.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΩΝ Ή ΠΩΣ ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ ΛΕΟΝΤΕΣ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


Ερμηνεία των γεγονότων από το Δικηγόρο Αθηνών Νικόλαο Θ. Τσερπάνη.
----------------------------------------

Με το άρθρο 1 του Συντάγματος 1975, ορίζεται ότι : <<Το Πολίτευμα της Ελλάδος ( δηλαδή ο τρόπος οργανώσεως και ασκήσεως της κρατικής εξουσίας, που καθορίζεται με κανόνες δικαίου) είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία>>.
Με την παράγραφο 2, του άρθρου 26, ορίζεται ότι :<<Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται υπό του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβερνήσεως >>
Με εδάφιο ά, της 1ης παραγράφου, του άρθρου 95, ορίζεται ότι :  Στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανήκουν : << η μετά από αίτηση ακύρωσης των εκτελεστών πράξεων των διοικητικών αρχών για υπέρβαση εξουσίας ή για παράβαση νόμου>>.
Ο κάτοικος της Ελληνικής Δημοκρατίας, όταν θέλει να εκδοθεί οικοδομική άδεια, τρέχει στην Πολεοδομία της περιοχής του.
Η ΑΕΚ, όπως και άλλοι πριν από αυτήν, όταν θέλει να εκδοθεί οικοδομική άδεια ανεγέρσεως ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, τρέχει στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
Σύμφωνα με τον Πέτρο Ι. Παραρά (Πάρεδρο του ΣτΕ και Δ.Ν.), Επιβάλλεται να λαμβάνουμε υπόψη, για την πλήρη κατανόηση των πολιτικών θεσμών και τους οικονομικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς κλπ., παράγοντες του συγκεκριμένου κράτους, δηλαδή την πολιτική επίδραση που έχουν αυτοί στη διαμόρφωση της εξουσίας (πολιτικό σύστημα, Σύνταγμα 1975-Corpus I, άρθρ. 1-50-Eκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα - Κομοτινή 1985,  βλ. και Δημ. Τσάτσο, Συνταγματικό δίκαιο/τ.α΄, έκδ. Αντ. Σάκκουλας, 1981, σελ. 151,Ευάγγ. Βενιζέλο : Η λογική του πολιτεύματος και η δομή της εκτελεστικής εξουσίας, στο Σύνταγμα του 1975, Θεσσαλονίκη 1980, σελ. 13-18).
Με τον τρόπο αυτόν, εάν όλοι τρέχουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αντί να τρέχουμε στην πολεοδομία της γειτονιάς μας, καταργούμε το μισητό κράτος, το οποίο δεν χρειαζόμαστε έτσι και αλλιώς, καταργούμε το Ανώτατο Διοικητικό – Ακυρωτικό Δικαστήριο, δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας, από την κατάργηση του οποίου πετυχαίνουμε και μείωση των κρατικών εξόδων και δαπανών και αποφεύγουμε τα μνημόνια, πετυχαίνουμε τη μείωση του κράτους.
Τώρα εάν με τυπικό νόμο της Βουλής, εκδίδουμε διοικητικές πράξεις που δεν προσβάλλονται δικαστικά, όπως και το ΣτΕ νομολόγησε με τις τελευταίες αποφάσεις του, της Ολομέλειάς του, με αριθμούς 2153/2015 και 2154/2015, δεν πρέπει αυτό να μας ενοχλεί, διότι το τελευταίο συνάδει με την κατάργηση της διοικήσεως, του δικαστηρίου, του μισητού γενικά κράτους, των εξόδων, των δαπανών, και επιτυγχάνουμε την εκτέλεση των μνημονίων, την έξοδο από την κρίση που δημιουργήσαμε όλοι μαζί που τα φάγαμε όλοι μαζί και τον ανομολόγητο σκοπό, της αλλαγής του πολιτεύματος σε σύστημα ΚΥΒΕΡΝΩΣΑΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ, δηλαδή η ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ, ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ – ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΘΑ ΔΙΚΑΖΕΙ, ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.  
Ένας λέων, όπως πριν από αυτόν άλλοι δέκα επτά ανέπτυξαν και ισχυρίστηκαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ, επιμένει με αγωγή του στο Μονομελές Πρωτοδικείο, να αναγνωριστεί η ανυπαρξία, το ανυπόστατο της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με την οποία παραχωρήθηκε η ανέγερση και εκμετάλλευση για 49 χρόνια, του ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΠΑΕ ΑΕΚ, σε παραχωρημένο προς χρήση αθλητικών εκδηλώσεων, πρώην ακίνητη ιδιοκτησία 26, 6 στρεμμάτων του ΥΠΟΙΚ, και μετά του Υπουργείου Πρόνοιας (Υπουργός Μιχ. Κύρκος), σε ανώνυμη εμπορική από το σκοπό της εταιρεία (τη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924), γεγονός απαγορευμένο από τις διατάξεις ν. 2725/1999, 78 επ.  του Α.Κ., άρθρο 175 Α.Κ.), νόμο 3372/2005, εκτός των άλλων με τον ισχυρισμό ότι :  η δημόσια αυτή έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο, δωρεάν  στο Αθλητικό Σωματείο Α.Ε.Κ, που είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός  (ΜΚΟ) για την κατασκευή γυμναστηρίου που θα εξυπηρετεί τον κοινωφελή σκοπό που προβλέπει το καταστατικό του Σωματείου με τη δημιουργία εγκαταστάσεων όλων των  τμημάτων αθλήσεως, όπως στίβου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ  ποδοσφαίρου κ.λ.π.. και δεν μπορεί να τον εκμεταλλευθεί κάποιος για κερδοσκοπικούς  σκοπούς, όπως π.χ. μια  Ανώνυμη Εταιρεία που έχει, από τον νόμο, κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σκοπό την ανέγερση μόνο γηπέδου ποδοσφαίρου, δηλαδή του μοναδικού κερδοφόρου τμήματος του αθλητισμού  
Υπάρχει βάσιμη κατά τα ανωτέρω περίπτωση, το Αστικό Δικαστήριο (είτε το Μονομελές, είτε το Εφετείο, είτε ο Άρειος Πάγος), να κηρύξουν την από 03-02-2015 απόφαση του Δ.Σ της Ερασιτεχνικής ως ανυπόστατη, (η οποία έτσι και αλλιώς είναι και δεν χρειάζεται η δικαστική  αναγνώριση της ανυπαρξίας της) και να δικαιωθούν έτσι η νομιμότητα, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, τα έσοδά της, το σωματείο, οι αθλητές, οι πρόσφυγες, η νέα γενιά, οι φίλοι της Ένωσης.
                                                                                                                   ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 22-09-2015

                                                                                                           ΝΙΚΟΛΑΟΣ Θ. ΤΣΕΡΠΑΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου