.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

«Μένουμε Ευρώπη!» Διήμερο αφιέρωμα στο MEGA (Βίντεο)

Γράφει ο aristerix

 
dendiasΑυστηρή προειδοποίηση προς …τον Εγκέλαδο έστειλε το χθεσινό αυθόρμητο, ακαθοδήγητο και χωρίς κόμματα –όπως διαβάζουμε- συλλαλητήριο. Δε θα δεχτούμε απόσχιση τεκτονικών πλακών που θα μας αποσπάσουν από την ευρωπαϊκή ήπειρο. Το μήνυμα βέβαια ήταν: Ευρώ πάση θυσία. Μόνο που άλλοι τύπωναν τα πλακάτ και άλλοι καλούνται να κάνουν τη θυσία. Δύσκολα αποκρύπτεται το γεγονός ότι η συγκέντρωση πίεζε υπέρ των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, υπέρ των απολύσεων και κατά των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο twitter κάνουν θραύση οι φωτοσοπιές των συνθημάτων της διαδήλωσης. Το γελοίο, και τραγικό ταυτόχρονα, είναι, ότι συχνά δεν ξεχωρίζεις τη μαϊμού από το γνήσιο. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα ορίτζιναλ ξεπερνάνε σε φαντασία τα πλαστά. Όπως για παράδειγμα η υπεύθυνη δήλωση που παραθέτουμε –μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

euro-dilwsimenoume-evropi-1
CH2X1bdXAAAobHhΦωτοσοπιές στις φωτογραφίες και σκηνοθετικά τρικ επιστρατεύτηκαν φυσικά και για να αυξήσουν το πλήθος των λίγων χιλιάδων ευρωδιαδηλωτών.

Στην συγκέντρωση που καλούσαν, εκτός από εργοδοτικά σωματεία, πασίγνωστοι πολιτευτές από ΝΔ, Ποτάμι κλπ, όλα ήταν τόσο αυθόρμητα που τα πλακάτ ήταν όλα ομοιόμορφα, με ίδια γραμματοσειρά, λογότυπους και lay out. Πολλά από τα συνθήματα, έδιναν την εντύπωση πως μιλάει απευθείας το ΔΝΤ και οι τοκογλύφοι – δανειστές. «ΝΑΙ στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας», «Ναι στις προτάσεις Γιουνκέρ». ‘’Εξωστρέφεια’’ βέβαια δήλωνε και η διατύπωση πολλών συνθημάτων στα αγγλικά.
twitter
fortsakis-menoume-evropiΑυτός που έχει δηλώσει «Όποιος δεν έχει να πληρώσει, να πουλήσει το σπίτι του», φιγουράρει στα πλάνα της συγκέντρωσης. Μαζί με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μια σειρά επίλεκτων πολιτευτών: Κ. Μητσοτάκης, Άδ. Γεωργιάδης, Β. Κικίλιας, Γ. Βρούτσης, Θ. Φορτσάκης, Ν. Δένδιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κ. Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Σπύρος Λυκούδης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Θ. Σκυλακάκης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Γ. Μανιάτης και Θ. Χειμωνάς. Σε ορισμένους από αυτούς διακρίνεται η συνοδεία από άτομα με ακουστικά στο αυτί.

Τα κανάλια ανέδειξαν τη ‘’μεγάλη συγκέντρωση’’, αυτά τα ίδια που στις 12 Φλεβάρη του 2012 με τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, μιλούσαν για ελάχιστη μειοψηφία. Με αγαλλίαση περιγράφουν τις σκηνές όπου στίφη εξουσιαστών ‘καταλύουν τη δημοκρατία’ κραυγάζοντας ‘’ευρωπαϊκά’’ συνθήματα στα άδυτα του περιστύλιου της Βουλής.

georgiadis-menoume-evropiΔείτε στα δύο βίντεο που παραθέτουμε στη συνέχεια, πώς παρουσίασε το MEGA τη συγκέντρωση στο δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης 18/6 και Παρασκευής 19/6/2015.
Την Πέμπτη μιλούσαν για τις ιαχές του κόσμου στον ‘’προαύλειο χώρο’’ της Βουλής (αντί του ορθού προαύλιο της Βουλής ή αύλειος χώρος της Βουλής), την Παρασκευή τουλάχιστον το διόρθωσαν.

menoume-evropi-2

Η Τρέμη στην αρχή, Online με το ακουστικό της, και ο Πρετεντέρης στη συνέχεια, εκμυστηρεύονται μεταξύ τους πόσο μεγάλη είναι η συγκέντρωση. «Τεράστια συγκέντρωση. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει», λέει με θράσος ο Πρετεντέρης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως «μια πολύ ωραία εικόνα» τους διαδηλωτές στο περιστύλιο της Βουλής!

menoume-evropiΣτη συνέχεια συμπυκνώνει επιγραμματικά τη γραμμή: «Μου κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχουν συνθήματα, δεν υπάρχουν κομματικές σημαίες, δεν υπάρχουν εμβλήματα, μόνο η σημαία η ελληνική και η σημαία η ευρωπαϊκή και μια ειρηνική, πώς να το πω, απρόσμενα μεγάλη συγκέντρωση»

«Και το σύνθημα είναι: Ελλάδα – Ευρώπη», συμπληρώνει η Τρέμη.

«Μένουμε Ευρώπη», συνεχίζει ο Πρετεντέρης. «Ειλικρινά είναι από τις ωραιότερες σκηνές που μπορώ να δω τους τελευταίους μήνες που σε κάνει να αισθάνεσαι, να ξανααποκτάς αισιοδοξία, γιατί όλα τα άλλα που περιγράφουμε δεν είναι και πολύ αισιόδοξα».

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται σαφώς για συγκέντρωση κατσαρόλας, δεν πρέπει να μας διαφύγει ότι στη συγκέντρωση αυτή, των λίγων έστω χιλιάδων, δεν συμμετείχαν μόνο τα Λουϊ Βουιτόν και οι «Μένουμε Εκάλη». Όπως επίσης, το γεγονός ότι το αντίστοιχο φιλοκυβερνητικό συλλαλητήριο ‘στήριξης’ του 47έλιδου και της νέας επαίσχυντης συμφωνίας που επίκειται, υπολείπεται σε συμμετοχή, αναδεικνύει τις ευθύνες των ευρω-ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ που καλλιέργησαν τα τελευταία χρόνια την ανάθεση, τις εκλογικές αυταπάτες, τις αυταπάτες για λύση εντός ευρώ και της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, για ‘έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας’.  Άλλωστε, πολλά από τα συνθήματα των ομοιόμορφων πλακάτ, είναι παρμένα ακριβώς από το 47σέλιδο.

JoDi-menoume-evropi
Jo Di Graphics

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, Πέμπτη 18/6/2015:

 
.

.

πηγή: pandiera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου