.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ρεπορτάζ και σχόλια από την για ποικίλους λόγους εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ετεροχρονισμένη εκδήλωση – συζήτηση του ΚΚΕ, της 9-3-15 για το Ρυθμιστικό




Πραγματοποιήθηκε προχτές η εκδήλωση – συζήτηση που είχε προγραμματίσει η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, με ομιλήτριες την Εύη Γεωργιάδου μέλος της ομάδας περιβάλλοντος-τμήμα Οικονομίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, και τη Δανάη Γκούμα δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ κ. Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέλαβε να απαντήσει σε όσα δε στάθηκε δυνατό να απαντηθούν ικανοποιητικά από τις εισηγήτριες. Η τοποθέτηση του αποτέλεσε και το κλείσιμο της συζήτησης, αφού στο σημείο εκείνο τέλειωσε αιφνίδια η εκδήλωση, ενώ είχε ζητήσει να τοποθετηθεί παριστάμενος συμπολίτης.

Σημειώνουμε μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης, πρώτη με αυτό το περιεχόμενο που κάνει το ΚΚΕ στην πόλη μας.

  • Δεν υπήρξε παρέμβαση φανατικών οπαδών να την εμποδίσει.
  • Δε χρειάστηκε αστυνομική παρουσία για να πραγματοποιηθεί.
  • Δεν ακούστηκε η θέση του ΚΚΕ που είχε διατυπώσει και στη βουλή ο Σπύρος Χαλβατζής, για κατασκευή του γηπέδου από το κράτος.
  • Για πρώτη φορά ακούστηκε πως το ΚΚΕ θα ζητήσει απόσυρση του Ρυθμιστικού και του Χωροταξικού.
Το ΚΚΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση, πολλούς μήνες μετά την έναρξη της συζήτησης για το Ρυθμιστικό αλλά και την ψήφιση του. Ενάμιση χρόνο μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου που πρωτοσυζητήθηκε  η «Αγιά Σοφιά»! Κι ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ.   



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί από τους πολίτες που έκαναν την προσφυγή στο ΣτΕ, συμμετέχουν στο Συντονιστικό Κατοίκων και στο κίνημα ενάντια στο Ρυθμιστικό και τις επιπτώσεις του στην πόλη μας. Ορισμένοι από αυτούς υπήρξαν θύματα της βίας των εμφανιζόμενων ως οπαδών της ΑΕΚ, τότε που άνοιξαν κεφάλια κι έσπασαν άκρα. Τότε που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αντί να καταδικάσουν τα γεγονότα, εξέφραζαν απλώς την αντίθεση τους στην παρεμπόδιση… Μια ανακοίνωση που τηρουμένων των αναλογιών, έμοιαζε με το συνωστισμό της Σμύρνης…

Να τι έγραφαν για τα γεγονότα της 20-6-2014:  

«Σάββατο 21/6/2014

Η Κ.Ο. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας του ΚΚΕ και οι οργανώσεις Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας της ΚΝΕ εκφράζουν την αντίθεση τους με την παρεμπόδιση και επίθεση σε εκδήλωση κατοίκων της περιοχής με θέμα «το νέο ρυθμιστικό της Αττικής» από ομάδα χούλιγκαν.

Τέτοιες πρακτικές και μέθοδοι δεν βοηθούν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας να βγάλουν σωστά συμπεράσματα για ένα σημαντικό ζήτημα όπως είναι το νέο ρυθμιστικό. Αντίθετα τον αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν.»

Οργανώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ»


Είναι γνωστό πως το ΚΚΕ κι η ΚΝΕ την τελευταία περίοδο της «Αγιά Σοφιάς» του Μελισσανίδη, υπήρξαν επιμελώς απόντες από οποιαδήποτε κινητοποίηση έγινε για τη σωτηρία του άλσους και της πόλης, και κατά του νέου Ρυθμιστικού.

Ούτε πήραν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να κινητοποιήσουν και οργανώσουν τη λαϊκή αντίδραση στην περιοχή, όπως πάγια συνέβαινε στο παρελθόν.

Καμιά θέση δεν εξέφρασαν πριν φτάσει για συζήτηση το σχέδιο Μελισσανίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε με την παρουσία του στο προεδρείο του σώματος! Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ – Λαϊκή Συσπείρωση μάλιστα, είχαν προσέλθει κι αποχώρησαν σιωπηλά! Χρειάστηκαν δυο μέρες για να εκδώσουν μια λιτή ανακοίνωση για τους λόγους της αποχώρησης τους.

Ασφαλώς σε κανένα κόμμα ή συλλογικότητα δεν είναι δυνατό να τα κάνουν όλα σωστά. Ούτε είναι απαραίτητο να περάσουν δεκαετίες για να αναγνωριστούν λάθη. Αλλά όταν προτιμάς υπηρετώντας την κεντρική σου πολιτική επιλογή, να απέχεις από ένα αγώνα, όντας κομμουνιστικό κόμμα, πρέπει να τολμάς να παραδεχτείς και τα λάθη σου. Να κάνεις και την αυτοκριτική σου. Όχι να επιτίθεσαι κι από πάνω, και να αφήνεις προβοκατόρικες αιχμές για αγωνιστές που έβαλαν και βάζουν το κεφάλι τους στο στόμα του λύκου, τη στιγμή που εσύ την ίδια ώρα στην καλύτερη περίπτωση, ήσουν απών!
Γιατί το παριστάμενο μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ προσπαθώντας να βγει κι από πάνω, είπε διάφορα αντιφατικά, συκοφαντικά κι ανιστόρητα… Όπως για παράδειγμα άφησε να εννοηθεί, ότι το κίνημα των κατοίκων, ζητούσε μόνο απόσυρση των διατάξεων που αφορούν την πόλη μας. Και γι΄ αυτό το λόγο χαρακτήρισε κίνηση, κι όχι κίνημα την προσπάθεια όσων αντιστάθηκαν κι αντιστέκονται όλο αυτό το διάστημα στο Ρυθμιστικό. 

Ας υποθέσουμε πως είχε δίκιο. Γιατί το ΚΚΕ δε συμμετείχε για να δώσει σωστό προσανατολισμό; Κι αν δεν ήθελε γιατί δε θα μπορούσε να έχει τον έλεγχο, γιατί δεν έκανε έστω κάποια δική του κίνηση με αυτό το σκοπό; Η απάντηση είναι γιατί παραδόξως, δεν είχε την πολιτική βούληση!

Δε μπόρεσαν να εξηγήσουν γιατί το κίνημα για τη σωτηρία του άλσους και ενάντια στο Ρυθμιστικό, από το οποίο απέχει το ΚΚΕ,  είναι κίνηση κι όχι κίνημα. Και γιατί οι αγώνες για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και το 3ο Γυμνάσιο στα οποία μετέχει ή πρωτοστατεί το ΚΚΕ είναι κίνημα και δεν είναι κίνηση.

Ας πούμε η κ. Γκούμα με έπαρση, δικαιολογημένη λέω εγώ, μίλησε για δική τους επιτυχία που είμαστε ο μοναδικός Δήμος που δεν επιβλήθηκαν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Το ανάλογο ειπώθηκε και για όσα γίνονται από γονείς κι εκπαιδευτικούς για το 3ο Γυμνάσιο. 

Βεβαίως η επιχειρηματολογία του κ. Παπαδόπουλου μπάζει κι απ΄ αλλού. Όπως για παράδειγμα όταν ισχυρίστηκε και σωστά, πως οι κομμουνιστές δίνουν μάχη για το άλσος δεκαετίες τώρα, πριν ακόμη γεννηθούν όπως είπε πολλοί από τους παριστάμενους, και γι΄ αυτό το ΚΚΕ δε δίνει εξετάσεις. Αλλά φυσικά δεν εξήγησε αν οι μάχες εκείνες για τις οποίες καμαρώνει, αν και επίσης ο ίδιος ήταν αγέννητος, οδήγησαν σε νίκη στον πόλεμο… Δηλαδή αν σωστά δόθηκαν και δικαιούται να καμαρώνει, ή λάθος οπότε θα έπρεπε να επισημάνει τα λάθη που έγιναν και να μη καμαρώνει τόσο πολύ… Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι γνωστό, πως όταν κανείς καταφεύγει στο ένδοξο παρελθόν για να δικαιολογήσει το παρόν, αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ανυπαρξίας παρόντος και επιχειρημάτων. Γι΄ αυτό ας θυμούνται εκεί στο ΚΚΕ πως δεν αρκούν τα παράσημα, πρέπει και να τα γυαλίζουν πότε – πότε…

Κορυφαίο σημείο στην τοποθέτηση του, ήταν όταν άφησε βαρύτατες και προσβλητικές αιχμές, κατά όσων αγωνίζονται στην πόλη μας ενάντια στο Ρυθμιστικό. Είπε συγκεκριμένα:

«Ο πραγματικός αντίπαλος δεν είναι μόνο ο Μελισσανίδης, είναι ο Μελισσανίδης όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά αύριο θα είναι ένα εμπορικό κέντρο άλλου ομίλου, ο οποίος μπορεί να μας στηρίξει για να μην περάσει το σχέδιο του Μελισσανίδη για να περάσει το δικό του.
Κι έχουμε κόντρα Μελισσανίδη – Μαρινάκη για παράδειγμα. Εμείς δε θα γίνουμε ουρά κανενός ομίλου απέναντι στον άλλον».

Τι σχέση έχει αυτή η απίθανη λογική με κομμουνιστές και αριστερούς, δεν κατάλαβα! Πότε σταμάτησαν να αγωνίζονται ενάντια στον ταξικό τους εχθρό, για να το κάνουν τώρα; 

Πιο απλά μας είπε πως το ΚΚΕ δεν παλεύει τώρα ενάντια στο σχέδιο Μελισσανίδη, γιατί αύριο μπορεί να πάρει κάποιος άλλος τη θέση του. Κι επομένως δε θα παλέψει ούτε ενάντια στον άλλο, γιατί μπορεί να υπάρχει επόμενος… Ποτέ δεν έχω ακούσει παρόμοια άποψη στο κίνημα, ούτε και ποτέ θα μπορούσα να φανταστώ πως θα ήταν δυνατό να την ακούσω από κομμουνιστή! Νομίζω στο εξής κάθε φορά που το ΚΚΕ θα στρέφεται κατά κάποιου επιχειρηματία, θα του αντιγυρίζουν ότι είναι ουρά και παλεύει για τα συμφέροντα κάποιου άλλου.

Να υποθέσω πως τελικά προεκτείνοντας τη σκέψη του κι αλλάζοντας επίπεδο, σε λίγο καιρό μπορεί να ακούσουμε πως το μεγαλύτερο λάθος του ΚΚΕ ίσως ήταν, ότι στην κατοχή αντιστάθηκε στους Γερμανούς, κι άθελα του έγινε ουρά στους εγγλέζους που ακολούθησαν;

Η πραγματικότητα είναι πως το ΚΚΕ σύρθηκε όσο κι ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει θέση για το σχέδιο Μελισσανίδη, από το κίνημα των κατοίκων. Και αποφάσισε εκ του ασφαλούς να κάνει μια παρόμοια εκδήλωση στην πόλη, πολλούς μήνες μετά από τότε που έπρεπε. Γιατί χρειάζεται να έχει να λέει πως ανέδειξε κι εκείνο το πρόβλημα κλπ. Γιατί αν η κυβέρνηση υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, Ρυθμιστικό και Χωροταξικό θα καταργηθούν. Επομένως επιβάλλεται να γίνουν κάποιες κινήσεις… 

Δεν είναι τυχαίο ότι αγνοήθηκαν πλήρως η ύπαρξη κι οι αγώνες όλων όσοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων:

της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων» που πρώτη άνοιξε το θέμα
του «Συντονιστικού Κατοίκων» που το διαδέχτηκε και σχεδόν μόνο του σήκωσε όλο το βάρος
η συμβολή της Στρούγκας και της εφημερίδας της το Χαμπέρι
Ο Κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας και ο Κώστας Παντελόγλου
οι αλληλέγγυοι που αποφασιστικά σε κρίσιμες φάσεις βοήθησαν το κίνημα των κατοίκων.
οι 17 που προσέφυγαν στο ΣτΕ

Καλύτερα όμως είναι να παρακολουθήσετε το σύνολο σχεδόν της συζήτησης στα βίντεο που ακολουθούν και θα ακολουθήσουν, ώστε να έχετε οι ίδιοι γνώμη.

23 σχόλια:

  1. Eίσαι ψεύτης δεν είπε αυτά που γράφεις ο σ. Παπαδόπουλος. Ντροπή σου Καμπούρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην συγχίζεσαι. Είδαμε το βίντεο και μπορούμε να καταλάβουμε.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελεος, ρε συντροφια, σταματησετο αυτο, οποιος δεν συφωνει απολιτα με την επισημη -γραμμη- η ασκει ανοιχτη κριτηκη, να τον στολιζετε μ επιθετηκους προσδιορισμους, αυτη η λογικη και πρακτικη δεν βγαζει πουθενα...., σε μια εποχη που πολλες απο τις θεσεις του ΚΚΕ επιβεβαιωνονται στην ζωη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Καμπούρη που παριστάνεις την επιρροή και με ψεύτικα σχόλια προσπαθείς να σταματήσεις την κριτική στην αντικομμουνιστική υστερία σου
      Δεν μας μπερδεύεις και σε ξέρουμε καλά.....

      Διαγραφή
  4. Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα11 Μαρτίου 2015 στις 11:55 μ.μ.

    Πάντως όλα ειπώθηκαν όπως περιγράφονται εδώ. Ερμηνείες μπορούμε να δώσουμε διαφορετικές, αλλά τα λόγια ειπώθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και άλλο προφίλ κ. Καμπούρη; Θα πρέπει να αριστεύσες στα κόλπα στην ασφάλεια που σπούδασες

      Διαγραφή
    2. Ελα ρε μεγαλε, επιστρεψαμε κιολας στο 1956, που οποιος δεν συμφωνουσε με το σοφο ΠΓ, επερνε την ρετσηνια του χαφιε.....Κριμα....... Τουλαχυστο ο καμπουρης στη προσπαθεια του για την λαμψη της αληθειας, εφαγε και ξυλο απο του τραμπουκους του μεγαλου αφεντικου που φυλοδοξη να αναμορφωση την πολη μας, και σ αυτον τον αγωνα θα πρεπε να συμμετηχαν και οι ΚΚΕδες. Και παλι κριμα.....

      Διαγραφή
    3. το video ανεβηκε στο σαιτ και δυστυχως για το "τιμημενο κκε" ολα αυτα που ισχυριζεται ο κος Καμπουρης ισχυουν απολυτα.Με βουλευτες και στελεχη σαν τον κο Παπαδοπουλο η κατρακυλα του ΚΚΕ σε ενα αστικο συστημικο κομμα δεν θα εχει τελειωμο.

      Διαγραφή
    4. Ντροπή σου!!! για τα περί σπουδών στην ασφάλεια. Ήθος μηδέν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το ΚΚΕ αποκόβεται από τις ζωντανές λαϊκές δυνάμεις.

      Διαγραφή
  5. Την κατηγορία ότι όταν αγωνίζεσαι ενάντια σε έναν επενδυτή εξυπηρετείς κάποιον άλλον, πρώτοι από όλους την εκτοξεύουν οι κύκλοι των επενδυτών. Παράδειγμα. Οι κάτοικοι, οι έμποροι και οι φορείς σε Ακαδημία Πλάτωνος - Κολωνό εναντιώνονται εδώ και 5 χρόνια στην ανέγερση Mall 55000 τμ στην Κηφισού και Λένορμαν. Τι ακούστηκε; ότι εξυπηρετούν από τα συμφέροντα της Jumbo, που είναι εγκατεστημένη στην περιοχή μέχρι τα συμφέροντα της Lampda D που εκμεταλλεύεται το Mall στο Μαρούσι! Για να μην πέσει η κατανάλωσή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Ο πραγματικός αντίπαλος δεν είναι μόνο ο Μελισσανίδης, είναι ο Μελισσανίδης όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά αύριο θα είναι ένα εμπορικό κέντρο άλλου ομίλου, ο οποίος μπορεί να μας στηρίξει για να μην περάσει το σχέδιο του Μελισσανίδη για να περάσει το δικό του.
    Κι έχουμε κόντρα Μελισσανίδη – Μαρινάκη για παράδειγμα. Εμείς δε θα γίνουμε ουρά κανενός ομίλου απέναντι στον άλλον».
    είπε ο Μ Παπαδόπουλος

    και τι κατάλαβε ο Καμπούρης



    Πιο απλά μας είπε πως το ΚΚΕ δεν παλεύει τώρα ενάντια στο σχέδιο Μελισσανίδη, γιατί αύριο μπορεί να πάρει κάποιος άλλος τη θέση του. Κι επομένως δε θα παλέψει ούτε ενάντια στον άλλο, γιατί μπορεί να υπάρχει επόμενος… Ποτέ δεν έχω ακούσει παρόμοια άποψη στο κίνημα, ούτε και ποτέ θα μπορούσα να φανταστώ πως θα ήταν δυνατό να την ακούσω από κομμουνιστή! Νομίζω στο εξής κάθε φορά που το ΚΚΕ θα στρέφεται κατά κάποιου επιχειρηματία, θα του αντιγυρίζουν ότι είναι ουρά και παλεύει για τα συμφέροντα κάποιου άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκουσε ξανά το βίντεο που είναι στην παρακάτω ανάρτηση, και λάβε υπόψη σου ότι απαντούσε στις ερωτήσεις που δέχτηκε από παριστάμενους που συμμετείχαν στους 17 που έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ και άλλους που είναι μέλη του Συντονιστικού Κατοίκων.

      Μετά μας λες τι απέγινε η δήλωση του ότι το ΚΚΕ θα φέρει πρόταση νόμου για κατάργηση του Ρυθμιστικού. Την οποία δεν πρόκειται να φέρει ούτε για αστείο ποτέ, αφού δεν πρόκειται να πάρει παρόμοια πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Το Ρυθμιστικό είναι ξεκάθαρα ταξικός νόμος που υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας (Μπόμπολας, Λάτσης, Μελισσανίδης κλπ). Η πρόταση νόμου για κατάργηση του είναι μια πρόταση που δε χρειάζεται κόπο να συνταχτεί. Εξάλλου το ΚΚΕ έχει καταθέσει παρόμοιες προτάσεις κι άλλες φορές.

      Τέλος δώσε την εξήγηση σου γιατί δεν παίρνει τέτοια πρωτοβουλία, να εκθέσει το ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο έχει σχεδόν αποκλειστικά μέτωπο, και ο οποίος ξεκίνησε τις τροποποιήσεις του Ρυθμιστικού, ενώ είχε υποσχεθεί κατάργηση.

      Σε ευχαριστώ που αν και είσαι ο πρωτομάστορας της επιλογής να σταματήσετε ΚΚΕ-Λαϊκή Συσπείρωση- ΣΟΝΦ, να μου στέλνετε για δημοσίευση τις ενημερώσεις σας, συνεχίζεις να μπαίνεις εδώ μέσα, να διαβάζεις και να σχολιάζεις με χαρακτηριστική αφέλεια, νομίζοντας ότι θα με ζημιώσεις

      http://krisseis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_12.html

      Διαγραφή
  7. Πολύ μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου Καμπούρη και μανία καταδίωξης. Απλώς, το ΚΚΕ σε απαξιώνει κι εσύ λυσσάς. Καθόλου δε τυχαίο ότι μόλις σε "φωτογράφησαν" σε σχόλια άλλου μπλογκ (προφίλ-ανφάς, ξέρεις εσύ) έσπευσες να ανεβάσεις προχθές ακόμα μία αντι-κκε ιστορία (υστερία) κάποιου τύπου που βλέπει (κι αυτός) τη σκιά του ως ανάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστή η άποψη για την ιδέα που έχω για τον εαυτό μου.

      Αν είχα μανία καταδίωξης θα μιλούσα κι εγώ για ασφαλίτες, Μανιαδάκη, θα παρακολουθούσα ποιος με τραβάει φωτογραφία ως δημόσιο πρόσωπο, για να τον απειλήσω πως θα τον δείρω αφού θα τον έλεγα «κουφάλα», θα απαντούσα στον καθένα νομίζοντας πως είναι ο Καμπούρης.

      Καλύτερα να μη σου πω τι… σκασίλα έχω για το τρέχων ΚΚΕ που δηλώνει πως νομίζει ότι με απαξιώνει.

      Η πραγματικότητα είναι πως κρίσιμες πλευρές της σημερινής πολιτικής του ΚΚΕ και το επίπεδο των στελεχών που την υπηρετούν, αδυνατούν έστω ανεκτά να τη διεκπεραιώσουν. Γιατί είναι στην καλύτερη περίπτωση ακατανόητες για κομμουνιστικό κόμμα. Και ως τέτοιες μόνο απρόσοντες προσωπικότητες μπορούν να τις υπηρετήσουν. Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα από το γεγονός ότι κανείς σας δεν απαντά με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά με προσωπικές επιθέσεις, ειρωνείες, συκοφαντικά σχόλια. Παραπολιτικές συμπεριφορές δηλαδή, που δεν έχουν σχέση με κομμουνιστές, τις αρχές και το ήθος που τους χαρακτηρίζει.

      Αντίθετα εσάς πονάει και πολύ μάλιστα, οτιδήποτε συνιστά κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία σας. Και κάτι τύποι που… έχουν λόγους να την υπηρετούν, λυσσάνε μη τυχόν καταρρεύσει ο ακόμη σήμερα κυρίαρχος μηχανισμός.

      Κατά τα λοιπά θα συνεχίσω να αναρτώ πολιτικές απόψεις που μου στέλνουν αυτοί που ενδιαφέρονται για το δημόσιο διάλογο, και δεν αρέσκονται σε μονολόγους νομίζοντας πως είναι τρομάρα τους εκτός από αυθεντίες και πρωτοπορία. Ματαιοπονείτε νομίζοντας πως με πολιτικό μπούλινγκ θα καταφέρετε να λογοκρίνετε τις απόψεις που θα δημοσιεύει αυτός ο ιστότοπος.

      Επίσης θα συνεχίσω να γράφω επώνυμα όταν κάτι θέλω να πω, κι εσύ μπορείς να συνεχίσεις να γράφεις «ανώνυμα» ως περισσότερα από ένα πρόσωπα, αν και όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ποιος ελεεινός συκοφάντης έγραψε ότι σπούδασα στην ασφάλεια.


      Υγ. Εκτός από κομματικό καθήκον, είναι και η μοίρα σου να με διαβάζεις και με ασφαλίτικες μεθόδους του παρελθόντος, να προσπαθείς να με αποδομήσεις. Συνέχισε όσο… έχεις λόγους να το κάνεις. Το περισσότερο που μπορεί να καταφέρεις, είναι να εκλείψουν οι λόγοι…

      Διαγραφή
  8. Κριστιάνο Λουκαρέλι10 Μαΐου 2015 στις 11:15 π.μ.

    Ήμαρτον ρε παιδιά! Ήμαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλά κάνετε κ. Καμπούρη και μας ενημερώνετε για όλα και για το ΚΚΕ. Περιφρονίστε τους αφιονισμένους υποστηρικτές της κομματικής εξουσίας. Ανθρωπάκια που έχουν νοοτροπία τσιρακιού είναι που δεν βρήκαν αλλού να τους δώσουν ρόλο. Τα γνώρισα αυτά στα νιάτα μου όταν βρέθηκα μέλος τους. Και τότε όποιος ξέφευγε από τη γραμμή που κατέβαινε από πάνω, ασφαλίτη τον ανεβάζανε χαφιέ τον κατεβάζανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα11 Μαΐου 2015 στις 2:07 μ.μ.

    Αυτός ο χονδρούλης του τοπικού ΚΚΕ που χτυπιέται γενικώς, δεν πάει να κάνει κανένα μπάνιο και να μας αφήσει να διαβάσουμε τις αναρτήσεις χωρίς εμπαθείς άλλης εποχής σχολιασμούς; Μπορεί τα παιδιά στο ΚΚΕ να ζουν ακόμα στον καιρό της λάσπης, αλλά ας κυλιστούν μόνα τους εκεί και ας παίξουν με τα κουβαδάκια τους. Μην επιμένουν να έχουν και εμάς για παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Κλείστε το μπ….λο του Περισσού να τελειώνουμε

    Το να κάνει κανείς λογοκλοπή γράφοντας ανώνυμα μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Το να αντιγράφει από το βιβλίο «Η Προπαγάνδα» 1967 του γνωστού αντικομουνιστή και χουντικού υπουργού προπαγάνδας Γιώργου Γεωργαλά, χωρίς να το αναφέρει, είναι κουτοπονηριά. Εκτός κι αν συνιστά προβοκάτσια με στόχο να δημοσιεύσω το «σχόλιο», ώστε στη συνέχεια να… ενοχοποιηθώ από κάποιους. Σε κάθε περίπτωση οτιδήποτε αντικομουνιστικό, δεν περνάει εδώ μέσα.

    Δικαίωμα καθενός είναι να είναι φασίστας και αντικομουνιστής, και να επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις όποιες διαφορές μεταξύ αριστερών. Εν προκειμένω τη διαφορά που έχω την παρούσα περίοδο με συναγωνιστές του ΚΚΕ. Δε δίνω σε κανένα το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το χώρο του ιστότοπου για παρωχημένα εμετικά ακροδεξιά κηρύγματα – παραληρήματα.

    Κανένα δημοκρατικό κόμμα δεν είναι μπου…λο, πολύ περισσότερο το ΚΚΕ και η Βουλή όπως συνηθίζουν σε κάθε ευκαιρία να τη χαρακτηρίζουν χουντικοί, φασίστες, ακροδεξιοί. Ειδικότερα το ΚΚΕ με τα αμέτρητα θύματα στον αγώνα για λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη, κράτησε το λαό όρθιο στα πιο δύσκολα χρόνια, όταν οι φασίστες συνεργάζονταν με τον εχθρό, κυνηγούσαν και δολοφονούσαν τους κομμουνιστές. Αυτά δεν αλλάζουν με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη και με ενοχλεί που ο Καμπούρης κάνει ότι δεν την καταλαβαίνει. 1) Η διαφορά μας δεν πρέπει να είναι μόνο με τον Μελισσανίδη αλλά με την αστική τάξη στο σύνολο της. 2) Στην περίπτωση των 17 απλά επισημαίνουμε ότι σε καμία περίπτωση το αστικό κράτος δεν θα τα βάλει με τα αφεντικά του (βλέπε περίπτωση Μall εκεί η δίκη κερδήθηκε είδατε το Mall να κατεδαφιστεί;) 3) Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να υπάρξει ένα κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο (να ξέρουμε ποιόν πολεμάμε, το ρυθμιστικό εξυπηρετεί μόνο τον Μελισσανίδη;) 4) όσον αφορά τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ όπως για παράδειγμα κατάργηση μνημονίων, κατάργηση διοδίων κλπ δεν υπάρχει καμία αυταπάτη ότι θα ψηφιστούν (αν το πίστευε δεν θα ήταν κομμουνιστικό κόμμα) γίνονται για να αποκαλυφθούν στα ματια του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα ενοχλεί όταν το ΚΚΕ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

      Κανενός μας η διαφορά δεν είναι μόνο με το Μελισσανίδη, ούτε των 17, ούτε του Συντονιστικού κλπ. Το γνωρίζετε πολύ καλά. Όπως όμως εξειδικεύεται σε κάθε χώρο, ένας αγώνας όταν εκφράζεται η επίθεση του κεφαλαίου, έτσι και στην παρούσα περίπτωση της Φιλαδέλφειας τα συμφέροντα έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν πάνε πολλά χρόνια, και σήμερα ακόμα το επικαλείστε και σωστά καμαρώνετε, που τα στελέχη του ΚΚΕ με πρώτο και καλύτερο τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο Μάκη Γεωργούτη, συμμετείχαν στην προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στο σχέδιο Γρανίτσα. Το ίδιο ισχύει και για το αδιαμφισβήτητο αγωνιστικό παρελθόν του ΚΚΕ στο θέμα άλσος-γήπεδο ΑΕΚ.

      Δε γίνεται όμως να επικαλείστε αυτό το παρελθόν που σημαίνει ότι το επικροτείτε, και να μην έχετε ανάλογο παρόν. Σε αυτό γίνεται κριτική, και πρέπει να καταλάβετε πως κριτική τέτοιου χαρακτήρα, κάνουμε σε εκείνους από τους οποίους έχουμε προσδοκίες και απαιτήσεις. Από τους άλλους ξέρουμε τι να περιμένουμε και δεν ασχολούμαστε. Καλό είναι λοιπόν όταν δέχεστε τέτοιου είδους κριτική, αντί να ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά σας και να παίρνετε θέση μάχης για να αντιμετωπίσετε εχθρό, να σκέφτεστε λίγο πιο χαλαρά και πιο ψύχραιμα. Εξάλλου η ζωή λέει πως όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή, δε χάλασε ο κόσμος αν μπούμε στον κόπο να το ξανασκεφτούμε.

      Επίσης υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στη θέση του ΚΚΕ και σε όσα είπε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος. Γνωρίζω τη θέση του ΚΚΕ. Η κριτική έγινε στις απαντήσεις που θέλησε να δώσει σε παριστάμενα μέλη των 17 και του Συντονιστικού των κατοίκων. Και δεν έδωσε απλώς αυτή την απάντηση. Προφανώς όμως δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε στην εκτίμηση όσων είπε, και για αυτό σταματώ εδώ για να μην επαναλαμβάνομαι.

      Η εκκρεμότητα με τη δήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου, ως προς την κατάθεση πρότασης για την κατάργηση του Ρυθμιστικού, παραμένει. Και θα ήθελα να τη δω γιατί πράγματι το Ρυθμιστικό, αφορά αποκλειστικά τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών και τίποτα περισσότερο. Επομένως εκτός από το ενδιαφέρον που έχει για το δήμο, το άλσος μας και τους κατοίκους, έχει και βαρύνουσα σημασία η κατάθεση πρότασης για την κατάργηση του.

      Διαγραφή
    2. κοίτα φίλε

      1) κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο του πάπα και το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο διδάσκεται από τα λάθη και αν παρακολουθούσες λίγο περισσότερο το ΚΚΕ θα το αντιλαμβανόσουν πλήρως. Επίσης οι του ΚΚΕ είμαστε μακριά απο ωραιοποιήσεις, μηδενισμούς και λαθολογίες, αυτά είναι για άλλους χώρους που τους ξέρεις καλύτερα

      ΟΜΩΣ φαντάσου ο αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων να ήταν ένας δικαστικός αγώνας γύρω από τη συνταγματικότητα ή όχι για παράδειγμα του μνημονίου και ο λαός να περιμένει την δικαστική απόφαση αμέτοχος. Τέτοιες ενέργειες κρύβουν αυτούς του κινδύνους
      2) Δεν αμφισβητεί κανένας την τιμιότητα και τις καλές προθέσεις των 17 (που κάποιοι από αυτούς είναι και φίλοι μου.) Όμως πρέπει και αυτοί οι ίδιοι να αντιληφθούν τέτοιου είδους θέματα δεν λύνονται με δικαστικές πράξεις. Το αστικό κράτος δουλεύει για τον εαυτό του

      Διαγραφή