.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ: ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αποφασίζει και καταργεί

Στις φυλακές Νιγρίτας ο διευθυντής απαγόρευσε τις άδειες

                                                              Αθήνα 22 Μαρτίου 2015

Εδώ κι έναν χρόνο σε πολλές φυλακές της χώρας τα συμβούλια των φυλακών είτε δεν συνεδριάζουν είτε απορρίπτουν τα αιτήματα για χορήγηση άδειας ακόμα και σε κρατούμενους που προηγουμένως τις έπαιρναν.
 
Σύμφωνα με καταγγελίες των κρατουμένων στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ο διευθυντής των φυλακών ανέβαλλε όλο τον Ιανουάριο τα συμβούλια για χορήγηση αδειών, δηλώνοντας στους κρατούμενους ότι τα αιτήματά τους θα εξεταστούν «μετά τις εκλογές». Μετά τις εκλογές όμως, ο διευθυντής απέρριψε όλες τις αιτούμενες άδειες ακόμα και από ανθρώπους που τις έπαιρναν μέχρι τότε, ακόμα και από ανθρώπους που είχαν δυο μήνες για να αποφυλακιστούν, ενώ   αρνήθηκε να δώσει γραπτώς τις αποφάσεις αυτές στις οποίες σύμφωνα με τον νόμο  πρέπει να υπάρχει αιτιολογία για την απόρριψη του αιτήματος.

Αιτία γι’ αυτήν την πρακτική, όπως λένε οι κρατούμενοι, είναι ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας Σταμπουλής, ο οποίος, αν και υπόδικος για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή σχετικά με την υπόθεση του άγριου μέχρι θανάτου ξυλοδαρμού του κρατούμενου  Ίλι Καρέλι,  επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, στις φυλακές Νιγρίτας, στη θέση του προϊστάμενου  γραμματείας. Ότι   αυτός είναι η αιτία όχι μόνο για τη μη προώθηση των αιτημάτων τους για τις άδειες, αλλά και για τις αναστολές καθώς και για μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές.  Ότι αυτός είναι η αιτία που οι αιτήσεις τους κρατούνται στη γραμματεία πάνω από δυο μήνες με αποτέλεσμα άνθρωποι που δικαιούνταν μεταγωγή, σήμερα, μετά το κόψιμο της άδειάς τους, να μην έχουν  αυτό το δικαίωμα.

Είναι  εξοργιστικό το γεγονός ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας Σερρών Σταμπουλής, υπόδικος για υπόθαλψη εγκληματία, ο οποίος πήρε δυσμενή μετάθεση για τις φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, να επιστρέφει μετά από μερικούς μήνες και πάλι πίσω στις φυλακές Νιγρίτας, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Ίλι Καρέλι.

Απαιτούμε από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει τέλος στην ανομία και την αυθαιρεσία των διοικήσεων των φυλακών, ώστε να σταματήσει η καταστρατήγηση των δικαιώματων των κρατούμενων.
  Περιπτώσεις  όπως αυτή του πρώην διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας και νυν προϊστάμενου γραμματείας Σταμπουλή, αποτελούν πρόκληση και με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
www.tokeli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου