.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Σπύρος Πολιτάκης: ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ



O κύριος Τσίπρας ευθύς μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, θεώρησε χρέος του ν’αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από τα κατοχικά στρατεύματα στην Καισαριανή. Η συμβολική αυτή κίνηση, χαιρετήθηκε τότε ως δείγμα γραφής μιας ανεξάρτητης και αδούλωτης διακυβέρνησης της χώρας, με σεβασμό σε αξίες και ιδανικά, προς όφελος του λαού και προς επίρρωση των αγώνων και των θυσιών του. Αξίζει να θυμίσουμε ότι Κυριακές και αργίες , οι Γερμανοί απέφευγαν να προβαίνουν σε εκτελέσεις, τηρώντας έτσι κάποιο άγραφο πολεμικό δίκαιο.

   Σήμερα , 7 μήνες μετά, 14 Αυγούστου του 2015 , η αριστερή κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα υπογράφει το 3ο μνημόνιο με τους δανειστές , οι όροι του οποίου ακόμη και από τους πιο μετριοπαθείς αναλυτές ,θεωρούνται εγκληματικοί.  Έτσι εντελώς ξεδιάντροπα , και με μόνη δικαιολογία ότι εκβιάστηκαν ,δίνουν τα χέρια με το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό και βάζουν την ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία , σε μια δολοφονία εκ προ μελέτης .

    Εν ολίγοις , παραμονή της μεγάλης των Ελλήνων γιορτής της κοίμησης της Θεοτόκου, δίκην εκτελεστικού αποσπάσματος ,βάφουν τα χέρια τους με αίμα .

Άλλη μια φορά έγινε εκτέλεση σε ημέρα αργίας ,όταν ξημερώματα  Κυριακής 30 Μαρτίου του 1952, έπεσαν από ομοαίματους τους ο Μπελογιάννης , ο Μπάτσης και οι σύντροφοί τους .

    Οι συνειρμοί αναπόφευκτοι : ο αιφνιδιασμός σαν τακτική αποφυγής αντιδράσεων , η εξυπηρέτηση αλλότριων αντεθνικών συμφερόντων ,και πάνω απ’όλα η καλλιέργεια κλίματος ηττοπάθειας με την παραδειγματική τιμωρία όσων αντιστέκονται.

   Όσοι βουλευτές υπογράψουν το 3ο και χειρότερο απ’ όλα τα μνημόνια,θα περάσουν στο συλλογικό υποσυνείδητο σαν σύγχρονοι κουϊσλιγκς που παρέδωσαν οριστικά την πατρίδα τους ,κερδίζοντας επάξια θέση στις μαύρες σελίδες της ιστορίας πλάι στους δοσιλόγους της κατοχής. Το μόνο που τους μένει είναι να εύχονται να δικαστούν κάποτε σε μια έντιμη δίκη για όσα δεινά προκαλέσουν οι υπογραφές τους σε βάρος του ελληνικού λαού .

Γιατί όπως έλεγε και ο Χαρίλαος Τρικούπης :  "την ευθύνην των επαναστάσεων φέρουσιν ουχί οι εκτελούντες, αλλ' οι καθιστώντες αυτάς αναποδράστους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου