.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Γήπεδο Μελισσανίδη: πληρώνουν οι οπαδοί με τα διαρκείας για να είναι μέτοχοι - Που πάνε τα λεφτά και οι μετοχές;;;;

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ: ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
(ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ; ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ)

Η «ενιαία Α.Ε.Κ.» από την στιγμή της επανόδου Μελισσανίδη (με όποιον ρόλο επιλέξει τελικά η Ε.Ε.Α. αυτός να έχει) καλύπτεται από ένα κατά τη γνώμη μας αδικαιολόγητο πέπλο μυστικοπάθειας, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σ’ επιλεκτικές και στοχευμένες διαρροές αντί της κανονικής ενημέρωσης. Ένα από τα θέματα που μας έκαναν ν’ αναρωτιόμαστε είναι πόσα χρήματα μαζεύτηκαν για το γήπεδο όπως επίσης και από πού προέρχονται τα χρήματα της «Ε.Φ.ΑΕΚ» με τα οποία η τελευταία κατέστη μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Γράφαμε πως θα έπρεπε η «ενιαία Α.Ε.Κ.» να βγεί και να δώσει τις αναγκαίες διευκρινήσεις για να μην υπάρχουν «σκιές». Το γεγονός ότι δεν το έκανε έδωσε τροφή σε κάθε είδους υποθέσεις κοινή βάση των οποίων ήταν τα «συγκοινωνούντα δοχεία» (άλλωστε για την «ενιαία Α.Ε.Κ.» μιλάμε).

Όπως γίνεται πάντα η εξήγηση μπορεί ν’ αργήσει λίγο, αλλά πάντα βγαίνει στο φώς. Μπορεί να δοθεί με φαινομενικά άσχετο τρόπο από μια απλή παρατήρηση σ’ ένα κομμάτι χαρτί όπως ο τίτλος μετοχών μιας Α.Ε. Προτού διαβάσετε το κείμενο που ακολουθεί πρέπει να θυμάστε πως το «παρατηρητήριο» στέκεται κριτικά απέναντι στην σημερινή κατάσταση και δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό να «χειροκροτήσει» τα θετικά που έχουν συμβεί (μόνο όμως σε Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.). Πιστεύουμε στις σωστές και καθαρές εξηγήσεις και λύσεις τις οποίες υπαινίσσεται η παροιμία: «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Γνωρίζουμε ότι όσοι πάνε στο Ο.Α.Κ.Α. για να αγοράσουν διαρκείας μπορούν να παραλάβουν τα σώματα των μετοχών της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Υπενθυμίζουμε ότι απ’ όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα ποσοστό από την πώληση των διαρκείας των περιόδων 2013-2014 & 2014-2015 όπως επίσης και όσα λεφτά συγκεντρώθηκαν στην Α.Μ.Κ. έγιναν μετοχές της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Συνεπώς θα πρέπει τώρα που δίνονται οι μετοχές για τα 2.802.190 που αποτελούν το Μετοχικό Κεφάλαιο της «Δικέφαλος» όλα αυτά τα λεφτά ν’ αντιστοιχούν στα χρήματα των διαρκείας συν την Α.Μ.Κ.

Υπάρχουν όμως δύο προβλήματα σχετικά με τον παραπάνω συλλογισμό:
  • Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε το ποσό που μαζεύτηκε τις δυο χρονιές από τα διαρκείας και την Α.Μ.Κ.
  • Το δεύτερο είναι ότι τα 2.802.190 μας φαίνονται λίγα, ειδικά όταν γνωρίζουμε πως το 1 εκ. είναι το ιδρυτικό (αρχικό) Μετοχικό Κεφάλαιο.
Συνεπώς η λύση στο πρόβλημα μπορούσε να προέλθει έμμεσα και με τρόπο που δεν τον υποψιάζονταν πολλοί. 

Από το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών προκύπτει πως σε μερικές περιπτώσεις οι μετοχές για τις οποίες λαμβάνουν τίτλους οι μέτοχοι της «Δικέφαλος» δεν αντιστοιχούν στο σύνολο των χρημάτων που θεωρούσαν ότι αυτοί είχαν δώσει για το γήπεδο. Φαίνεται ότι σχεδόν όλα τα χρήματα που δόθηκαν πέρισυ με την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας δεν πήγαν στο Μ.Κ. της εταιρείας, αλλά κατέληξαν στην «Ε.Φ.ΑΕΚ» (ως δωρεά) με τα οποία η τελευταία έγινε μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Συνεπώς απ’ ότι φαίνεται στο Μ.Κ. της «Δικέφαλος» έχουν μπεί τα λεφτά των εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2013-2014 καθώς και όσα συγκεντρώθηκαν στην Α.Μ.Κ. Τώρα πόσα είναι τα λεφτά των διαρκείας και πόσα της Α.Μ.Κ. αυτό μόνο η «ενιαία Α.Ε.Κ.» μπορεί ασφαλώς να το πεί. 

Οι «δωρητές» από την πλευρά τους δεν απέκτησαν εξαιτίας της δωρεάς την ιδιότητα του μέλους της Ε.Φ.ΑΕΚ, η οποία απ’ όσο γνωρίζουμε έχει ακόμα μόνο τα 25 ιδρυτικά της μέλη, και για τον λόγο αυτόν δεν μπορούν να της ασκήσουν κανενός είδους έλεγχο.       

Όλα τα παραπάνω βασίζονται σε δεδομένα που προκύπτουν από το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και δεδομένης της μη άμεσης πρόσβασης σε δεδομένα από τις πηγές ενδέχεται να μην είναι απολύτως ακριβή (αν και κατά την γνώμη μας φαίνεται να είναι όντως έτσι). Επίσης επιβεβαιώνονται και από όσα γράφει ένας αδερφός μας (βλέπε εδώ) αλλά και τη συνέχεια τους (βλέπε εδώ). Απ'  ότι φαίνεται κάποιοι αλλιώς τα είχαν σκεφτεί αρχικά και άλλαξαν γνώμη στην πορεία. Περιμένουμε μ’ ενδιαφέρον τυχόν απάντηση και ενημέρωση σχετικά με το θέμα από την «ενιαία Α.Ε.Κ.» την οποία και θα δημοσιεύσουμε, ενώ σε περίπτωση που η εξήγηση είναι διαφορετική της δικής μας δεν έχουμε πρόβλημα να προβούμε σε διόρθωση ή/και ανάκληση. Εν αναμονή της επίσημης απάντησης…

Υ.Γ.1. Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν αλλά τώρα αποκτά νέο νόημα. Τότε είχαμε γράψει ότι το καλύτερο ρεπορτάζ το κάνουν οι μη επαγγελματίες (στους οποίους συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς). Μέσα σε λίγες μέρες ο αδερφός μας κατάφερε όχι μόνο να βρει την άκρη και να λύσει (κάποιες από) τις απορίες του, αλλά και να μας ενημερώσει κιόλας.

Υ.Γ.2. Το καλύτερο του ρεπορτάζ ήταν η απάντηση ότι όσα γράφονταν σχετικά με την διάθεση του 80% της αξίας των διαρκείας για το γήπεδο ήταν «αποκυήματα της φαντασίας των αθλητικών site». Τυπικά έχουν δίκιο εφ' όσον δεν υπήρξε ποτέ επίσημη σχετική ανακοίνωση (γιατί scripta manen). Κρίμα και εμείς που νομίζαμε ότι ο Κ.Α.Τ. (ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε.) είχαν έγκυρες (από μέσα) πληροφορίες... 
 
Υ.Γ.3. Αδερφέ δεν χρειάζεται να ψάχνεις τα χαρτιά σου. Υπάρχουν εκατοντάδες «αποδείξεις». Ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι η κρυψοίνια αλλά και το γεργονός ότι κάποιοι άλλαξαν γνώμη στην πορεία. Στο κάτω-κάτω όλα τα λεφτά κατέληξαν στο ίδιο ταμείο (αν και από διαφορετικό δρόμο και εξυπηρετώντας διαφορετικές σκοπιμότητες).

20 Ιούλη 2015
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου