.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στον Κένταυρο ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που μένουν στο Πεδίο του Άρεως (φωτογραφίες)

Το κάλεσμα του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου Κένταυρος για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που μένουν στο Πεδίο του Άρεως γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και αγκαλιάστηκε από κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας και των γύρω περιοχών. Από τις 7μμ το απόγευμα της Δευτέρας, κόσμος άρχισε να καταφθάνει στον Κένταυρο και να αφήνει τρόφιμα, ρουχισμό, παιχνίδια και φάρμακα. Μέχρι και αργά το βράδυ η ροή του κόσμου δεν είχε σταματήσει. Παράλληλα στον χώρο λειτουργούσε αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο όπου τα έσοδα του θα πάνε για να αγοραστούν παιδικές κρέμες για εγκαύματα/συγκάματα.


Αυτές τις ημέρες, πάνω από πεντακόσια άτομα, κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία, χρειάζονται την αλληλλεγγύη μας, απέναντι στην μεταχείριση που τους επιφυλάσσουν οι πολιτικές του Ελληνικού Κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του στρατιωτικοποιημένου οργανισμού της FRONTEX που έχει αναλάβει την εποπτεία της «φύλαξης» των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.

Σας ευχαριστούμε όλους όσους περάσατε χτες από τον Κένταυρο γιατί δείξατε και δείξαμε όλοι μας πως τόσο η προσφυγική πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας όσο και οι γύρω περιοχές γνωρίζουν καλά από προσφυγιά και αλληλεγγύη.

Σύντροφοι/σες από το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος


Ακολουθούν φωτογραφίες


prosfyges1 prosfyges2 prosfyges3 prosfyges4 prosfyges5 prosfyges6 prosfyges7 prosfyges8

prosfyges9 prosfyges10

prosfyges11 prosfyges12 prosfyges13 prosfyges14 prosfyges15 

πηγή: kentauros.espivblogs.net

1 σχόλιο:

  1. Πολλά μπράβο για τη κίνηση!
    Συγχαρητήρια στα παιδιά του Κενταύρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή