.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

O νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι «αριστεριστές»

Το είδαμε στο ygeianet.gr. Πρόκειται για ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας, όπου στο editorial γίνεται λόγος για «αριστεριστές» που βρήκαν πρόσφορο έδαφος ν΄ ασκήσουν ακραία αντιπολίτευση, (αναφέρεται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση αρπάζει τα λεφτά των δήμων και των φορέων του δημοσίου για την πληρωμή του χρέους). Ταυτίζει μάλιστα τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την δεξιά και τον Πατούλη κλπ και σημειώνει χαρακτηριστικά: Κι ενώ στις διαπραγματεύσεις οι δανειστές σφίγγουν διαρκώς το βρόχο στη χώρα …   … ορισμένοι αριστεριστές, οι οποίοι ισχυρίζονται πως νιώθουν δικαιωμένοι απ΄ αυτές τις εξελίξεις, ξεχνώντας πως ο ελληνικός λαός που τους φιλοδώρησε στις πρόσφατες εκλογές με το θριαμβευτικό ποσοστό του 0,65%, στηρίζει με συντριπτικά ποσοστά την κυβέρνηση και τη διαπραγματευτική της τακτική.


Ένας νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός «αριστεράς κοπής», έρχεται να αναλάβει το ξέπλυμα του κυβερνητικού έργου, όποιο κι αν είναι αυτό.

Φαίνεται όμως πως ξεχνούν ορισμένοι ό,τι στο θέμα της δέσμευσης των αποθεματικών των φορέων, η κυβέρνηση έχει για σύμμαχο τους δανειστές και πως οι ίδιοι οι «θεσμοί» διαρρέουν με ικανοποίηση ότι η ΠΝΠ έγινε έπειτα από δική τους απαίτηση. Την ώρα μάλιστα που πυκνώνουν οι αντιδράσεις σωματείων και φορέων του μαζικού κινήματος, ο Δ. Στρατούλης κάνει λόγο για πράξη πατριωτισμού (!) ενώ οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης και Βασίλης Γκιτάκος (από το χώρο των ΟΤΑ) σε σχετική τους δήλωση αναφέρουν: Όσον αφορά όμως την ουσία της, (σσ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου) εμείς δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, αν αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο της μη υποχώρησης απέναντι στις πιέσεις που ασκούνται από τους «δανειστές» και τους λεγόμενους «θεσμούς», όπου με εργαλείο την πιστωτική ασφυξία, προσπαθούν να σύρουν τη χώρα μας σε άνευ όρων υποχωρήσεις και στην υπογραφεί νέου μνημονίου.

πηγή:  pandiera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου