.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η κοπή της πίτας του ΣΟΝΦ

 Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015 ο ΣΟΝΦ έκοψε την πίτα του στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας παρουσία πολλών μελών και αθλητών του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ Άρης Βασιλόπουλοςο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ανανιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού κ. Θοδωρής Μανωλεδάκης, η Τάνια Καραλή μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ο Πέτρος Κολυβάς υπεύθυνος του σκακιστικού τμήματος του Πανελληνίου ΓΣ και επί χρόνια πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ, η γνωστή διαιτητής Μυρσίνη Λυμπερτού και ο Νίκος Κασίμης πρώην αντιδήμαρχος και παλιός φίλος του συλλόγου. Για άλλη μια φορά είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τον γνωστό βετεράνο του σκακιού κ. Σπύρο Λοβέρδο.
Ο Πρόεδρος του ΣΟΝΦ Οδυσσέας Βαζελάκης παρουσίασε τον πλούσιο απολογισμό του 2014 όπου ξεχωρίζουν οι 15 διοργανώσεις του ΣΟΝΦ (6 τουρνουά και 9 τουρνουά γρήγορου σκακιού), η πολύ μεγάλη επιτυχία του 9ου σχολικού πρωταθλήματος σκάκι Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας που συνδιοργανώθηκε με τη σχολή Χατζήβεη με νέο ρεκόρ συμμετοχών (178 παιδιά!)ενώ σε ομαδικό επίπεδο είχαμε την  παραμονή στον Προκριματικό Όμιλο της Α Εθνικής ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα των παμπαίδων κάτω των 12 που βγήκαν 6οι στην Αττική.
Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η συμμετοχή στην πρωτοβουλία για το διασυλλογικό κύπελλο «Χειμώνας 2014» που διοργανώθηκε από σωματεία τα οποία δεν επιθυμούν να γίνεται κατηγοριοποίηση των ομάδων με βάση τη δυνατότητα πληρωμής παραβόλου συμμετοχής. Τέλος σημειώθηκε ένα «ρεκόρ» του 2014. Αναφερόμαστε στην παρτίδα του βετεράνου σκακιστή Σπύρου Λοβέρδου, μέλους της εθνικής μας ομάδας στην Ολυμπιάδα της Μόσχας το 1956, με τον νεαρό σκακιστή Θωμά Θανάτη στο φθινοπωρινό όπεν του ΣΟΝΦ. Τα 82 χρόνια και 9 μήνες που τους χωρίζουν αποτελούν ενδεχομένως Πανελλήνιο ρεκόρ ηλικιακής διαφοράς μεταξύ αντιπάλων σε αθλητική αναμέτρηση στη χώρα μας.
Στον απολογισμό του χρόνου που πέρασε υπογραμμίσθηκε επίσης η  επιτυχία των «Σκακιστικών Παρασκευών» και η πραγματοποίηση της 1ης σκακιστικής – περιηγητικής εκδρομής του ΣΟΝΦ στα βουνά της Φθιώτιδας - Ευρυτανίας.
Ο πρόεδρος του ΣΟΝΦ υπογράμμισε επίσης την πολύ καλή φετινή πορεία του ΣΟΝΦ στο πρωτάθλημα που βρίσκει τον ΣΟΝΦ σε τροχιά προς την τελική φάση της Α Εθνικής και αναφέρθηκε στο 10ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι που θα γίνει στις 28 Φλεβάρη  2015 σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και τη Σχολή Χατζήβεη.
Διακρίθηκαν  για την απόδοσή τους το 2014 και βραβεύθηκαν ο Θοδωρής Καλογριδάκης, πρώτος σκόρερ (με 6/8)  στο περσινό ομαδικό πρωτάθλημα του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής κατηγορίας, και ο Νικόλας Δεληγιάννης που με 8/8 υπήρξε η «ατμομηχανή» της ομάδας των παμπαίδων που διακρίθηκε το 2014.
Απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν με την ομάδα παμπαίδων.:Δεληγιάννης Νικόλας, Κλειδαράς Ανάστασης, Χατζήβεης Στέλιος, Θανάτης Θωμάς, Σπανού Ελένη, Κλειδαράς Δημήτρης, Ζάβου Ρεβέκκα, Ντάλα Κωνσταντίνα
Το 2014 όμως είχαμε και άλλη μια αξιοσημείωτη επιτυχία. Μια ολόκληρη φουρνιά σκακιστών του ΣΟΝΦ γεννημένοι το 1996, και οι 5 που στο παρελθόν είχαν επανδρώσει τις ομάδες του, διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασαν όλοι σε πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας. Είναι οι Νίκος Δημητριάδης (ηλεκτρολόγων μηχανικών ΕΜΠ), Αναστασία Ζυγογιάννη (Ψυχολογία Καποδιστριακό) Λευτέρης Καλαφάτης (ηλεκτρολόγων μηχανικών ΕΜΠ), Γιώργος Καλογριδάκης (ναυπηγών ΕΜΠ) και Γιάννης Μίντζιας (ηλεκτρολόγων μηχανικών ΕΜΠ) .
Άλλοι από αυτούς συνεχίζουν ενεργά στο αγωνιστικό σκάκι, άλλοι διακρίνονται σε άλλα αθλήματα και τομείς. Για όλους αυτούς ο ΣΟΝΦ είναι περήφανος, τους ευχαριστεί για την προσφορά τους στο σύλλογο και τους εύχεται κάθε πρόοδο και νέες επιτυχίες.

Τις απονομές έκαναν αντίστοιχα ο Δήμαρχος κ. Άρης Βασιλόπουλος και ο κ. Πέτρος Κολυβάς.
Η εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη κλήρωση βιβλίων – σκακιστικών βιβλίων και λογοτεχνικών με θέμα το σκάκι-  για τα παιδιά και τους νέους που ήταν παρόντες.
 
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά),
Νέα Φιλαδέλφεια 143 42 - τηλ  2117056447  -  www.sonf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου