.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Δήλωση του Νίκου Αδαμόπουλου για την ανακοίνωση της "Λαϊκής Συπείρωσης" και ανακοίνωση του συνδυασμού "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ"



Δυστυχώς για την Λαϊκή Συσπείρωση  και την ΔΑΣ Νέας Ιωνίας η μικροκομματική τους τύφλωση και η απομάκρυνσή τους από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δήμο τους οδηγούν σε συκοφαντίες, αθλιότητες και χονδροειδή ψέματα απέναντι στο Σωματείο, σε μένα προσωπικά και τον πολιτικο χώρο που ανήκω.  Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά. 

Τι επιδιώκουν με αυτή την ανακοίνωση  και τι προσπαθούν να δικαιολογήσουν άραγε?

Μήπως ήθελαν να «θυσιάσουν» εργαζόμενους για τις προεκλογικές  σκοπιμότητες της συνδικαλιστικής  τους παράταξης ενόψει των εκλογών του Σωματείου ?
Το ότι δεν τους βγήκε και οι Σχολικοί Φύλακες επιστρέφουν στα σχολεία  με αμετάκλητη πλέον δικαστική απόφαση έπειτα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου και οι 11 εργαζόμενοι Συμβασιούχοι στην καθαριότητα παραμένουν ακόμα στη δουλειά, μάλλον τους χάλασε τα κομματικά τους.

Στην υποκρισία την συκοφαντία και στα ψέματα που καταφεύγουν θα δώσουν  απάντηση οι ίδιοι οιεργαζόμενοι το βράδυ της Τρίτης με τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου μας στον Δήμο.


ΝΙΚΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Προέδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας 




ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Συνάδελφοι με την συμμετοχή μας και την ψήφο μας την Τρίτη  31 Μαρτίου εκλέγουμε τη νέα διοίκηση του σωματείου μας και αυτούς  που θα μας εκπροσωπήσουν στο συνέδριο της ομοσπονδίας.

Επιλέγουμε αγωνιστές για να σταθούν μπροστά απέναντι στα μικρά και μεγάλα μας προβλήματα. 

Ψηφίζουμε συναδέλφους με γνώση και διάθεση, που πάνω από όλα θα  βλέπουν καθαρά το κοινό μας συμφέρον και όχι την «πάρτη» τους, την προσωπική τους ανέλιξη και το βόλεμα.

Πραγματικά ανεξάρτητους και αδέσμευτους από κυβερνητικούς εργοδοτικούς και κομματικούς μηχανισμούς,  κέντρα και παράκεντρα εξουσίας.

Συνάδελφε

Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Ανατροπή το σύνθημα μας και το ψηφοδέλτιο μας. Οι πολλοί μας  εμπιστευτήκατε και μαζί δώσαμε δύσκολες μάχες για όλα όσα μας απασχολούσαν όπως:

Για να λειτουργήσει ο δήμος σαν υπηρεσία και όχι σαν τσιφλίκι καθενός. Για να γίνει νέος οργανισμός και κρίσεις ενάντια στις αυθαιρεσίες. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας ενάντια στις αδικίες και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Για την προάσπιση μιας σειράς εργαζομένων από το καθεστώς του αυταρχισμού, των διώξεων και της αυθαιρεσίας.

Για να έχουμε τα στοιχειώδη που δικαιούμαστε και ακόμη περισσότερα στην ώρα που πρέπει χωρίς καθυστερήσεις.  

Για να συνεχιστούν με επιτυχία οι οικονομικές μας διεκδικήσεις και σε άλλες κατηγορίες για το επίδομα των 176,00 ευρώ, την αποζημίωση των εργαζομένων στην Δ.ΕΠ.Ε.Α. κ.α.

Πάνω από όλα για την παραμονή στη δουλειά των μέχρι και σήμερα συνάδελφων μας συμβασιούχων στον ΟΠΑΝ και στην καθαριότητα καθώς και την επιστροφή των σχολικών φυλάκων.

Άλλοι ήταν κρυμμένοι και απόντες και άλλοι πάλι τράβαγαν τον μοναχικό αντι-ενωτικό, στενό και αδιέξοδο δρόμο τους.

Συνάδελφε

Εμείς, το ψηφοδέλτιο μας η κίνηση Αντίσταση Αλληλεγγύη και Ανατροπή σε καλούμε να μας στηρίξεις για  να συνεχίσουμε μαζί στον ίδιο δρόμο μπροστά ενωτικά και αγωνιστικά. 

Για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν και έκλεψαν, για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.

Έχουμε πολλά και δύσκολα μπροστά μας και πρώτα από όλα για να κλείσει μια για πάντα το καθεστώς της αβεβαιότητας και  ομηρίας.

·         Να ανοίξουν οι προσλήψεις με σταθερή και μόνιμη εργασία για την κάλυψη των κενών και αναγκών σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου και όχι με 5μηνα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και δουλείας.  

·         Να διεκδικηθούν με επιτυχία μέχρι τέλους οι οικονομικές μας δικαστικές εκκρεμότητες για τα 176,00 ευρώ.

·         Να κατακτηθεί η επέκταση του ανθυγιεινού σε ειδικότητες και χώρους (καθαρίστριες, εργατοτεχνίτες στο πράσινο, σε όλους τους οικοδόμους τεχνίτες, εργάτες γενικών καθηκόντων)  που θα έπρεπε να το παίρνουν μαζί με το μειωμένο ωράριο και την επέκταση της άδειας.

·         Να νομιμοποιηθούν κανονικά τα μέσα ατομικής προστασίας, τα ρούχα, οι εξετάσεις και το γάλα σε όλους όσους πραγματικά έχουν ανάγκη με βάση την φύση της δουλειάς τους.

·         Να επανέλθει το 6ωρο στους εργαζομένους παιδαγωγούς στους παιδικούς σταθμούς  και το 7ωρο σε όλους.

·         Να πληρώνεται η υπερωριακή απασχόληση με το πραγματικό ωρομίσθιο προσαυξημένο και όχι λειψά  και καθυστερημένα.

·         Να ανανεωθεί ο στόλος των αυτοκίνητων και μηχανημάτων και να οργανωθεί ένα νέο σύστημα στην διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση στη πηγή από τον δήμο έξω από εργολάβους και ιδιωτικές εταιρείες.

Συνάδελφε προχωράμε μπροστά σταθερά και αταλάντευτα. Οι αγώνες μας συνέβαλαν να μαυριστούν τα κόμματα που έφεραν την αντεργατική καταιγίδα, που μαύρισαν την ζωή μας.

Η κυβέρνηση άλλαξε, οι πληγές μας όμως είναι ανοιχτές και αιμορραγούν ακόμη, το αντιδραστικό μνημονιακό κατεστημένο που επέβαλαν  είναι εδώ και πρέπει να το ανατρέψουμε. 

Το σωματείο μας πρέπει να βρεθεί ξανά μπροστά και στη νέα περίοδο

·         Για να ανακοπεί η αρνητική εξέλιξη των προηγουμένων αντιδραστικών ρυθμίσεων με νέες νομοθετικές παρεμβάσεις.

·         Για το μπλοκάρισμα των εκχωρήσεων ιδιωτικοποιήσεων και του οικονομικού στραγγαλισμού των δήμων. Την οικονομική αιμορραγία και τις διώξεις. 

·         Για την επαναφορά όλων των μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που επλήγησαν από τους μνημονιακούς νόμους της προηγουμένης περιόδου.
·         Για το σταμάτημα της φοροεπιδρομής και ληστείας του εισοδήματος μας.

·         Για ένα δημόσιο και ΟΤΑ στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών. Με ακύρωση όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.

Συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο και σε αυτό δεσμευόμαστε.

Ξέρουμε πως τα εμπόδια είναι τεράστια με την θηλιά του ληστρικού χρέους να μας πνίγει. Τα σύμφωνα της Ε.Ε. που επιβάλει και εκβιάζει,  η ληστεία των τραπεζών  η απληστία του κεφαλαίου οι αντιδραστικοί μηχανισμοί του κράτους και τόσα άλλα.

Εμείς δεν κοιτάμε μόνο γύρω από την μύτη μας και γνωρίζουμε πως χωρίς σύγκρουση και ρήξη είναι δύσκολο να περπατήσουν και οι πιο απλές λύσεις, για αυτό και σε αυτούς τους αγώνες θα είμαστε ξανά μπροστά.

Μας έχουν εκπαιδεύσει ότι η ζωή που ονειρευόμαστε είναι μια χίμαιρα. Ας κάνουμε δυνατά, όλα αυτά που μας πλασάρουν ως αδύνατα.


Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου