.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

H πρώτη αντίδραση του πληρεξούσιου δικηγόρου των 17 Νικόλαου Τσερπάνη στην αρ. 2153/15 απόφαση του ΣτΕ



ΠΩΣ  ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΩΣ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η  ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,
 ΚΑΙ  Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Με την απόφαση ΣτΕ (Ολ.) 3976/2009 [Ατομική ρύθμιση με νόμο], αποφασίστηκε, (σκέψη 6η) ότι ο αποκλεισμός του ακυρωτικού ελέγχου  των πράξεων της νομοθετικής  λειτουργίας ισχύει ακόμα και στην περίπτωση του τυπικού απλώς νόμου, δηλαδή στην περίπτωση κατά την οποία ο νόμος δεν θεσπίζει  γενικούς κανόνες δικαίου, αλλά εισάγει ατομικές ρυθμίσεις, μη κωλυόμενος σε τούτο από το Σύνταγμα (ΣτΕ 4362/1997 Ολ). Ακόμα δε και όταν η εκ του νόμου ατομική ρύθμιση σχέσεως ή καταστάσεως είναι εξαντλητική και δεν καταλείπεται στην εκτελεστή λειτουργία αρμοδιότητα για την έκδοση ατομικών διοικητικών πράξεων, ο ακυρωτικός δικαστής τηρώντας τον κανόνα του άρθρου 95  παρ. 1, στ. α΄ του Συντ., αδυνατεί να ελέγξει  ευθέως την υπό μορφή τυπικού νόμου ατομική ρύθμιση.
Με την πρόσφατη απόφαση 2153/2015 της Ολ.ΣτΕ, γίνεται περίτρανα δεκτό ότι το άρθρο 42 του νόμου 4277/2014, περιέχει ατομικές εκτελεστές διοικητικές πράξεις –ατομικές ρυθμίσεις.
Αλλά επειδή όμως ο τυπικός απλώς αυτός νόμος (άρ.42, ν. 4277/2014, δεν προβαίνει (περιέχων ατομικές ρυθμίσεις) σε εξαντλητική ρύθμιση της έννομης σχέσης ή κατάστασης για την οποία πρόκειται, αλλά καταλείπει πεδίο εκδόσεως ατομικών διοικητικών πράξεων, τις οποίες μπορεί παραδεκτώς να προσβάλλει οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, και με τον τρόπο αυτόν να ελεγχθεί από το Δικαστήριο (ΣτΕ) το κύρος των ατομικών ρυθμίσεων που περιέχει ο τυπικός νόμος, εννοεί το εξ ανάγκης συνταγματικό δικαστήριο ότι και στη μία και στην άλλη περίπτωση, εάν κατά τύχη ή άλλως πως εκδοθεί στο μέλλον ατομική ρύθμιση, ΕΛΑΤΕ ΑΥΡΙΟ.
ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΛΥΝΕΙ Ο ΤΥΠΙΚΟΣ ΑΠΛΩΣ ΝΟΜΟΣ.
Κατά τις ανωτέρω παραδοχές του Στ.Ε, αυτό ως δικαστήριο αυτοκαταργείται, διότι δεν θα εκδίδει στο μέλλον η διοίκηση, αυτοκαταργούμενη και αυτή, ατομικές ρυθμίσεις, όλα θα τα κάνει ο τυπικός απλώς νόμος της νομοθετικής λειτουργίας του κράτους, οι πολίτες δεν θα προσφεύγουν στην ακυρωτική διαδικασία, γιατί ο τυπικός απλώς νόμος δεν προσβάλλεται με ακύρωση.
Πιθανόν έτσι να απαλλαγούμε και από την εκτελεστική διοίκηση και θα καταργηθεί το μισητό κράτος, θα καταργηθούν τα άρθρα 26 και 1 του Συντάγματος (διάκριση των εξουσιών – Πολίτευμα της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας,) θα αποκτήσουμε το σύστημα της κυβερνώσας βουλής, το σύνταγμα θα έχει ολιγότερα άρθρα και γενικά θα έχουμε λιγότερα έξοδα και δεν θα πτωχεύσει το κράτος.
                                                                                                                                                                          
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Θ. ΤΣΕΡΠΑΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

8 σχόλια:

  1. Ρε Καμπούρη έχεις καμιά πληροφορία γιατί τους κοπήκαν τα χαμόγελα;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΡΠΑΝΗΣ12 Ιουνίου 2015 στις 12:47 μ.μ.

    Έχουμε όσες πληροφορίες θέλεις.........ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ με την καρδιά και την ψυχή μας..........Κερδίσαμε μια μεγάλη πρώτη ΝΟΜΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ νίκη...............Αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμη,περίμενε ,μην βιάζεσαι και θα το καταλάβεις.............Σου θυμίζω επιπλέον,ότι γελάει καλύτερα,αυτός που γελάει πάντα τελευταίος...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν και τις "νομικές" πληροφορίες που είχατε και γίνατε ρόμπα στο ΣτΕ; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Ούτε τα μικρά παιδάκια δεν σας πιστεύουν, τι να πουν δηλαδή με έναν Νόμο Συνταγματικό και την ΑΕΚάρα καβάλα στο άλογο; Ξεκινήστε τα αντικαταθλιπτικά θα είναι βουβός ο πόνος και μπορεί να σας αφήσει κανένα κουσούρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΡΠΑΝΗΣ14 Ιουνίου 2015 στις 6:44 μ.μ.

    @Ανώνυμος13 Ιουνίου 2015 - 11:55 π.μ.
    Ποιός έγινε ρόμπα.....το γνωρίζει όλος ο νομικός και πολιτικός κόσμος πιά.....Το "ρουσφέτι" στην κυβερνώσα Βουλή ,με ευθύνη του Προέδρου και της Ολομέλειας του Σ.Τ.Ε....δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει πολιτικά και νομικά απαρατήρητο......Αν επιχειρείται η ανατροπή άρθρων του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ μέσω των ίδιων δικαστικών-πολιτικών κέντρων,λόγω πολιτικής επιλογής εγκαθίδρυσης Κυβερνώσας Βουλής,αυτό αποτελεί σαφέστατη ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Πολιτεύματος της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας........Άρα,κατά συνέπεια καταλαβαίνουμε απο ποιά ιδεολογική,πολιτική σκοπιά προέρχονται τα σχόλιά σας.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΡΠΑΝΗΣ
    Ναι Τσερπάνη ετοιμάζεται πραξικόπημα με όχημα το άλσος της ΝΦ. Που θα φτάσει η διαστροφή σας ρε φίλε; Δεν καταπίνεται με τίποτα η ρομπατσίνα του δικαστηρίου ε; Καλό θα είναι βέβαια οι δικαστές του ΣτΕ να λάβουν υπόψη τους τη γνώμη σου για αυτούς. Ρουσφετολόγοι δηλαδή οι δικαστές επειδή δε σου κάνανε το χατίρι. Σαν τα παιδάκια που τους παίρνουν το παιχνιδάκι απο τα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και τι θα κανετε κε Τσερπανη πραξικοπημα η επανασταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΡΠΑΝΗΣ15 Ιουνίου 2015 στις 4:11 μ.μ.

    @Ανώνυμος14 Ιουνίου 2015 - 9:21 μ.μ.-@Ανώνυμος15 Ιουνίου 2015 - 1:25 π.μ.
    Διαβάστε πρώτα την απόφαση του Σ.Τ.Ε. και την πρώτη πιο πάνω κριτική-απάντησή μας σ'αυτήν,που αφορά την προσφυγή των 17 πολιτών....και όλα γίνονται κατανοητά.....τώρα όσα αφορά τα σχόλιά σας..τι να σας απαντήσει κανείς........ τόσα ξέρετε ,τόσα λέτε.......δικαίωμά σας,και δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε για τα δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματά μας και υποχρεώσεις.........και δεν θα σας ρωτήσουμε,για να πάρουμε την έγκρισή σας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τσερπάνη χαιρετίσματα ρε. Διάβασε και ξεστρεαβώσου.

    http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/24136.%CE%93%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%A3%CF%84%CE%95

    ΑπάντησηΔιαγραφή