.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Διαλύεται και ο μύθος του «αριστερού» Δημάρχου…

Επειδή με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση για την Αγιά Σοφιά, άρχισαν πάλι να λένε και να γράφουν διάφορα, σήμερα θα σας πω μια ιστορία – είδηση αποκαλυπτική και διδακτική. Τις προηγούμενες μέρες εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της διαδημοτικής επιχείρησης της Κεντρικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) με ψήφους 6 – 1 η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η σύμβαση, με δύο θυγατρικές του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΗΛΕΚΤΩΡ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις) που επικράτησαν στο σχετικό διαγωνισμό, υπογράφηκε την Τετάρτη και είναι ύψους 50 εκατ. ευρώ. για όσους δεν το ξέρουν η ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι συμφερόντων Μπόμπολα και θα βάλει 17 από τα 50 εκατομμύρια Ευρώ για να εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο συλλογής και κομποστοποίησης σκουπιδιών που θα έχει εγγυημένες ποσότητες από τους κοντινούς ή πιο μακρινούς δήμους.

Περνάμε τώρα στα πολύ ωραία: Το έργο υποστήριξε με θέρμη ο εκλεγμένος με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Κοζάνης κος Λευτέρης Ιωαννίδης, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, ο κος Σταθάκης, ήταν θερμός υποστηρικτής της συμφωνίας, που για την ιστορία πάει κόντρα στον σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εθνική διαχείριση των σκουπιδιών.


Για να μην λέμε πολλά λόγια, θέλω να επαναλάβω κάτι που έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές από αυτό εδώ το σάιτ και έχει να κάνει με την άποψη που θέλει να παρουσιάζει τον οποιοδήποτε Δήμαρχο αστικού κόμματος ως ιδεολογικό Ταλιμπάν που θα μπει ή μπαίνει εμπόδιο σε επιχειρηματικά σχέδια εκατομμυρίων. Ένα τέτοιο μεγάλο σχέδιο, μεγαλύτερης οικονομικής επένδυσης από αυτό του Μπόμπολα είναι και η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια… και όποιος εξακολουθεί να λέει ότι μπαίνει (ή υπήρξε κάποια στιγμή ρεαλιστικά υπαρκτό) εμπόδιο σε αυτό κάποιος Βασιλόπουλος ή ο ΣΥΡΙΖΑ του μνημονίου 3 που πανηγυρίζει ο ΣΕΒ, είναι ή άσχετος, η αφελής, ή εξυπηρετεί συμφέροντα.

Και για να μην ρίχνω κι εγώ νερό στο μύλο της παραπληροφόρησης, της παραπλάνησης και του αποπροσανατολισμού του λαού της ΑΕΚ, θα ξεκαθαρίσω για πολλοστή φορά ότι δεν θα πρέπει να μας απασχολεί ποιος και με ποιο τρόπο θα φτιάξει ένα ιδιωτικό γήπεδο, εκείνο που θα πρέπει  με πίστη, οργανωμένα και με επιμονή να διεκδικήσει ο κόσμος της ΑΕΚ είναι η ανέγερση ενός νέου σύγχρονου γηπέδου στην περιοχή όπου βρισκόταν μέχρι και το 2003 το γήπεδο μας παίρνοντας υπόψη όλες τις επιστημονικές μελέτες. Μια κιτρινόμαυρη φωλιά υποδομών άθλησης, οργανωμένων αθλητικών κέντρων στελεχωμένων με το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό για σύγχρονη και ασφαλή άσκηση, στις οποίες θα μπορεί να έχει πρόσβαση η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής χωρίς κόστος. Μια μεγάλη μάζα νεολαίας που θα αποτελεί την τεράστια δεξαμενή της νέας γενιάς των αθλητών της ΑΕΚ. Και να μην ανησυχεί κανείς, η ΑΕΚ όντας η μεγαλύτερη ομάδα της περιοχής θα διαχειρίζεται το γήπεδο και θα χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της τις υποδομές που θα απαιτούνται. Εξάλλου όσοι δεν ανησυχούν για την διαχείριση που θα κάνουν Ανώνυμες Εταιρείες που ηγούνται άνθρωποι που οι ημέρες και τα έργα τους είναι γνωστά στην κοινωνία της ΑΕΚ από την εποχή του Μπάρλου ακόμα, είναι τουλάχιστον υποκριτές όταν εκφράζουν οποιαδήποτε άλλη ανησυχία.

Έχουμε πλέον 30 χρόνια πείρα από την πορεία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, από την σαπίλα του τζόγου, των στημένων και της ντόπας. Ζούμε καθημερινά τη βαρβαρότητα του συστήματος αυτών που έχουν αγοράσει τις δουλείες μας, τα κανάλια μας και τις ομάδες μας. Όλοι εμείς που ο καθένας με τον τρόπο του βροντοφώναξε ΟΧΙ σε αυτόν τον κόσμο που αυτοί φώναζαν ΝΑΙ, δεν είναι δυνατόν να στηρίζουμε με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο το ξεπούλημα της περιουσίας που έχουμε κληρονομήσει από τους ιδρυτές της ΑΕΚ. Στο κάτω – κάτω ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μας αφορούν τα γήπεδα VIP με τις χλιδάτες σουίτες και τα φαραωνικά σχέδια στα οποία η πλειοψηφία των οπαδών δε θα μπορεί ούτε απ” έξω να περάσει. Στο δικό μας επίκεντρο θα πρέπει να είναι ένα γήπεδο με υποδομές που θα θωρακίζουν την σωματική και ψυχική υγεία μέσα από τα ιδανικά της ομάδας μας, θα αναπτύσσουν το ταλέντο τους τα παιδιά της ΑΕΚ, μακριά και πέρα από χορηγούς και επίδοξους σωτήρες. Καλό θα είναι, παρακάμπτοντας γιουσουφάκια και παπαγαλάκια, να σκεφτούμε καλά ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της ΑΕΚ.

Δεν βαρεθήκατε αγαπημένοι μου οπαδοί της ΑΕΚ να βλέπετε τους δήθεν σωτήρες επιχειρηματίες να έρχονται και να παρέρχονται ανάλογα με το αν κερδίζουν ή όχι και στα δύσκολα να «την κάνουν» φορτώνοντας χρέη την ομάδα που πληρώνουμε εμείς; Δεν βαρεθήκατε να περιμένετε συνέχεια τον επόμενο Λαζόπουλο που θα σκάσει σαν κεραμίδα στο κεφάλι σας και θα σας οδηγήσει για πολλοστή φορά να πάρετε το αλεξίπτωτο σας και πέσετε από τα σύννεφα;

Και κάτι τελευταίο: ο επαγγελματικός αθλητισμός αναπτύσσονταν πάντοτε σε βάρος του ερασιτεχνικού. Όταν υπήρχε ένα στοιχειώδες επίπεδο ερασιτεχνικού αθλητισμού ήταν όταν ο επαγγελματικός βρισκόταν ακόμα στα πρώτα του βήματα στην ελληνική κοινωνία. Αυτά τα δυο δεν πάνε μαζί, οπότε κομμένα τα δάκρυα από τους υπηρέτες των ΠΑΕ και των ΚΑΕ για τα ερασιτεχνικά τμήματα.

Υ.Γ. Στη φάση που βρισκόμαστε δεν έχουμε ανάγκη ούτε από δίκαιους, ούτε από απελπισμένους, ούτε από αγανακτισμένους. Χρειαζόμαστε επαναστάτες που θα δείξουν τον δρόμο της ρήξης με την εξουσία των ΠΑΕ, και θα οργανώσουν την ανατροπή της. Όχι γιατί έτσι μου την «έδωσε» εμένα αλλά γιατί εκεί βρίσκεται η αιτία όλων των δεινών, στην επιχειρηματική δράση και με αυτήν πρέπει να ξεμπερδεύουμε. ΜΟΝΟ ΑΕΚ!
Παναγιώτης Αλιατάς 

πηγή: aek-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου