.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΚΚΕ – Λαϊκή Συσπείρωση – ΣΟΝΦ



Το τελευταίο διάστημα κάτι έχει αλλάξει. Το κόμμα, η δημοτική του παράταξη, και ο Σύλλογος στο ΔΣ του οποίου βρίσκεται τουλάχιστον ένα κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ, έπαψαν να στέλνουν δελτία τύπου, ανακοινώσεις κλπ στο krisseis.blogspot.gr.

Οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να δημοσιοποιήσω το γεγονός, είναι οι παρακάτω:


  •   Για να ξέρουν όλοι πως δεν είναι επιλογή μου να μη δημοσιεύω τις όποιες ενημερώσεις τους.
  •  Γιατί είναι (σχετικό) δικαίωμα κάθε κόμματος ή παράταξης να μη στέλνει δελτία τύπου κλπ όπου δε θέλει. Δεν είναι όμως δυνατό αυτό να συμβαίνει με συλλόγους όπως ο ΣΟΝΦ, οι οποίοι είναι ανοιχτοί στους πάντες,. Είναι επιεικώς απαράδεκτο οι σύλλογοι να ταυτίζονται με κομματικές επιλογές.
  •  Γιατί δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβεί ή να κυκλοφορήσει… σε βάρος μου.


Όπως είναι γνωστό, στο krisseis.blogspot.gr όχι μόνο δημοσιεύονται όλα όσα στέλνονται, αλλά ορισμένα από εκείνα που αφορούσαν εκδηλώσεις του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΣΟΝΦ τύχαιναν της μέγιστης προβολής. Σε αρκετές περιπτώσεις δέσποζαν στο δεξί τμήμα της αρχικής σελίδας, για να τα βλέπουν όλοι όσοι μπαίνουν στον ιστότοπο. Μάλιστα μια διαφήμιση του ΣΟΝΦ υπήρχε μέχρι πριν μερικές μέρες. Αποφάσισα να την κατεβάσω αφού βεβαιώθηκα πως ο σύλλογος ενσυνείδητα κι όχι από κάποιο λάθος, δε στέλνει πλέον τις ενημερώσεις του.

Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν γιατί κάποιος μου το ζήτησε. Έγιναν γιατί ήταν επιλογή μου. Ούτε φυσικά ζήτησα ποτέ οτιδήποτε… Τίποτε δεν άλλαξε σε αυτά όταν όπως είναι γνωστό, είχα θέσει υποψηφιότητα για τις Περιφερειακές εκλογές με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, που υποστηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και τίποτε επίσης δεν άλλαξε όταν πιο πρόσφατα ήμουν υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο αριστερός πολιτικός προσανατολισμός του krisseis.blogspot.gr είναι εμφανέστατος. Ευνοεί το διάλογο και την κριτική ανάμεσα στα κομμάτια της αριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναδημοσιευτεί κείμενα με ανάλογο περιεχόμενο. Υπήρξαν όμως δυο αναρτήσεις, που φαίνεται πως το τοπικό ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση δεν άντεξαν. Και θεωρώντας εξάρτημα τους και το ΣΟΝΦ τον έσυραν στον… αποκλεισμό ενημέρωσης των αναγνωστών μας!

Σε αυτές υπήρξαν συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια τα οποία είχαν προσωπικό χαρακτήρα καθώς αφορούσαν εμένα. Δεν είχα πρόβλημα να τα δημοσιεύσω και στη συνέχεια απάντησα πολιτικά.
Ένα από αυτά τα σχόλια είχε τα αρχικά NS αλλά και ταυτότητα. Είχε σταλεί από μπλόγκερ που όταν κοίταξα με την ευχέρεια που μου δίνει το πρόγραμμα, ανάφερε ως μπλογκ δύο ομότιτλες δημοτικές παρατάξεις. Μια της πόλης μας, και μια του Καρπενησίου. Το περιεχόμενο του σχολίου έλεγε ανάμεσα σε άλλα, πως σπούδασα στην ασφάλεια. Με «επιχείρημα» ότι επιχείρησα... να φέρω σε αντιπαράθεση το Σπύρο Χαλβατζή, με τον Παπαδόπουλο, τη Γεωργιάδου και τη Γκούμα! Κι αυτό επειδή έγραψα: «Δεν ακούστηκε η θέση του ΚΚΕ που είχε διατυπώσει και στη βουλή ο Σπύρος Χαλβατζής, για κατασκευή του γηπέδου από το κράτος.»

Το μήνυμα αυτό κάποια στιγμή αργότερα αφαιρέθηκε από το συντάκτη του, και ο ίδιος απέκρυψε τα στοιχεία ταυτότητας του. Αυτά δηλαδή που έδειχναν τις ομότιτλες παρατάξεις Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, και Καρπενησίου. Προφανώς δεν είχε αντιληφτεί όταν έγραφε τις συκοφαντίες του, ότι είναι μέσα στο μπλόγκερ. 

Αυτά για μια εκδήλωση την οποία από τοπικά ή μη μέσα, κάλυψα μόνο εγώ. Την παρουσίασα ολόκληρη σε βίντεο. Κι αν δεν υπήρχε η το λιγότερο προκλητική τοποθέτηση του μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ Μάκη Παπαδόπουλου, δε θα είχα κάνει κανένα σχολιασμό για τα υπόλοιπα.

Οποτεδήποτε θελήσουν να ξαναστείλουν τις ενημερώσεις τους, όπως έχω ξαναγράψει σε σχόλιο-απάντηση, θα έχουν πάλι την προβολή που έχουν όλοι. Εάν δε θέλουν κανένα πρόβλημα. Δεν παρακαλάω και δεν πρόκειται ο ιστότοπος να καλοπιάνει ή να αποσιωπά την όποια κριτική γίνεται ειδικά στο ΚΚΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ΠΑΜΕ, ή όποια άλλη εκδοχή τους. Αν δεν αντέχουν παρά μόνο καλά λόγια, ας δημοσιεύουν μόνο όπου δεν τους ασκείται κριτική, γιατί εκεί οι διαχειριστές δε γνωρίζουν τα της αριστεράς και δεν ενδιαφέρονται για αυτήν.

Κατά τα λοιπά θα αναδημοσιεύω αναφέροντας την πηγή, οτιδήποτε νομίζω πως έχει ενδιαφέρον για τους αναγνώστες του ιστότοπου.


Τα δυο θέματα που φαίνεται δεν άντεξαν, ήταν τα παρακάτω: 

 

Είναι τελικά επιλογή των υπέρμαχων του ευρωμονόδρομου που ανοίγει πόρτα για την ιδιωτικοποίηση ή όχι; 

 

Για να δείτε το θέμα πατήστε εδώ

 



Ρεπορτάζ και σχόλια από την για ποικίλους λόγους εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ετεροχρονισμένη εκδήλωση – συζήτηση του ΚΚΕ, της 9-3-15 για το Ρυθμιστικό


Για να δείτε το θέμα πατήστε εδώ






3 σχόλια:

  1. Δεν ψιχαλίζει. Ροχάλες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φταις εσύ. Η φαντασία μου τα φταίει.30 Απριλίου 2015 στις 1:12 μ.μ.

    Α, ρε καψοΕλλάδα! Μια ζωή να υποκλίνεσαι στις χίμαιρες!
    Δεν έπεσε ποτέ το τείχος του Βερολίνου.
    Δεν γκρεμίστηκαν ποτέ αγάλματα.
    Δεν ξεδόντιασαν ποτέ, οι ίδιοι οι πολίτες τον κομμουνισμό.
    Μα να μη μείνει ούτε ένα τόσο δα, διάολε, απ΄ αυτή την ανθρωποκεντρική ιδεολογία, ένα τόσο δα ανάχωμα στον άπληστο καπιταλισμό. Όλα στάχτη!
    Για τους Έλληνες κομμουνιστές δεν υπήρξε ποτέ κάποιος Κορνήλιος Καστοριάδης, να τους προβληματίσουν τα γραπτά του.
    Δεν θεωρήθηκε ποτέ απαραίτητη μια ανάλυση του Εμφυλίου.
    Δεν έπεσε ποτέ μια ρώσικη «πόρτα» στη μούρη των Ελλήνων «συντρόφων».
    Δεν υπήρξε ποτέ μια παραδοχή, εκ του αποτελέσματος ρε αδελφέ, ότι εν τέλει καλύτερα που ήρθαν όπως ήρθαν τα πράγματα και βρεθήκαμε στο σωστό μέρος ανθρωπότητας.
    Για τους «συντρόφους» υπάρχει μόνο μια σχεδόν θρησκευτική προσκόλληση σ΄ ένα δημιούργημα μιας φαντασίας. Πώς το λέει το λαϊκόν άσμα... «Δεν φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει. Που σ΄ έπλασε όπως ήθελε αυτή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εε συ φυλε , που εχεις προβλημα με την φαντασια...... Αληθεια δεν βλεπεις να νεα υπερυψομενα τειχη..... με τους χιλιαδες πνιγμενους που αναζητουν λυμανια παρηγοριας.... Δεν βλεπεις αγαλματα, δοσηλογων, εθνεμπορων, γαλαζοαιματων, τουρκοφωνων αρχιεραιων κ α....Δεν καταλαβες για τις γειτονιες οπως η Ν Φ., που καθε δευτερη οικογενεια σχεδον εχει θηματα απο τους ναζιδες και τους δοσηλογους τους......Δεν καταλαβες ποτε ποιοι δοιανουμενοι μυλησαν για την εργατικη ταξη, την εκμεταλευση και την νεα κοινωνια που θα μπορουσε να οικοδομηση, χωρις αφεντικα,.... Την ομορφια του υπαρκτου καπιταλισμου, μπορει να την απολαμβανης, αν δεν συγκαταλεγεσαι στα 2.000.000 ανεργους , στα 1.000.000 απληρωτους σημερινους εργαζομενους και στους αμετρητους χαμηλωσυνταξιουχους η μησθωτους.... Κατα αλλα ζησε τον ατομικο σου μυθο....///. Αυτα καλε μου φυλε χωρις ναμε οπαδος του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή