.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σε εξέλιξη σχέδιο συμβιβασμού...



Πραγματοποιήθηκε η χτεσινή κλειστή συνάντηση που προκάλεσε ο Δήμος μας, με καλεσμένους όλες τις εκδοχές της πλευράς Μελισσανίδη και το αρμόδιο υπουργείο. Θεωρητικά ήταν μια συνάντηση τεχνικού και διευκρινιστικού χαρακτήρα. Η οποία θα είχε αξία αν προηγουμένως είχε οριοθετηθεί και συμφωνηθεί πολιτικά, το πλαίσιο της. Με λίγα λόγια ο Δήμος λέει το γήπεδο στο οικόπεδο της ΑΕΚ χωρίς κόψιμο κανενός δέντρου κλπ. Ενώ η πλευρά Μελισσανίδη θέλει το Ρυθμιστικό που ορίζει τα αντίθετα.

Η συγκεκριμένη συνάντηση από τη σύνθεση της προκύπτει ότι προετοιμαζόταν καιρό. Δε γίνεται να μαθαίνουμε τελευταία στιγμή ξαφνικά ότι ο δήμος έχει φέρει ξένους συμβούλους για τη συνάντηση. Και η πλευρά Μελισσανίδη απόλυτα προετοιμασμένη, να στέλνει όλο το τεχνικό επιτελείο που έχει σχεδιάσει το γήπεδο (και το Ρυθμιστικό). Ελπίζω οι ξένοι σύμβουλοι του Δήμου, να μη παίξουν το ρόλο που έπαιξε άθελα του ο Χιου Ντάλας. Ο ξένος που ορίστηκε αρχιδιαιτητής για να γίνεται αντικειμενικά ο ορισμός των διαιτητών, και εν αγνοία του επί των ημερών του το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα έγινε πιο στημένο από ποτέ!

Η πλευρά Μελισσανίδη έχοντας πλεονέκτημα στην επικοινωνία, έχει και την πρωτοβουλία στη διαχείριση των εντυπώσεων που κάθε φορά θεωρεί ότι την ευνοούν. Έτσι συνεχίζει τη γνωστή ταχτική του σκωτσέζικου ντουζ, και προσπαθεί να παρουσιάσει θετική χτες τη Δημοτική αρχή στα σχέδια της. Μερικές μέρες πριν έκανε αδικαιολόγητα το ακριβώς αντίθετο. 

Ένα θέμα είναι, πως οι επιλογές της δημοτικής πλειοψηφίας, δεν είναι κι ότι καλύτερο για τις πολιτικές της θέσεις. Δεν είναι δυνατό τη στιγμή που η υπόθεση ακόμη συζητιέται στο ΣτΕ, να καλείς συνάντηση και μάλιστα με μονομερή εκπροσώπηση της πλευράς του επιχειρηματία. Εκτός των άλλων στέλνεις κι ένα σήμα… στους δικαστές. Πιθανά υπάρχουν κι άλλες πιέσεις από το μονίμως ταλαντευόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ασκούνται πιέσεις στη δημοτική πλειοψηφία να υποχωρήσει, και να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που διαφορετικά δε θα έπαιρνε.
Αυτά όμως δεν αλλάζουν την ουσία, ούτε τα αποτελέσματα και τις πάσης φύσης επιπτώσεις, πολιτικές, κοινωνικές κλπ.

Αν μπορεί να βγει ένα συμπέρασμα, είναι πως η χτεσινή συνάντηση εντάσσεται σε ένα σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ, για το κλείσιμο της υπόθεσης σύμφωνα με όσα είχε υποσχεθεί κι ο Αλέξης Τσίπρας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συμβιβασμού, με τρόπο που να μην εκθέτει υπερβολικά οποιαδήποτε υποχώρηση του Δήμου.

Η προεκλογική και μετεκλογική σιωπή του Παναγιώτη Λαφαζάνη για το θέμα, και η στάση του την περίοδο που είχε απασχολήσει για μισό μήνα το ΣΥΡΙΖΑ, όταν χωρίς να παίρνει θέση προσπαθούσε να κουκουλώσει το θέμα, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία.   

Σε όλη αυτή τη διαδικασία όμως, οι πολίτες και το κίνημα τους που ανέδειξε το πρόβλημα, διεκδίκησε και μάτωσε κυριολεκτικά, με επιμέλεια αφήνονται στο περιθώριο. Οι ίδιοι είναι που και στη συνέχεια αν χρειαστεί, ξανά θα ανατρέψουν αποφάσεις που συμφωνήθηκαν ερήμην τους, και στρέφονται σε βάρος τους και σε βάρος της πόλης.

Η δημοτική πλειοψηφία οφείλει να μην υποχωρήσει στις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται και θα ασκηθούν, για να υλοποιηθούν όσα εξυφαίνονται στο παρασκήνιο με τα μεγάλα συμφέροντα. Θα είναι καλό για τους πολίτες, την πολιτική και την ίδια…

Η δημοτική πλειοψηφία γνωρίζει καλά πως οι πολιτικές αφορούν και καθορίζουν τη ζωή των πολιτών. Γνωρίζει πως έχει υποχρέωση να ενεργήσει στο πλαίσιο της εντολής που της έδωσε ο λαός, αναδεικνύοντας την πλειοψηφία. Δεν πρέπει ούτε στιγμή να πιστέψει πως υποχωρώντας σε πιέσεις, μπορεί να πάρει διαφορετικές αποφάσεις σε άγνοια μάλιστα των πολιτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου