.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, σε απίστευτα ήπιο και συναινετικό κλίμα από όλους.



Επανεμφανίστηκε η εξαφανισμένη κ. Γαϊτανά, αλλά έλειπε ο κ. Κουτσάκης. Η παρουσία της ήταν ως συνήθως κατατονική, για το χρονικό διάστημα που παρίστατο. Γιατί σε κάποια ψηφοφορία διαπιστώθηκε πως απαρατήρητη, αθόρυβα είχε αποχωρήσει.

Η κ. Γκούμα διάβασε τις τοποθετήσεις της από γραπτά κείμενα, παρέμεινε ψύχραιμη και συγκαταβατική, και ψήφισε μαζί με τη διοίκηση που στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ, σε αρκετές περιπτώσεις.

Η κ. Αγαγιώτου και ο κ. Σιώρης για δεύτερο συνεχόμενο συμβούλιο απουσίαζαν.

Κι αυτή τη φορά έλειπε ολόκληρος ο συνδυασμός του κ. Αράπογλου, αλλά και η κ. Αναγνώστου – Καρκάνη.

Απουσίαζε και ο κ. Γεωργαμλής.

Εκείνο που εντυπωσίασε, είναι το πόσο πολύ θέλει η αντιπολίτευση να μπει στα νομικά πρόσωπα του Δήμου. Θυμίζουμε πως από την αρχή της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής, είχαν υπάρξει προβλήματα στον αριθμό συμμετοχής μελών της αντιπολίτευσης, αλλά και στα πρόσωπα. Τότε η αντιπολίτευση είχε κρατήσει κοινή στάση, και είχε αρνηθεί τη συμμετοχή της. Αυτό έσπασε πριν ένα χρόνο περίπου, όταν το «Μπροστά» και η κ. Αγαγιώτου αποφάσισαν να συμμετέχουν.

Χτες η παρούσα αντιπολίτευση, φάνηκε να αγωνίζεται προσπαθώντας να κρατήσει τα προσχήματα, για να εισέλθει στα νομικά πρόσωπα. Μετά από μακριά συζήτηση, η συμπολίτευση αποφάσισε να αποσύρει σχετικό θέμα, προκειμένου να γίνουν συζητήσεις, με στόχο να συμμετέχει και η λοιπή αντιπολίτευση στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Η εντύπωση που μου δημιουργήθηκε, είναι πως έγινε πεποίθηση στην αντιπολίτευση ότι υπάρχει συμπαγής, ισχυρή, υπερέχουσα και με αυτοπεποίθηση δημοτική πλειοψηφία. Και αντίστροφα η συμπολίτευση αισθάνεται υπερεπαρκής με βάση τους υπάρχοντες συσχετισμούς του δημοτικού συμβούλιου. Μάλλον λοιπόν καταλαγιάζει η «σεισμική» ακολουθία που ακολούθησε τις εκλογές, και καθένας σχεδιάζει πλέον με βάση σαφή δεδομένα. 

Μοναδικό σημείο που μπορεί να δούμε και πάλι ζωηρή την αντιπολίτευση, με την προϋπόθεση ότι η συμπολίτευση θα υπερασπίζεται την πόλη και τους κατοίκους, ίσως είναι το γήπεδο Μελισσανίδη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου