.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει πολλά στην καμπάνια της...ΑΕΚ "μη ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ"




Χωρίς όμως να της χρωστά τίποτα!

Αντίθετα έχει πολλούς σοβαρούς πολιτικούς λόγους, για να συνταχτεί με τις επιλογές του κινήματος των κατοίκων, και της δημοτικής πλειοψηφίας!
 


Όπως ήταν φυσικό, ο Δ. Μελισσανίδης ποτέ δεν ταλαντεύτηκε για την πλευρά που θα επέλεγε στις εκλογές. 30 χρόνια φίλοι με τον απελθόντα πρωθυπουργό, και όλα όσα τους συνέδεσαν ή τους συνδέουν, όπως η πώληση του ΟΠΑΠ. Την οποία ας μη ξεχνάμε ότι αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και σκοπεύει να επιστρέψει την πάντοτε κερδοφόρα επιχείρηση στο δημόσιο.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος μετά τα καράβια ξαναβγήκε στη στεριά για δουλειές, έχει αγοράσει στη Δραπετσώνα τις πρώην εγκαταστάσεις της BP, μια τεράστια έκταση. Εκεί υπάρχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα για την εκμετάλλευση ευρύτερα του χώρου, που σχετίζονται με τις επιδιώξεις κι άλλων «παιχτών» όπως του Προέδρου του ΟΣΦΠ, Μαρινάκη.  
Με το Μαρινάκη είναι αντιμέτωποι και σε άλλες επιχειρηματικές επιδιώξεις όπως πχ το ηλεκτρονικό στοίχημα.

Μια άλλη μεγάλη «επένδυση» για την οποία αναπόφευκτα έχουμε πάρει όλοι μυρουδιά, και ορισμένοι περάσαμε από το νοσοκομείο, είναι αυτή που αφορά την πόλη μας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που προηγήθηκαν του νέου Ρυθμιστικού, ο Δ. Μελισσανίδης θέλει μετατρέψει το άλσος σε «Μόντε Κάρλο». Βεβαίως είναι γνωστό ότι το Μόντε Κάρλο δεν έχει άλσος, και θεωρείται ναός του τζόγου. Πολιορκητικός κριός για την επίτευξη του στόχου, το γήπεδο της ΑΕΚ. Εύκολη δικαιολογία για να μπαίνουν μπροστά οι φανατικοί οπαδοί, και ανέξοδα να αποτελούν μια ασύμμετρη πολιτικά ομάδα πίεσης, η οποία χρησιμοποιεί τον τρόμο για να επιβληθούν οι επιδιώξεις του αφεντικού…
Δεν έχει μεγάλη σημασία αν το ξύλο και τα γεγονότα διαδραματίζονται στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σημασία έχει να γίνεται αισθητή η ισχύς «πυρός», που είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή προς χρήση, για ευρύτερες αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις…

Τους τελευταίους μήνες γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς ανοιχτής επιχείρησης, να χρησιμοποιηθούν οι οπαδοί στο σύνολο τους, για την επίτευξη επιχειρηματικών, πολιτικών και εκλογικών στόχων. Το τελευταίο διάστημα αυτό εντάθηκε, και τα καλέσματα μη ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πρώτη γραμμή. Μόνο λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο Δ. Μελισσανίδης έκανε μια προσπάθεια να το μαζέψει. Είτε γιατί ότι ζημιά μπορούσε να γίνει, είχε γίνει, είτε γιατί έγινε αντιληπτό ότι η καμπάνια οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα, είτε γιατί βεβαιώθηκε οριστικά για την εκλογική ήττα της ΝΔ. Και τα τρία ισχύουν.

Η εκστρατεία μη ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πιο ηλίθια που έχει πέσει στην αντίληψη μου ποτέ. Όχι μόνο για ποιοτικούς λόγους, αλλά και για ποσοτικούς. Παρόλα αυτά βρήκε έδαφος σε κάποιους φανατικούς οπαδούς, και κυρίως σε οπαδικά ΜΜΕ.

Υπήρξε αποκαλυπτική του πόσο και πως σκέφτονται αυτοί που τσίμπησαν. Η οικογένεια της ΑΕΚ, που έχει στην πρώτη γραμμή τα παράπονα για τους κλεμμένους τίτλους και όσα άλλα υπέστη από τις επιλογές των κομμάτων που κυβερνούσαν ως χτες, να καλεί να μη ψηφιστεί ένα κόμμα που ποτέ δεν υπονόμευσε την πορεία της! Δε βρέθηκε ούτε ένας από αυτούς που υιοθετούσαν αυτή την προπαγάνδα, να πει μη ψηφίσετε και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Είτε για τα προσχήματα, είτε γιατί έχει μνήμη, είτε γιατί έχει άποψη, είτε έστω για να θυμίσει πως αν ξαναβγούν οι ίδιοι θα συνεχίσει να αδικείται η ομάδα.

Με βάση τα παραπάνω εξηγείται γιατί επιτίθενται με τόση μανία μονομερώς στους κατοίκους που έχουν άλλη γνώμη, το Συντονιστικό, τους 17 που προσέφυγαν στο ΣτΕ, το Δήμαρχο και την πλειοψηφία του ΔΣ. Ενώ αφήνουν ανέγγιχτο το μεγάλο αφεντικό της ομάδας, για το δούλεμα που τους κάνει τόσο καιρό. Που αδυνατεί να εκδώσει την οικοδομική άδεια, ή να συγκεντρώσει και παρουσιάσει τα λεφτά που υποσχέθηκε.

Τα ίδια κέντρα πριν μερικούς μήνες είχαν προχωρήσει σε μια ανάλογη εκστρατεία. Αγωνίζονταν τότε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πάλι στο πλευρό των κυβερνητικών μνημονιακών δυνάμεων. Προσπαθούσαν να αποτρέψουν την εκλογή Δούρου και Βασιλόπουλου. Υβριστικά πανό στα γήπεδα, αντισυγκεντρώσεις προεκλογικά, ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα άκρα πολιτών, ποταμοί δημοσιευμάτων κατά των συγκεκριμένων υποψηφίων. Τελικά έσπασαν και τότε τα μούτρα τους όπως τώρα. Τίποτε παράδοξο για όποιον δε μαθαίνει από τα λάθη του…

Το χτεσινό τράκο όμως, είναι πέρα από κάθε προηγούμενο. Κι αυτό γιατί κατάφεραν αυτό που αμφισβητείται, ή αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από τους πάντες, να το κάνουν εδραία πεποίθηση για πάρα πολλούς! Ενώ νόμιζαν ότι χτυπούν το ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα φούσκωναν τα πανιά του. Από τις διαμαρτυρίες ελάχιστων, που όμως τύχαιναν πανελλαδικής προβολής, οι ψηφοφόροι διαπίστωναν ότι το κόμμα αντιστέκεται σθεναρά στον ολιγάρχη Μελισσανίδη. Άρα καταλάβαιναν ότι είναι κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα, και πήγαιναν προς το μέρος του. Μέχρι που είμαι βέβαιος πολλοί με βάση αυτό, το ψήφισαν κιόλας. 

Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να αποτυπωθεί η συμβολή αυτής της πολιτικής καμπάνιας της «οικογένειας» της ΑΕΚ, στον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ. Και το λέω με τόση βεβαιότητα, κυρίως γιατί το συνάντησα. Υπήρξε επιχείρημα αρκετών γιατί επέλεξαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η στάση του στο γήπεδο της ΑΕΚ, δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα!


Κι ενώ είναι βέβαιο ότι κανείς δεν ψήφισε με κριτήριο το γήπεδο Μελισσανίδη, πάρα πολλοί ψήφισαν ενσυνείδητα ή ασυνείδητα με κριτήριο ποιος τολμά κι αντιστέκεται σε ένα από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου…



Μένει τώρα να δούμε τη συνέχεια. Όχι από πλευράς επιχειρηματικών συμφερόντων. Αυτοί έπαιξαν με το ίδιο ανόητο πολιτικά σύστημα και για τρίτη συνεχόμενη φορά έχασαν. Και διευκρινίζω ανόητο πολιτικά, γιατί με άλλους μη πολιτικούς όρους, δεν είναι ανόητο. Είναι συγκεκριμένη πρακτική «πειθούς» και ελέγχου χώρων και κοινωνιών... Να δούμε λοιπόν τη μετεκλογική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα όπως εκφράζονται στην πόλη μας, αλλά συνολικά στη χώρα…

1 σχόλιο:

  1. o ΣΥΡΙΖΑ εχασε την αυτοδυναμια για 15.000 ψηφους και οι ΑΕΚτζηδες που δεν τον ψηφισαν λογω γηπεδου ειναι πολλοι περισσοτεροι. Ο αδικημενος λαος της ΑΕΚ γκρεμισε την αυτοδυναμια του κομματος που στηριξε ο χοντρος δημοτικος συμβουλος του Πειραια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή