.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Σκάνδαλο Μελισσανίδη: Ξηλώθηκε ο προϊστάμενος, να ξηλωθεί και το σκανδαλώδες έργο του

«Ο Π. Σκουρλέτης πρέπει άμεσα να αποσύρει τη σκανδαλώδη ΜΠΕ από τη διαδικασία και να ελέγξει την υπηρεσία (Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης) και τον προϊστάμενό της (Επ. Τολέρης) για την ενέργεια αυτή, που είναι ευθέως σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτή είναι υποχρέωσή του που απορρέει από την τήρηση της νομιμότητας».

Αυτά γράφαμε στο φύλλο της «Κόντρας» που κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου (ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδώ), αναφερόμενοι στη σκανδαλώδη «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου “Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής», μέσω της οποίας μια ιδιωτική-κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενός έργου που θα κατασκευαστεί πάνω σε οικόπεδο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η αρμόδια για την έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης για το «γήπεδο Μελισσανίδη» διεύθυνση του υπουργείου ΠΑΠΕΝ (αρχικά η ΔΟΚΚ, στη συνέχεια και έως τώρα η ΔΑΟΚΑ) αρνήθηκε να αναγνωρίσει και να συνεργαστεί με την εταιρία του Μελισσανίδη, ζητώντας απ’ αυτή να προσκομίσει έγγραφα που τη νομιμοποιούν να ζητήσει οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο έργο στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Το τελευταίο «έγγραφο» που κατέθεσε η πλευρά Μελισσανίδη (η παράνομη και άκυρη σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στην εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ακόμη εκκρεμεί ενώπιον του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΑΠΕΝ, που εξετάζει τη νομιμότητα αυτής της παραχώρησης.


Κι ενώ όλ’ αυτά ήταν γνωστά, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης Επαμεινώνδας Τολέρης ήρθε να νομιμοποιήσει τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», δίνοντας για δημόσια διαβούλευση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που εμφανίζει τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως ιδιοκτήτρια και φορέα του έργου. Επαιξε έτσι συνειδητά το παιχνίδι του Μελισσανίδη.

Στις 13 Αυγούστου, με την υπ’ αριθμ. 34390 Απόφασή του, στο πλαίσιο γενικότερης αναδιάρθρωσης στις υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ, ο Π. Σκουρλέτης ξήλωσε τον Τολέρη από προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Το ότι πρόκειται για ξήλωμα και όχι για συνήθη διοικητική μετακίνηση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο μηχανικός Τολέρης τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Διοικητικού. Δηλαδή, «στο ψυγείο» όπως λέγονται αυτές οι μετακινήσεις στη δημοσιοϋπαλληλική αργκό.

Δεν φτάνει, όμως, αυτή η «τιμωρία με το γάντι». Ο Τολέρης πρέπει να ελεγχθεί για την ενέργειά του, την οποία έκανε μια μέρα μετά την απομάκρυνση του Π. Λαφαζάνη από το ΥΠΑΠΕΝ και πριν καλά-καλά αναλάβει και ενημερωθεί ο Π. Σκουρλέτης.

Και βέβαια, μεγαλύτερη σημασία έχει η αποκατάσταση της νομιμότητας. Ο υπουργός και ο νέος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης Χρήστος Παπακωνσταντίνου έχουν υποχρέωση να αποσύρουν άμεσα τη Μελέτη Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης από τη δημόσια διαβούλευση, αποκαθιστώντας έτσι τη νομιμότητα. Δεν μπορεί να επιτρέπουν σε μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο (ΑΕΚ).

Περισσότερα για την ουσία αυτού του σκανδάλου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου