.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ: ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη ΝΙΚΗ! ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια στις 22/7/2015

Την Τετάρτη 22 Ιούλη 2015 ψηφίζεται ο δεύτερος κύκλος των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου, με τις συνέπειες του πρώτου κύκλου, που ψηφίστηκαν στις 15 Ιούλη ήδη να τις βιώνουν οι εργαζόμενοι, με τις αυξήσεις στις τιμές χιλιάδων προϊόντων και ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τις μειώσεις στις συντάξεις όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν αποχωρήσει από 1/1/2015 ή όσων εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης από 30/6/2015 και μετά, με μεγαλύτερες επιπτώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους!

Με τις προβλεπόμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠΔ), που πρόκειται να ψηφιστούν και στο όνομα της επίσπευσης των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης, εμπεριέχονται διατάξεις, μεταξύ άλλων, για την αναγκαστική εκτέλεση που φαλκιδεύουν τα δικαιώματα των οφειλετών των τραπεζών, ιδίως σε ζητήματα  πλειστηριασμών ακινήτων, ενισχύουν δε τα προνόμια των τραπεζών και περιορίζουν τα εν γένει δικαιώματα των εργαζομένων, των ασφαλιστικών οργανισμών, υπέρ των προνομίων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία που θα αναλάβει όλη αυτή τη διαδικασία θα είναι η nomoura, αυτή δηλ. που εκτέλεσε τους πλειστηριασμούς στην Ισπανία, όπου με τη συνδρομή της αστυνομίας έσπαγε τις πόρτες και «πέταγε» κυριολεκτικά τους ιδιοκτήτες τους στο δρόμο.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις για το τραπεζικό σύστημα, ουσιαστικά κινούνται στον πλήρη έλεγχο των τραπεζών από τους δανειστές, στην αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων σε όφελός τους και στη χρησιμοποίηση των τραπεζών γενικά στην υπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και όχι για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Το γεγονός ότι απ’ αυτό το νσχ την τελευταία στιγμή, λόγω μεγάλων αντιδράσεων, δεν συμπεριελήφθησαν οι διατάξεις για τη φορολογία των αγροτών και την περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, οι οποίες θα ψηφιστούν την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου, δεν αλλάζουν καθόλου το χαρακτήρα των βάρβαρων αντιλαϊκών και αντεργατικών ρυθμίσεών του.

Αποτελεί δε προσβολή προς το ελληνικό κοινοβούλιο και τους βουλευτές του, αλλά και σε κάθε έννοια συνταγματικής και κοινοβουλευτικής τάξης, να κατατίθεται το νσχ, που μαζί με την αιτιολογική του έκθεση και τις άλλες συνοδευτικές του εκθέσεις, να ξεπερνά τις 830 σελ. και να πρέπει αυτό να ψηφιστεί με διαδικασία fast truck, μέσα σε δύο μέρες, όταν ακόμη και ένα ευχάριστο μυθιστόρημα θα ήταν δύσκολο να διαβαστεί σε τόσο σύντομο χρόνο.

Αυτοί που σήμερα επικαλούνται το εξαιρετικά επείγον της διαδικασίας, αλλά και αυτοί που το δικαιολογούν, να μην υποκρίνονται όταν κάποιοι άλλοι σήμερα, όπως ο κ.Μ. Χρυσοχοΐδης χθες, ομολογήσουν αύριο ότι ψήφιζαν χωρίς να γνωρίζουν τις επιπτώσεις τους για τον λαό και τον τόπο.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, χωρίς κανέναν δισταγμό, να βγει στους δρόμους και να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια και τις διαμαρτυρίες που οργανώνονται σ’ όλη τη χώρα για να μην περάσουν τα μέτρα, αλλά και αν περάσουν σήμερα να μην νομιμοποιηθούν στη συνείδησή τους και να τα ακυρώσουν στην πράξη.

Οι εργαζόμενοι που αγωνίστηκαν πέντε χρόνια για την απαλλαγή από τα μνημόνια και τις εξοντωτικές τους πολιτικές, δεν δέχονται νέα πιο βάρβαρα μέτρα και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική ΝΙΚΗ, η οποία θα έρθει και θα είναι και «ντάλα μεσημέρι»!

Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 21-07-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου