.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μουσεία και Δημόσια Θεάματα (1960)

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Ο καινοτόμος διευθυντής (1948-1968) του Μουσείου Καλών Τεχνών του Ρίτσμοντ Λέσλι Τσικ. Φωτογραφία: KFFOWLER (Own work) [CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons]
Μαθητής όντας της 7ης Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας πληροφορήθηκα τα ακόλουθα, προελεύσεως UNESCO, από το λαμπρό περιοδικό του Λουκή Ακρίτα «Επιστήμη και Ζωή» (αριθ. φύλλου 39, 26 Φεβρουαρίου-4 Μαρτίου 1960, Σελ. 35):


«Για πρώτη φορά στην ιστορία ένα Μουσείο άρχισε να συναγωνίζεται τα δημόσια θεάματα. Είναι το Μουσείο Καλών Τεχνών του Ρίτσμοντ της Βιργινίας (ΗΠΑ) που θα μένει ανοιχτό πέντε μέρες την εβδομάδα από τις 8 ως τις 10 το βράδυ. Έτσι, οι κάτοικοι του Ρίτσμοντ, ιδίως οι εργαζόμενοι, θα έχουν την δυνατότητα να περάσουν την βραδυά τους στο Μουσείο αντί να πάνε στο θέατρο ή στον κινηματογράφο.

Με την τολμηρή αυτή απόφαση, η διεύθυνση του Μουσείου του Ρίτσμοντ προσπαθεί, για πρώτη φορά στα μουσειακά χρονικά, να προσαρμόσει τις ώρες επισκέψεων με τις ανάγκες των πολιτών που πληρώνουν για την συντήρησή του.

Όλα σχεδόν τα Μουσεία του κόσμου είναι απρόσιτα για τους εργαζόμενους, εφ” όσον παραμένουν ανοιχτά μόνο στις εργάσιμες ώρες».
Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου