.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Σχόλιο του Άρη Βασιλόπουλου στο Φέισμπουκ σχετικά με τη δήλωση Βαρουφάκη για κατάργηση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ!

Φάουλ από τον - συμπαθέστατο κατά τα άλλα - υπουργό το τουιτάρισμα για την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης. Αν υπήρξε ένας τομέας της κοινωνίας που επλήγη σοβαρά τα χρόνια του μνημονίου, αυτός ήταν η αυτοδιοίκηση, που αδυνατεί πλέον να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις της στους πολίτες. Η υποχρηματοδότηση μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως όχημα ιδιωτικοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γι' αυτό και έχουμε μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες από αυτήν την κυβέρνηση για την επανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η δήλωση Βαρουφάκη που προκάλεσε το παραπάνω σχόλιο, όπως δημοσιεύτηκε στο Aftodioikisi.gr » 

Στην ίδια γραμμή κύματος με τον Στέφανο Μάνο όσον αφορά στη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στους ΟΤΑ εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Στέφανος Μάνος σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι έχει  ζητήσει την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος (με συνέπεια τη διακοπή της εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση) και τη δυνατότητα των δήμων να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος.

Θετικός στην πρόταση Μάνου εμφανίσθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος μέσω twitter έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για προσωπική του θέση και όχι κυβερνητική.

Ο κ.Βαρουφάκης απάντησε τα εξής: «Συμφωνώ κ. Μάνο – χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκαλίζει τον χρόνο μας θα το θέσω».

1 σχόλιο:

  1. Σε πρώτη ανάγνωση, η δήλωση του δημάρχου στο facebook κινείται σε σωστή, για τα συμφέροντα του δήμου, κατεύθυνση. 'Ομως οι δηλώσεις στο facebook ή στο twitter ή γενικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιστολιές στον αέρα και δεν παράγουν πολιτική. Ο δήμαρχος μέσα από τα όργανα που συμμετέχει (ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ κλπ) αλλά και μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ του οποίου είναι μέλος, οφείλει να πιέσει. Οι δηλώσεις στο facebook είναι ανέξοδες και οι κακεντρεχείς που περιμένουν με το πιστόλι στο χέρι θα μπορούσαν να πουν ότι γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους τύπου "νίπτω τας χείρας μου και για να κάνω όσα υποσχέθηκα θέλω χρηματοδότηση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή