.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ο πατριώτης Ιβάν Σαββίδης απειλεί να φύγει από τη χώρα...



Το αφεντικό του ΠΑΟΚ επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, πόντιος στην καταγωγή, απείλησε με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη, να τα μαζέψει και να φύγει. Τόσο πατριώτης! Ποιος, ποια όμως να τα μαζέψει και να φύγει;

Ο Ιβάν Σαββίδης εργάτης σε καπνοβιομηχανία του Ροστόφ, αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της, και με την πτώση του υπαρκτού βρέθηκε ιδιοκτήτης της! Στη συνέχεια έγινε ιδιοκτήτης της μιας ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, και μετά της μεγαλύτερης ομάδας της πόλης. Έγινε και βουλευτής στη Ρώσικη Δούμα. Κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του αεροδρόμιου της ίδιας πόλης. Ιδιοκτήτης εργοστασίων καπνού, αλλαντικών κλπ.


Αργότερα και μετά κατάλληλη προετοιμασία, εμφανίστηκε στην Ελλάδα ως επενδυτής. Έδωσε 21.000.000 ευρώ για να γίνει ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μισθώνει το ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης "Καψής", για 95.000 ευρώ το μήνα. Έγινε κάτοχος της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ σε ποσοστό 82%. Αγόρασε κτίρια στη Θεσσαλονίκη. Οι πληροφορίες τον φέρουν να σχεδιάζει την είσοδο του στα ΜΜΕ, και στη συνέχεια το μπάσιμο του στην πολιτική.

Η επιχειρηματική επιλογή της αγοράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η δραστηριοποίηση με τους Πόντιους, δείχνει ότι έχει επιλέξει να επενδύσει στην Ελλάδα. Και αυτές οι αποφάσεις δεν παίρνονται πίσω για κάτι που είπε ένας υπουργός. Το κεφάλαιο πηγαίνει εκεί που εκτιμά ότι μπορεί να πετύχει το μέγιστο κέρδος. Ο Σαββίδης είναι πρώτα επιχειρηματίας και μετά οτιδήποτε άλλο. Όπως και ο Μελισσανίδης, ο Αλαφούζος, ο Μαρινάκης κλπ. Εκεί που ο πολύς κόσμος βλέπει την ομάδα του, αυτοί βλέπουν μια επιχειρηματική ευκαιρία. Οι δηλώσεις που κάνουν αλλά και κάθε κίνηση τους, υπηρετεί τους επιχειρηματικούς τους σχεδιασμούς και στόχους.

Τι να μαζέψει λοιπόν ο Σαββίδης και να φύγει; Τα κτίρια που αγόρασε; Τις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΑΠ; Το γήπεδο της Τούμπας και τον ΠΑΟΚ; Το ξενοδοχείο που μισθώνει; Τίποτα δε μπορεί να πάρει μαζί του, πολύ περισσότερο που έχει κάθε λόγο να συνεχίσει να επενδύει στη φτηνή Ελλάδα. Πετάει μια κορώνα όμως για το πόπολο. Το ακροατήριο και οι αφελείς που χρειάζονται τα αφεντικά να τους ακολουθούν, και να ταυτίζονται μαζί τους, είναι απαραίτητα στοιχεία για αποδοτικές επενδύσεις…

Παρακάτω παραθέτω από τη σελίδα του ίδιου http://www.ivansavvidis.gr, την επιχειρηματική του δραστηριότητα, όπως ο ίδιος επιλέγει να την παρουσιάσει.

Από αυτή προκύπτει πως ο όμιλος των επιχειρήσεων του, έχει έδρα τη Ρωσία και καταβάλλει τους φόρους του εκεί.





Ο Ιβάν Σαββίδης είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του πολυτομεακού ομίλου «AGROCOM» που ιδρύθηκε από τον ίδιο το 2004. Σήμερα οι επιχειρήσεις του ομίλου έχουν διεθνή διάσταση. Ο όμιλος «AGROCOM» περιλαμβάνεται στη λίστα των 200 μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών σύμφωνα με τo περιοδικό Forbes.

Ο όμιλος «AGROCOM», επιχειρεί στους τομείς της καπνοβιομηχανίας, της επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων, της αγροτικής οικονομίας, της συσκευασίας, του λιανικού εμπορίου.

Ο όμιλος ενώνει πάνω από 40 εταιρείες, όπου εργάζονται περισσότερα από 15 χιλιάδες άτομα. Ο συνολικός όγκος ακαθάριστων πωλήσεων ανέρχεται στα 1302 εκατ. ευρώ το χρόνο. Κάθε έτος ο όμιλος καταβάλλει περίπου 684 εκατ. ευρώ για φόρους στο ρωσικό κράτος.

Η έδρα της μητρικής εταιρείας βρίσκεται στο Ροστόφ στον Ντον (Ρωσία).

Ο όμιλος αποτελείται από:

• συγκρότημα επιχειρήσεων κρέατος (όμιλος εταιρειών «Ταύρος»)

• συγκρότημα επιχειρήσεων καπνοβιομηχανίας (όμιλος επιχειρήσεων «Donskoy Tabak»)

• επιχείρηση παραγωγής τεχνητών περιβλημάτων «Atlantis-Pak»

• επιχείρηση παραγωγής επιτραπέζιου και μεταλλικού νερού «Aqua-Don»

• αγροτικό συγκρότημα επιχειρήσεων (θερμοκήπια και ιχθυοκαλλιέργειες)

• εταιρείες που ειδικεύονται στη διανομή και λιανική πώληση (ομάδα εταιρειών «Millennium»),

• άλλες εταιρείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου