.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας: Προβολή της ταινίας “Control” στην Αυλή. Κυριακή 31/05, 9μμ

Μουσική 2007 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 121′

Βρετανική ταινία, σκηνοθεσία Άντον Κόρμπιν με τους:
Σαμ Ράιλι, Σαμάνθα Μόρτον, Κρεγκ Πάρκινσον

Η σκοτεινή προσωπικότητα του ιδανικού αυτόχειρα Ian Curtis αναβιώνει στο ασπρόμαυρο κόσμο του Control που ακόμη και αν δεν έχει ως αρχική πρόθεση την ενίσχυση του μύθου του τραγουδιστή των Joy Division, το κατορθώνει πάραυτα και μάλιστα χωρίς αυτό να μας ενοχλεί.

Η ταινία αποδεικνύεται μία συγκροτημένη σπουδή πάνω στον χαρακτήρα του νουάρ αυτού (αντι)ήρωα που στοίχειωσε την μοντέρνα μουσική σκηνή, άφησε ανεξίτηλο χνάρι στην ιστορία αλλά πάνω απ’ όλα λειτούργησε και λειτουργεί ως σύμβολο της σκεπτόμενης, συχνά επαναστατημένης, νεολαίας. Ο Anton Corbijn απέδωσε με σεβασμό την ιστορία της σύντομης ζωής του χωρίς όμως να καταφύγει στην ασφάλεια της ακαδημαϊκής γραφής που χαρακτηρίζει συνήθως τα biopics.
Με την συνδρομή του, σοφά επιλεγμένου, ασπρόμαυρου φιλμ, της υπέροχης φωτογραφίας τουMartin Ruhe και ενός λειτουργικού μοντάζ ο δημιουργός αφηγείται με ένταση, ενίοτε και σκληρότητα, τα δημιουργικά χρόνια του Curtis που ταυτίζονται με την περίοδο της ωρίμανσης του punk αλλά και των ζυμώσεων στην μουσική σκηνή του Manchester.

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου