.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ



Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2015

Άλλη μια πρωτοφανής διαδικασία εκτυλίσσεται σε βάρος των δικαιωμάτων και είναι υποχρέωση όλων να μην την επιτρέψουμε. Στις 12 Νοέμβρη 2015, η Ιταλία ενεργοποιώντας το ευρωπαϊκό ένταλμα έκδοσης στρέφεται κατά 5 Ελλήνων φοιτητών που συμμετείχαν στην αντικαπιταλιστική διαδήλωση ΝΟ ΕΧΡΟ στο Μιλάνο την Πρωτομαγιά του 2015 και ζητά από την Ελλάδα την έκδοσή τους. 

Οι εκζητούμενοι συμμετέχουν στο φοιτητικό κίνημα, στις συνελεύσεις της γειτονιάς τους, από τους αγώνες ενάντια στα χαράτσια και τις κοινωνικές κουζίνες έως  τους κεντρικούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων. 

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων είναι αντίθετη στη διεύρυνση της ποινικοποίησης της κοινωνικής ζωής και προφανώς και στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων. Η αναβάθμιση της καταστολής δεν πρέπει να περάσει, το ίδιο το ευρωπαϊκό ένταλμα πρέπει να καταργηθεί. 

Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει το αίσθημα δικαίου για όλους τους πολίτες της, οφείλει να απορρίψει το αίτημα έκδοσης πολιτών της σε άλλη χώρα, οφείλει να απορρίψει τη δημιουργία επισφαλών συνθηκών δικαίου εις βάρος τους (λόγω διαφορετικού νομικού πλαισίου, γλώσσας και λοιπών παραγόντων).
Όχι στην έκδοση, καμία δίωξη των διαδηλωτών.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου