.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Απόψεις απλών και όχι μόνο ανθρώπων για το σοσιαλισμό, τον καπιταλισμό, την απόκτηση πλούτου, την ομάδα τους...

Όπως ανάγλυφα τα αποτυπώνει σε άρθρο του ο "Αποδυτηριάκιας", γνωστός υποστηρικτής του Δ. Μελισσανίδη 

 

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sdna.gr

 

Πριν την Τσέλσυ ιδιοκτήτης πολιτείας ο Ρομάν Αμπράμοβιτς



Αποδυτηριάκιας

Στα 30 του χρόνια ήταν ήδη μεγιστάνας. Δεν ξέρεις τι έχει, αυτός ξέρει. Ένα φτωχόπαιδο, εβραιόπουλο, ορφανός, ουκρανικής καταγωγής έγινε ένας από τους πρώτους γαμάω της Ρωσίας. Ο Αλ Καπόνε και ο Λάκυ Λουτσιάνο είναι γραφικοί τύποι μπροστά στον αυτοδημιούργητο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Σιβηρία. Όλος ο πλούτος της Ρωσίας, ο φυσικός πλούτος είναι χωμένος εκεί . Φυσικό αέριο, πετρέλαια, διαμάντια, χρυσάφι, παλάντιουμ. Σιβηρία, μια έκταση μεγαλύτερη, πολύ μεγαλύτερη από την Ευρώπη. Μέχρι Κίνα. Από Ουράλια Όρη μέχρι Ειρηνικό Ωκεανό, και από Κεντρική Ασία μέχρι Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό. Όλο έδαφος ρωσικό.

Στη Σιβηρία από το 1992 σκάνε μύτη αλλέπάλληλες δολοφονίες, οι οποίες επιτόπου κόβονται μαχαίρι με το που γίνεται ο Αμπράμοβιτς ιδιοκτήτης στο μεγαλύτερο εργοστάσιο αλουμινίου στον κόσμο. Κανένας δεν τολμάει να πει ότι τις δολοφονίες τις έκανε ο μετέπετα ιδιοκτήτης της Τσέλσυ. Είναι, όμως, γεγονός ότι το αίμα σταμάτησε να τρέχει όταν έγινε αφεντικό στην περιοχή ο Ρομάν, ο συμπαίκτης του Πούτιν.

Το εργοστάσιο στην τοποθεσία Κράσναγιασκ, που σημαίνει Μαύρη Γη. Εκεί, στη Βόρεια Σιβηρία, στην πάνω από τα Ιμαλάια, όχι στο άλλο κομμάτι που είναι σα μπακλαβάς, που λέγεται Γιακουτία και αγγίζει την Αλάσκα. Εκεί, λοιπόν, στον παράδεισο της ρωσικής οικονομίας έγινε ο χαμός πριν 23 χρόνια όταν πια είχε ξεκινήσει το ξεμπουρδέλιασμα, η γυριστή από τον κομουνισμό στο καπιταλισμό.

Ο Αμπράμοβιτς, που γεννήθηκε σα σήμερα, 24 Οκτωβρίου, το 1966, δεν έγινε μόνον ιδιοκτήτης του αλουμινίου. Έγινε ιδιοκτήτης και μιας πολιτείας. Αυτός έβγαζε δήμαρχο, νομάρχη, μητροπολίτη, αρεοπαγίτη. Και μοίραζε λεφτά σαν τον θείο από το Σικάγο και δώρα στους χωριάτες.

Και πριν από δέκα χρόνια το BBC έκανε μια μνημειώδη εκπομπή για τον Αμπράμοβιτς, με τίτλο “Μια ιστορία από την Σιβηρία” και ρώτησε οπαδούς της Τσέλσυ: “Γνωρίζετε πώς έκανε την αμύθητη περιουσία του ο Αμπράμοβιτς;”. Όλοι, κι όταν λέω όλοι, αφού έλεγαν τα δικά τους, στο τέλος όλοι κατέληγαν στην εξής επωδό:

“Δεν ξέρουμε πως τα χοντροκονόμησε, ούτε και μας πέφτει λόγος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βοηθάει οικονομικά την ομάδα και να παίρνουμε το πρωτάθλημα”. Το πρωτάθλημα θέλει ο άλλος και στα παπάρια του αν ο Αμπράμοβιτς καθάρισε κόσμο. Κι αυτοί που τα έλεγαν δεν ήταν μόνο αλητόφατσες της Τσέλσυ, τίποτα πρεζόνια, αλλά και γιάπυδες και αξιοπρεπείς συνταξιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου