.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση: Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ: επικίνδυνο βήμα προς την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4 Φλεβάρη η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια εξαιρετικά επικίνδυνη εισήγηση που με τις ψήφους όλων των άλλων παρατάξεων υπέρμαχων του ευρωμονόδρομου ανοίγει πόρτα για την ιδιωτικοποίηση σημαντικών τομέων των υπηρεσιών του Δήμου.

Αναφερόμαστε στο 15ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Έγκριση σύναψης συμβάσεων υπηρεσιών με ιδιώτες» που προβλέπει την ανάθεση σε ιδιώτη των εργασιών 
Α) Ξεχορτάριασμα Άλσους κλπ. κοινοχρήστων χώρων για λόγους πυρασφάλειας και
Β) Κλάδεμα ψηλών δένδρων με καλαθοφόρο όχημα.

Δεν πρόκειται για μια απλή επανάληψη της πρακτικής των τελευταίων χρόνων (φρεζάρισμα και καθαρισμός για πυρασφάλεια του Άλσους) αλλά για μια απόφαση που δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς: 

- είναι η πρώτη φορά που αυτό το θέμα κατοχυρώνεται ως απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας δημιουργώντας σοβαρό προηγούμενο

- η απόφαση επεκτείνει την δράση ιδιωτών στο πράσινο και μάλιστα με εντελώς ασαφή όρια (το σύνολο των κοινόχρηστων χώρων) 

Είναι προσχηματική η επίκληση των υπαρκτών κενών σε προσωπικό. Για αυτό και η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ αντί να απευθύνει το πρόβλημα προς την νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να ζητήσει προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, το αξιοποιεί ως μοχλό πίεσης προς τους εργαζόμενους του δήμου, και ως πειθαναγκασμό για να ανοίξει την πόρτα στους ιδιώτες. Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες είχε επιχειρήσει να εισαγάγει την απλήρωτη «εθελοντική» εργασία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.  

Δεν είναι απλά μια προσωρινή λύση ανάγκης. Πρόκειται για σοβαρό βήμα προς την ιδιωτικοποίηση στον τομέα του πράσινου, ενώ ανάλογες ιδέες κυκλοφορούν και για την καθαριότητα.

 Η ιδιωτικοποίηση τομέων των δημοσίων υπηρεσιών αποτελεί μέρος της πολιτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ Το αποδεικνύει και η συνέντευξη του κ. Κατρούγκαλου στο Βήμα 1/2/2015 όπου είπε ρητά: «Αφηρημένα αν υπάρχουν τομείς που μπορούν να δοθούν σε ιδιώτες είναι "ναι" η απάντηση. Αλλά είμαι αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται».

 Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν, καμία αναμονή, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποτρέψουν ενέργειες που έχουν σκοπό την παραπέρα ιδιωτικοποίηση  υπηρεσιών του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου