.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Κρίσιμης σημασίας θετική απόφαση του Δήμου





Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
http://www.ertopen.com/media/k2/items/cache/a269c9b17f0ce48af45dafd25de7d90c_XL.jpg?t=-62169984000 
Η προηγούμενη Δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος είχε ασκήσει έφεση, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αναφορικά με το αναψυκτήριο «Κένταυρος», που κείται εντός του Άλσους του Δήμου μας. Η εν λόγω έφεση επρόκειτο να συζητηθεί κατά τη δικάσιμο της 01.04.2015, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν θα συμβεί.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος πρόκειται να παραιτηθεί από την εκδίκαση της  εφέσεως αυτής, καθώς οι αναφερόμενοι σε αυτήν νομικοί λόγοι βρίσκουν τη σημερινή δημοτική αρχή απολύτως αντίθετη. Ο Δήμος μας εμμένει και θα εμμένει στην ίδια, ξεκάθαρη άποψη που εξέφρασε και πρόσφατα ενώπιον του ΣτΕ με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής μας κατά της παραχώρησης μέρους του Άλσους και της κατάργησης του δασικού του χαρακτήρα: Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας είναι δασική και αναδασωτέα έκταση, προστατεύεται απολύτως από τις διατάξεις περί δασών, δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων και δεν είναι δυνατόν ούτε να πολεοδομείται, ούτε να μεταβάλλεται η χρήση του και ο προορισμός του, ούτε, πολύ περισσότερο, να καταργείται ή να αναιρείται στην πράξη και με οποιονδήποτε τρόπο ο δασικός του χαρακτήρας.
Ο Δήμος μας, συμμορφούμενος με την απόφαση του Διοικητικού πρωτοδικείου, πρόκειται να προχωρήσει στην κατεδάφιση του «Κενταύρου» και στην απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών εντός του Άλσους με στόχο την πλήρη εναρμόνιση όλων των κτισμάτων εντός του με τη δασική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου