει βέβαια και το θέμα του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας. Εδώ, ό,τι και να λένε κάποιοι, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανάμειξης της ΠΑΕ, που άλλωστε ποτέ δεν έχει κάνει καμιά επίσημη τοποθέτηση κατά του δημάρχου.

Οι οργανωμένοι της ΑΕΚ δεν δέχονται κουβέντα για τον Βασιλόπουλο και το ίδιο έγινε και προχθές. Ακουσαν τον Μελισσανίδη σε όσα είχε να πει για τον ΣΥΡΙΖΑ, είχαν τις αντιρρήσεις τους, αλλά σε σχέση με τον δήμο δεν υπήρχε καμιά διάθεση για συζήτηση.

Τώρα αν ο Αρης Βασιλόπουλος θέλει να ερμηνεύει τη στάση τους σαν «κατευθυνόμενη» επίθεση εναντίον του, δικαίωμά του. Ομως μάλλον δεν θα τον βοηθήσει και πολύ στη σωστή εκτίμηση της κατάστασης.

Μόνο 21 χιλιάδες θέσεις

Μια πρώτη θέση απέναντι στα όσα έχουν διαρρεύσει για σχέδια του δήμου μέσα στο οικόπεδο που έχει η ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια πήρε χθες ο αρμόδιος project manager, Δημήτρης Ανδριόπουλος, με δηλώσεις του.

«Χωρίς τα 2,5 στρέμματα επειδή αλλάζει όλη η μελέτη, οι 32.000 θέσεις γίνονται 21.500. Από την πλευρά που παραχωρούνται 2,5 στρέμματα του άλσους δεν μπορεί να γίνει το σκέπαστρο, με συνέπεια να προκύπτουν και άλλα τεχνικά ζητήματα, όπως ο φωτισμός. Ελπίζουμε όλα αυτά να τα παρουσιάσουμε στον δήμο σε συνάντησή μας. Μέσα στα 152 πράγματα που προβλέπει ο νόμος υπάρχει και η υψομετρική μελέτη. Να μην ανησυχεί γι’ αυτήν ο κόσμος», τόνισε.

Μίλησε επίσης και για την άδεια: «Η διαδικασία της έκδοσης οικοδομικής άδειας έχει σταματήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου γιατί τότε προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Υπό αυτές τις συνθήκες παύουν στην Ελλάδα να λειτουργούν όλες οι διαδικασίες. Αφού τελειώσουν οι εκλογές και έχουμε κυβέρνηση, υπουργούς και γενικούς γραμματείς, θα συνεχιστεί η διαδικασία»!

Τέλος, για το θέμα του άλσους: «Το άλσος είναι προστατευμένο από τον νόμο όσο δεν γίνεται. Το ότι ανοίγει κάποια... κερκόπορτα είναι ένας μύθος που δεν ισχύει. Τα στρέμματα παραχωρούνται για συγκεκριμένη χρήση. Δεν έχει να φοβάται κανείς τίποτα για το άλσος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου