.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ο Κόκκαλης «πριονίζει» τον ΟΠΑΠ του Μελισσανίδη. Μέτωπα με Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Κοπελούζο

Συνέχεια στο ακήρυκτο πόλεμο με Μελισσανίδη-Κοπελούζο και με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ελέγχουν τον ΟΠΑΠ και τον ιντερνετικό «τζόγο» δίνει ο Σωκράτης Κόκκαλης,  επιστρέφοντας δυναμικά στο προσκήνιο με προτάσεις για τη δημιουργία «εθνικής λοταρίας» που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Δημόσιο. Ο πρόεδρος των ομίλων Intracom-Intralot εγείρει εμμέσως θέμα νομιμότητας του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ και προτείνει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την αγορά τυχερών παιχνιδιών και διαδικτυακού στοιχήματος, ώστε να λειτουργήσει με όρους δημοσίου συμφέροντος.

 
Του Χ. ΝΙΑΚΑ

Η παρέμβαση του από το βήμα της ΓΣ της Intralot έγινε με σωστό timing, την ώρα που επίκειται η χορήγηση αδειών για τα VLTs (φρουτάκια) και το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βάλει τάξη  στο άναρχο τοπίο του ιντερνετικού στοιχηματισμού, όπου οργιάζει η φοροδιαφυγή.

Με την πρόταση για «εθνική λοταρία» ο κ. Κόκκαλης προωθεί ουσιαστικά την ιδέα της δημιουργίας δεύτερου «ΟΠΑΠ», υπό κρατικό έλεγχο και με συμμετοχή ιδιωτών.  Σ' αυτό το  επιχειρηματικό σχήμα θα μπορούσε να συμμετάσχει η Intralot, αποκτώντας δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη εργασιών στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Τι κρύβει η επανεμφάνιση του Σωκράτη Κόκκαλη

Προνομιακός χώρος για την Intralot  είναι και το διαδικτυακό στοίχημα, όπου ο όμιλος Κόκκαλη θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του.  Γι αυτό επιδιώκει να θεσπισθούν αυστηροί κανόνες, ώστε να περιορισθεί η δραστηριότητα  ξένων εταιριών που δεν έχουν άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα και να εξοστρακισθούν από την αγορά οι ευκαιριακοί «αεριτζήδες».
Η δημόσια παρέμβαση και οι προτάσεις του Σ. Κόκκαλη δείχνουν ότι ο όμιλος προτίθεται να διεκδικήσει μερίδιο σε όλους τους τομείς της αγοράς  τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού, όπου ο συνολικός ετήσιος τζίρος εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 12 δισ. ευρώ – και θα αυξηθεί περαιτέρω με τα νόμιμα «φρουτάκια».

Ανοίγει λοιπόν μέτωπα  όχι μόνον με Μελισσανίδη- Κοπελούζο  και τους Τσέχους-Ρώσους-Ιταλούς συνεταίρους τους στον ΟΠΑΠ, αλλά και με πολλούς άλλους εγχώριους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν επενδύσει σ' αυτό τον κλάδο, ή φιλοδοξούν να μπουν τώρα.

Στο διαδικτυακό στοίχημα θα κοντραρισθεί με τον όμιλο Μπόμπολα που συμμετέχει στην «Stoixhman” και τον όμιλο Βαρδινογιάννη, ο οποίος κινείται μέσω βρετανικών και μαλτέζικων εταιριών.

Για τα «φρουτάκια» (VLTs) που θα δοθούν από τον ΟΠΑΠ σε τρίτους,  έχει απέναντι του πολλούς αντιπάλους-διεκδικητές. Βρίσκει πάλι μπροστά του:

- Τον όμιλο Βαρδινογιάννη σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Infoquest του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα

- Το γκρουπ Κοπελούζου, που συνεργάζεται με την αυστριακή  Novomatic  και την αγγλική Inspired Gaming

- Τον Δ. Μελισσανίδη σε κοινοπρακτικό σχήμα με Τσέχους και Ρώσους επιχειρηματίες-επενδυτές.

πηγή:  sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου