.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

«Ναι» από το ΣτΕ για την «Αγιά Σοφιά»!

Με όλες τις επιφυλάξεις για το τι ακριβώς θα λέει η απόφαση του ΣτΕ, μεταφέρουμε το αποκλειστικό δημοσίευμα από το sdna.gr

 

Γιατί η τυχόν απόρριψη των προσφυγών που αναφέρει το δημοσίευμα, καθόλου δε σημαίνει ότι το ΣτΕ βρήκε συνταγματικό το νόμο. Η απόρριψη μπορεί απλά να είναι για τυπικούς κι όχι ουσιαστικούς λόγους. Ότι δηλαδή δε μπαίνει στη διαδικασία να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου, γιατί δε στρέφονται κατά συγκεκριμένης διοικητικής πράξης που εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου. Αυτό είναι και το πιθανότερο να έχει συμβεί. Το ομόφωνο της απόφασης εξάλλου στο βαθμό που είναι ακριβές, σε κάτι τέτοιο παραπέμπει.

 

Εφόσον είναι έτσι τα πράγματα, ακόμη και στην περίπτωση που ο Δημήτρης Μελισσανίδης καταφέρει να εκδόσει οικοδομική άδεια, θα κατατεθεί νέα προσφυγή από όποιους κι όσους θέλουν και θα επανεισαχθεί στο ΣτΕ για συζήτηση. Σε τέτοια περίπτωση θα κριθεί υποχρεωτικά η συνταγματικότητα του νόμου. 

 

Πέραν τούτων η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για απόσυρση του νόμου, μέχρι σήμερα δεν έχει ανακληθεί. Άρα ακόμη κι αν κρίθηκε συνταγματικός ο νόμος στην πιο σύντομη λήψη απόφασης στην ιστορία του ΣτΕ, καμιά σημασία δεν έχει εφόσον πρόκειται να καταργηθεί.

 

Ακολουθεί το δημοσίευμα: 

 

 

0

 του Μάριου Τριβιζά

Δικαστικός θρίαμβος της ΑΕΚ! Πανηγυρική δικαίωση των θέσεων της για το γήπεδο, καθώς ο νόμος για την κατασκευή του κρίθηκε ως συνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μια καθοριστική και άκρως θετική εξέλιξη έρχεται από το ΣτΕ για την προσπάθεια της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ και μάλιστα σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο της προσπάθειάς που καταβάλει η Ένωση, προκειμένου να περάσει το πρότζεκτ για την «Αγιά Σοφιά» στην φάση της υλοποίησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία σας είχαμε ενημερώσει ότι αναμενόταν από μέρα σε μέρα, πραγματοποιήθηκε και η ετυμηγορία είναι άκρως θετική για την Ένωση. Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι ομόφωνα η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν αποδέχθηκε τις προσφυγές που κατατέθηκαν από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας και 17… πολίτες κατά του γηπέδου της ομάδας.

Με απλά λόγια, ο νόμος που πέρασε από τη Βουλή και στον οποίο στηρίχθηκε η ΑΕΚ για να εκπονήσει το πλάνο για την κατασκευή του νέου της γηπέδου αποδεικνύεται ότι σέβεται το Σύνταγμα, κάτι που αποτελεί πανηγυρική δικαίωση της Ένωσης και των θέσεων της. Η απόφαση θα πρέπει να καθαρογραφεί και να ανακοινωθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε ένα άκρως σημαντικό χρονικό σημείο για την ΑΕΚ, καθώς τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση των ανθρώπων της με τη Δημοτική Αρχή και το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να της… παρουσιαστούν προτάσεις για την κατασκευή του γηπέδου στην έκταση του προηγούμενου. Μόνο που πλέον η Ένωση θα πάει σε αυτή τη συνάντηση, γνωρίζοντας ότι ο νόμος με τον οποίο της παραχωρήθηκαν τα επιπλέον 2,4 στρέμματα είναι Συνταγματικός, με την σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας.


6 σχόλια:

  1. ΕρχομαΣτΕ! Τα λέγαμε αλλά δεν ακούγατε! Φόλα έφαγε ο ΑΒ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αποφαση ειναι οριστική και τελεσίδικη.
    Το ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας , η ολομέλεια έκριναν ομόφωνα οτι το έργο είναι καθόλα νόμιμο και πληρεί όλες τις νόμιμες διαδικασιες για την ανέγερση του.
    Η Δημοκρατια νικησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ψηφίσει ο Καμμενος αλλαγή του νόμου; Χλωμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα το είχαμε πει!Τώρα ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους Νόμους του Κράτους. Περίφραξη, κόψιμο τα δέντρα και εννοείται με ευθύνη της ΑΕΚ, ΑΜΕΣΗ ανάπλαση του παρατημένου άλσους απο τους ανεύθυνους πολιτευτες και δημότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλη μια φορά δικαιώνεται το ΚΚΕ που δεν συμμετείχε σε αυτές τις διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή