.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Κοντονής: «Να γίνει σεβαστή απ’ όλους η απόφαση του ΣτΕ»


Ο Σταύρος Κοντονής είναι γνωστό πως μίλησε για σεβασμό της απόφασης του ΣτΕ,  αφού δημοσιοποιήθηκε η απόρριψη των προσφυγών των 17 πολιτών και του Δήμου. Ο υπουργός και δικηγόρος κ. Κοντονής, τώρα υποκρίνεται πως σε ανύποπτο χρόνο τοποθετήθηκε υπέρ της αποδοχής της απόφασης του ΣτΕ.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν έχει αλλάξει, και η οποία με ψήφους 12 - 9 έχει τοποθετηθεί αρνητικά για το σχέδιο Μελισσανίδη. Αν ο κ. Κοντονής έχει λόγους να υποτάξει πολιτικές επιλογές κι αποφάσεις σε αντίστοιχες δικαστικές, ίσως πρέπει να εισηγηθεί και στο κόμμα του οι πολιτικές τους διαφορές, να λύνονται στα αστικά δικαστήρια.



Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sport-fm.gr



Ξεκάθαρος, ως προς την στάση που είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν όλοι οι φορείς, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με γήπεδο της ΑΕΚ ήταν ο Σταύρος Κοντονής.  

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με δηλώσεις που έκανε στο Κρήτη ΤV, υπογράμμισε πως θα πρέπει οι πάντες να κάνουν σεβαστή την απόφαση του ΣτΕ και πως ό,τι διαλαμβάνεται στην απόφαση αυτή θα πρέπει να υλοποιηθεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κοντονής στις δηλώσεις του σχετικά με το γήπεδο: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ, και εγώ, σε ανύποπτο χρόνο και η δημοτική αρχή, προς τιμήν της... Καταρχήν η δημοτική αρχή κινήθηκε προς την κατεύθυνση της δικαστικής επίλυσης της διαφοράς και αυτό την τιμά.

Διότι δεν λειτούργησε με έναν τρόπο αυταρχικό, αλλά είπε το συγκεκριμένο ζήτημα να λυθεί με έναν τρόπο αυθεντικό, από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας όσον αφορά τα διοικητικά ζητήματα. Προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας, πληροφορούμε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας είναι αρνητική ως προς την προσφυγή του Δήμου.

Εγώ πριν εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας είχα πει το εξής: ότι όταν εκδοθεί η απόφαση, θα πρέπει αυτή η απόφαση να γίνει σεβαστή από όλους. Επομένως η κυβέρνηση έχει εκφραστεί σε ανύποπτο χρόνο ότι η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας πρέπει να γίνει σεβαστή, ότι διαλαμβάνεται σε αυτή την απόφαση θα πρέπει να υλοποιηθεί και από εδώ και πέρα, με βάση την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου θα πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Είναι σαφής τοποθέτηση και δεν νομίζω ότι αφήνει κανένα περιθώριο ούτε παρερμηνείας, ούτε άλλης λύσης»
.

1 σχόλιο:

  1. Τωρα δεν μιλαμε για το ΚΟΜΜΑ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα για τη ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εχει μεγαλη διαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή