.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Αγωγή στον Νίκο Φίλη από τον Δημήτρη Μελισσανίδη

 
Μισό εκατομμύριο ευρώ ζητάει από τον Νίκο Φίλη, υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας και διευθυντή της εφημερίδας «Αυγή», ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης.

Με την αγωγή, που θα εκδικαστεί τον Απρίλιο, ο επιχειρηματίας ζητάει την καταβολή αυτού του μεγάλου ποσού επειδή θεωρεί ότι εθίγησαν η «τιμή και η υπόληψή του» όταν ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε, στις 5 Ιανουαρίου, στην εκπομπή enikos στο Star, στην επίθεση (με δύο νεκρούς) που δέχτηκε δεξαμενόπλοιο συμφερόντων Μελισσανίδη στη Λιβύη λίγες μέρες νωρίτερα, επειδή κρίθηκε ύποπτο από τις αρχές της χώρας.


Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέφευγε συστηματικά να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη του πλοίου, ενώ ο Νίκος Φίλης είχε μιλήσει και για το λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών και τις περίφημες «τριγωνικές συναλλαγές», από τις οποίες έχουν «χαθεί» πάνω από 2 δισ. και, παρά τις μνημονιακές επιταγές, δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Ο Νίκος Φίλης, όμως, είχε δεχτεί επίθεση με απαράδεκτες εκφράσεις από τη διοίκηση Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, όταν αναφέρθηκε στο ζήτημα του γηπέδου της ομάδας.

πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Τι έγραφε η Εφημερίδα των Συντακτών για το περιστατικό
    "Οι πληροφορίες για το τάνκερ μέχρι χθες ήταν αντιφατικές και συγκεχυμένες. Ο εκπρόσωπος των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων, συνταγματάρχης Αχμεντ Μεσμάρι, δήλωσε αρχικά στο Reuters ότι το δεξαμενόπλοιο μετέφερε ισλαμιστές μαχητές στο λιμάνι της Ντέρνα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών. O ίδιος συνταγματάρχης δήλωσε στο BBC ότι η επίθεση στο τάνκερ πραγματοποιήθηκε, επειδή δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα για έλεγχο πριν μπει στο λιμάνι.

    Πρόσθεσε ότι η προκαθορισμένη κατεύθυνση του πλοίου ήταν ένα εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ντέρνα, αντί αυτού όμως το πλοίο «πήρε διαφορετική πορεία», εισερχόμενο σε «στρατιωτική ζώνη». «Ζητήσαμε από το πλοίο να σταματήσει, αντ' αυτού όμως έσβησε όλα του τα φώτα και δεν ανταποκρινόταν, οπότε ήμασταν υποχρεωμένοι να το χτυπήσουμε», δήλωσε.

    Ωστόσο, ο ίδιος στο Αssociated Press εμφανίζεται να ζητάει συγγνώμη για τον βομβαρδισμό εκ μέρους των λιβυκών αρχών και να εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών, λέγοντας ότι δεν είχαν πληροφορίες για το πλοίο που φάνηκε ύποπτο και το βομβάρδισαν, αντιμετωπίζοντάς το ως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Tις δηλώσεις του διέψευσε η Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για το δρομολόγιο του πλοίου."

    http://www.efsyn.gr/arthro/kyvernitikos-panikos-air-gia-tanker-melissanidi

    ΑπάντησηΔιαγραφή