.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Υπόμνημα της ΕΕΑ στο ΣτΕ για την προσφυγή της ΑΕΚ


Ηλ. Μπαντούνας
Την Τρίτη (29/09) συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή του ΟΠΑΠ και της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της απόφασης της ΕΕΑ η οποία απαγορεύει την συμμετοχή αγώνων της ΑΕΚ στα κουπόνια του οργανισμού επειδή θεωρεί πως ο Δ. Μελισσανίδης είναι εν τοις πράγμασι διοικητής της ΠΑΕ.
Η ΕΕΑ έστειλε υπόμνημα στο ΣτΕ εκθέτοντας τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση ενώ στην εκδίκαση της υπόθεσης θα εκπροσωπηθεί και από δικηγόρου του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.
Τι ζητά ο ΟΠΑΠ με την προσφυγή
Με την προσφυγή στο Στο Συμβούλιο ο ΟΠΑΠ, ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία δεν επιτρέπει στην ΠΑΕ ΑΕΚ να συμμετέχει στα παιχνίδια του.
Στην προσφυγή του ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί μια εκ των δημοφιλέστερων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος όπως είναι η ΑΕΚ και κατά συνέπεια μία ομάδα που προσελκύει πολλούς παίκτες του στοιχήματος, να μη συμμετέχει στα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης, την ώρα που στην πραγματικότητα ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ασκήσει επιρροή στον ΟΠΑΠ, περισσότερο από κάθε άλλο μέτοχο της εταιρίας.
Ο ΟΠΑΠ επικαλείται και άλλους νομικούς ισχυρισμούς, όπως περί αντισυνταγματικότητας, πλημμέλειας και αντιφατικής αιτιολογίας της προσβαλλόμενης απόφασης της ΕΕΑ.
Τι αναφέρει το πόρισμα της ΕΕΑ
Το Soccerplus δημοσίευσε κατ΄ αποκλειστικότητα το σκεπτικό της ΕΕΑ για την ΠΑΕ ΑΕΚ και μεταξύ άλλων σε αυτό αναφέρεται ότι: «Επειδή περεταίρω, στο άρθρο 2 της 37336/2008 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Πολιτισμού «περί εγκρίσεως του Κανονισμού οργάνωσης λειτουργίας και διεξαγωγής των παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ-ΑΕ», ορίζεται ότι βασικός μέτοχος , ιδιοκτήτης , διοικητής ,διευθυντής , διαχειριστής, πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος , μέλος διαχειριστικού οργάνου, συμμετέχουσας ομάδας, απαγορεύεται να έχει ταυτόχρονα οποιαδήποτε από τις πιο πάνω ιδιότητες στην ΟΠΑΠ ΑΕ. Η απαγόρευση αυτή ισχύει επίσης για τους συζύγους και συγγενείς μέχρι και β΄ βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας όσων έχουν τις πιο πάνω ιδιότητες.Στην προκειμένη περίπτωση, όπως αποδείχθηκε, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ συμμετέχει από το 2013 ο κ. Γ. Μελισσανίδης , γιος του κ. Δ. Μελισσανίδη. Με βάση όλα τα ανωτέρω, δεν είναι επιτρεπτό αγώνες της ομάδας της ΠΑΕ ΑΕΚ να συμπεριλαμβάνονται στο δελτίο του στοιχήματος , όσο θα υφίστανται και θα συμπίπτουν οι πιο πάνω ιδιότητες».
Υπενθυμίζεται ότ λόγω αυτή της υπόθεσης στην ΑΕΚ χορηγήθηκε από την ΕΕΑ πιστοποιητικό συμμετοχής με επιφύλαξη, ενώ η ΚΑΕ ΠΑΟ προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη ανέστειλε την απόφαση της ΕΕΑ που φορούσε την μεταβίβαση των μετοχών από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο.

πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου