.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια



Απέτυχε παταγωδώς η εκστρατεία χειραγώγησης της ΑΕΚτζίδικης ψήφου, που κορυφώθηκε προεκλογικά με όχημα την «Αγια-Σοφιά», χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο: από δεκάδες ιστοσελίδες στο facebook του τύπου «ΑΕΚτζίδικο “όχι” στον ΣΥΡΙΖΑ» (γεμάτες απειλητικά και υβριστικά σχόλια κατά «του Συριζαίου δημάρχου», του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και αναρτήσεις που στοχοποιούσαν δημότες της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας), πορείες οπαδών και αντισυγκεντρώσεις σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι βανδαλισμούς και επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα και γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Παρά την οργανωμένη καμπάνια κατά του ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι στον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας τον ανέδειξαν πρώτη δύναμη με 39,36%, με τεράστια διαφορά από τη Ν.Δ. που συγκέντρωσε 22,87%. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα ξεπέρασε κατά 2,3% τον μέσο όρο που συγκέντρωσε στη Β' Αθηνών (37,06%). Eιδικότερα στη Δημοτική Ενότητα Φιλαδέλφειας ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 40,63% (από 36,63% το 2012) και στη Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνας 36,31% από 31,87% το 2012.

Το αποτέλεσμα από τις επισκέψεις των ακραίων οργανωμένων οπαδών στις συνεδριάσεις του νέου δημοτικού συμβουλίου |

Συστάσεις

Tο τελευταίο δεκαήμερο πριν από τις εκλογές ο Μελισσανίδης είχε συστήσει στους οργανωμένους οπαδούς αυτοσυγκράτηση για «να μην πολιτικοποιηθεί το ζήτημα του γηπέδου». Το ίδιο διάστημα βέβαια η επιχείρηση «πολιτικοποίησης» του γηπέδου και «γηπεδοποίησης» των εκλογών συνεχιζόταν ακάθεκτη, με εμπρηστικά δημοσιεύματα στον οπαδικό Τύπο, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ πρόσφερε επίσημη κάλυψη στους διωκόμενους για τραμπουκισμούς οπαδούς, με την παρουσία στελεχών της διοίκησης στα δικαστήρια, και αποκαλούσε τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντή της «Αυγής» «μπουχέσα».

Ειδικά στη Φιλαδέλφεια είναι πιθανόν η κιτρινόμαυρη καμπάνια «Μην ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ» να είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, συσπειρώνοντας τους πολίτες που εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο υφίστανται την τρομοκρατία και τις απειλές από έναν περιφερόμενο στρατό τραμπούκων με φασίζουσα συμπεριφορά, που εμφανίζονται ως οπαδοί.

Αντίστοιχη καμπάνια πόλωσης και διχασμού του κόσμου της Φιλαδέλφειας γύρω από το ψευδοδίλημμα «ναι ή όχι στο γήπεδο» είχε ενορχηστρωθεί πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πάλι με τραμπουκισμούς, αντισυγκεντρώσεις και επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα. Τότε τα «κιτρινόμαυρα» ΜΜΕ υποστήριξαν θερμά τους αντίπαλους υποψηφίους του Αρη Βασιλόπουλου και της Ρένας Δούρου, επιχειρώντας να δώσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την «Αγια-Σοφιά».

«17 σκουλήκια ήρθε η ώρα σας». Οι «Κίτρινοι Μαχητές» απειλούν τους κατοίκους που προσέφυγαν στο ΣΤΕ. Αριστερά, αυτοκίνητο κατοίκου που το έσπασαν |

Ενδεικτικά σταχυολογούμε μερικούς από τους τίτλους δημοσιευμάτων της μεγαλύτερης οπαδικής ιστοσελίδας aek.365 πριν από τις δημοτικές εκλογές: «Η Φιλαδέλφεια θα δείξει την αγάπη της για την ΑΕΚ...», «Η Φιλαδέλφεια θέλει το γήπεδο», «Η ORIGINAL… ψηφίζει “Αγια-Σοφιά”», «Μας επέβαλαν να μην είμαστε ουδέτεροι Δούρου, Βασιλόπουλος», «Ο Γεωργαμλής μεγάλο φαβορί για δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας», «Με ψέματα ο Βασιλόπουλος παραπλανά τους ψηφοφόρους δηλώνοντας υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ» και μετά τον δεύτερο γύρο «Ο μόνος υποψήφιος που είχε μιλήσει ανοιχτά κατά του σχεδίου της “Αγια-Σοφιάς” εξελέγη στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Τα κριτήρια

Από τους τίτλους και μόνο γίνεται κατανοητό ότι το γήπεδο της ΑΕΚ είχε αναχθεί σε κριτήριο ψήφου πριν από τις βουλευτικές εκλογές, διαχωρίζοντας τους υποψηφίους σε καλούς, που στηρίζουν το σχέδιο Μελισσανίδη για παραχώρηση στρεμμάτων από το Αλσος και το μετέπειτα Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, και κακούς, που «δεν θέλουν το γήπεδο» (διαστρεβλώνοντας την προεκλογική θέση της Δύναμης Πολιτών «Ναι στο γήπεδο, με προστασία του Αλσους»).

Η προσπάθεια πόλωσης και εργαλειοποίησης της ΑΕΚτζίδικης ψήφου υπέρ επιχειρηματικών συμφερόντων, μολονότι δεν πέτυχε την προηγούμενη φορά, κλιμακώθηκε στη σύντομη προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου, πατώντας πάνω στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των οπαδών της ΑΕΚ, που παραμένουν χωρίς γήπεδο για δεύτερη δεκαετία, βλέποντας άλλες ομάδες να επωφελούνται, χτίζοντας γήπεδο με σκανδαλωδώς ευνοϊκά νομοσχέδια.

Η αποτυχία, για δεύτερη φορά, της καμπάνιας «γήπεδο στηρίζω και ανάλογα ψηφίζω», δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι ούτε οι ψηφοφόροι ούτε οι ίδιοι οι οπαδοί καταπίνουν αμάσητη την προπαγάνδα που τους σερβίρεται, ψηφίζοντας με κριτήρια πιο σύνθετα από τις χουλιγκάνικες ιαχές.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου